Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Γέρων Γεώργιος: «Να γεμίσει ο κόσμος Αγίους»


geron georgios

Οι πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος στο επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντα Γεωργίου, όπου αναφέρθηκε στη ζωή τους αλλά και στην ραγδαία αλλαγή στη ζωή τους με τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

Το πρώτο πράγμα που φεύγει από τη ζωή κάποιου ο οποίος έχει τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, είναι ο φόβος θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα αναφέρει ότι το πλεονέκτημα που είχε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ο οποίος έμεινε κοντά στον Χριστό μέχρι το τέλος χωρίς φόβο, ήταν η παρθενία όχι μόνο του σώματος αλλά και της ψυχής.

Ο Γέροντας Γεώργιος θα μιλήσει έπειτα για το γεγονός της προδοσίας, γιατί ενώ ο Απ. Πέτρος είχε την αποκάλυψη από τον Θεό για το ποιός είναι ο Χριστός, έπειτα τον αρνήθηκε αλλά μετά μετανόησε, κάτι το οποίο δεν έκανε ο Ιούδας ένεκα της φιλαργυρίας.

Στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί στον Απόστολο Παύλο και τις σημερινές διώξεις που υφίσταται ο Χριστιανισμός, τονίζοντας το γεγονός ότι ο Θεός σε όλη την ιστορία έχει εκλεκτούς ανθρώπους και θα αναφέρει τα λόγια του Αγίου Πορφυρίου που παρομοίασε την εποχή μας όπως τα χρόνια του Χριστού και όπως ο Θεός βοήθησε τον κόσμο τότε, θα τον βοηθήσει και σήμερα.

Ο Γέροντας Γεώργιος έπειτα θα μιλήσει για το Άγιον Όρος και ότι η Αθωνική Πολιτεία αποτελεί τον επίγειο παράδεισο που έχασε ο άνθρωπος ένεκα της παρακοής και τον τόπο αυτό τον διάλεξε η ίδια η Παναγία.

Τέλος ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί στο ευαγγελικό “Πάλιν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἐὰν δύο ὑμῶν συμφωνήσωσιν ἐπὶ τῆς γῆς περὶ παντὸς πράγματος οὗ ἐὰν αἰτήσωνται, γενήσεται αὐτοῖς παρὰ τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς” (Ματθ. 18,19) και τη σχέση του με τον Άγιο Πορφύριο, αλλά και όσα έρχονται για την ανθρωπότητα…


 romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου