Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

«Πάγωσε» η Αμερική από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ - Νεκρός ο δράστης.

 Συγκλονισμένη παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ, μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κι εκ νέου υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ.



Την ώρα που βρισκόταν στο βήμα για προεκλογική ομιλία του στην Πενσυλβάνια, ελεύθερος σκοπευτής που βρισκόταν στην ταράτσα ενός κτηρίου σε απόσταση 125 μέτρων άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ και δύο πολίτες, ενώ άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν επί τόπου.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα είναι σοκαριστικές με τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι με αίματα στο πρόσωπο και τους πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών να δημιουργούν κλοιό ασφαλείας γύρω του. Βίντεο δείχνει τον Τραμπ να κάνει μορφασμούς και να σηκώνει το χέρι του το δεξί του αυτί, πριν υψώσει τη γροθιά του προς το πλήθος.

Άμεσα έπεσε νεκρός ο δράστης της επίθεσης, καθώς ήταν ακαριαία η αντίδραση του ελεύθερου σκοπευτή της ασφάλειας του Αμερικανού πρώην προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνθηκε τραυματισμένος από τους άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απ' όπου πήρε εξιτήριο λίγο αργότερα. Στην πρώτη δήλωσή του αμέσως μετά την επίθεση ο πρώην πρόεδρος τόνισε ότι «πυροβολήθηκα με μια σφαίρα που διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού αυτιού μου», ενώ επισήμανε πως «είναι απίστευτο μια τέτοια πράξη να λαμβάνει μέρος στη χώρα μας». Παράλληλα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κατέθεσε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του πολίτη που έχασε τη ζωή του.

Άμεση και καθολική ήταν η αντίδραση και η καταδίκη της απόπειρας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, τόσο από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, όσο και από ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Live Updates
Μελίνα Παπαγεωργίου
πριν 7 λεπτά

Κανονικά στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Μιλγουόκι την επόμενη εβδομάδα ο Τραμπ

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ θα δώσει κανονικά το «παρών» στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων (RNC) στο Μιλγουόκι την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να λάβει και επίσημα το χρίσμα για την υποψηφιότητά του, ενώ πρόκειται να ανακοινώσει και την επιλογή του για αντιπρόεδρο.

Πηγές από την καμπάνια του Τραμπ δηλώνουν ότι είναι ευγνώμων για τις αστυνομικές δυνάμεις και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μετά την επίθεση.

Μελίνα Παπαγεωργίου
πριν 15 λεπτά

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας και του FBI

Μελίνα Παπαγεωργίου
πριν 17 λεπτά

Η Αστυνομία της Πενσιλβάνια καλεί τους πολίτες που έχουν στοιχεία να τα παραδώσουν

Στην ομιλία του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ ήταν πολίτες από πολλά διαφορετικά μέρη και τους καλούμε να απευθυνθούν στα τοπικά αστυνομικά τμήματα εάν έχουν στοιχεία.

Βίντεο, φωτογραφίες, οτιδήποτε έχουν, πληροφορίες, να απευθυνθούν στην αστυνομία και να τα παραδώσουν.

Μελίνα Παπαγεωργίου
πριν 21 λεπτά

«Προτεραιότητά μας να εξακριβώσουμε το κίνητρο της επίθεσης και αν υπήρχαν συνεργοί» δηλώνει η αστυνομία και το FBI.

Μελίνα Παπαγεωργίου
πριν 26 λεπτά

Τεράστια έρευνα από το FBI. Θέμα χρόνου η ταυτοποίηση του δράστη

Η επίθεση ήταν ξεκάθαρα μία στοχευμένη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου τονίζει το FBI. Τρεις ενήλικες άνδρες τα θύματα της επίθεσης, εκτός του δράστη.

Ένας πολίτης έπεσε νεκρός από τα πυρά και δύο τραυματίστηκαν, ενώ ο δράστης εξουδετερώθηκε από τις Αρχές.

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 37 λεπτά

Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου των αρχών για την απόπειρα

Δείτε Live

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν μία ώρα

Ένας 20χρονος ντόπιος ο δράστης - Δεν ανακοινώνεται το όνομά του

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν μία ώρα

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου σε λίγο από την αστυνομία της Πενσιλβάνια

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα προχωρήσει η αστυνομία της Πενσυλβάνια μαζί με άλλες αρχές ασφαλείας στο αστυνομικό τμήμα Butler Township στις 11:45 μ.μ.(τοπικ ώρα).

Ο αντισυνταγματάρχης της πολιτειακής αστυνομίας Τζορτζ Μπίβενς, μέλη του FBI και της Μυστικής Υπηρεσίας θα είναι παρόντες στη συνέντευξη Τύπου.

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν μία ώρα

Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και Μυστικές Υπηρεσίες στις έρευνες για την απόπειρα

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) ερευνά τους πυροβολισμούς σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια, δήλωσε ο υπουργός Αλεχάντρο Μαγιόρκας. «Το DHS και η Μυστική Υπηρεσία συνεργάζονται με τους εταίρους επιβολής του νόμου για να Απαντήστε και ερευνήστε τους πυροβολισμούς», λέει, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία καταδικάζει την πράξη «με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο». «Συνεργαζόμαστε με τον πρόεδρο Μπάιντεν, τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και τους εκστρατείες και λαμβάνουν κάθε δυνατό μέτρο για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους και ασφάλεια», λέει ο Μαγιόρκας. «Διατήρηση της ασφάλειας των προεδρικών υποψηφίων και των Οι εκδηλώσεις της εκστρατείας είναι μία από τις πιο ζωτικές προτεραιότητες του Τμήματός μας».

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν μία ώρα

Reuters: Ψευδείς αναφορές στα social για ταυτοποίηση του δράστη

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 2 ώρες

Ιβάνκα και Τζιούνορ Τραμπ για την απόπειρα δολοφονίας του πατέρα τους: «Είναι σε πολύ καλή διάθεση»

Μέσω των social media τα παιδιά του Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησαν όλους όσοι του ευχηθήκαν καλή ανάρρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του κατά τη διαρκεί προεκλογικής του ομιλίας στην Πενσιλβάνια, ενώ ενημέρωσαν το πλήθος κόσμου που εξέφρασε ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ πως είναι ήδη σε πολύ καλή διάθεση.

Αρχικά, η Ιβάνκα Τραμπ ευχαρίστησε τους υποστηρικτές για την «αγάπη και τις προσευχές» μετά τον πυροβολισμό του πατέρα της, ενώ μέσω ανάρτησης η ίδια ευχαρίστησε και τις αρχές επιβολής του νόμου για τη γρήγορη αντίδρασή τους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 2 ώρες

Η μαύρη σελίδα στην ιστορία των ΗΠΑ - Ποιοι πρόεδροι δολοφονήθηκαν και ποιοι επιβίωσαν από απόπειρες

Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ ξυπνά μαύρες μνήμες για τις ΗΠΑ, που στη βραχύβια σχετικά ιστορία τους ως έθνος, έχουν καταγράψει αρκετές τόσο δολοφονίες, όσο και απόπειρες ηγετών τους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 2 ώρες

Προσοχή σκληρή εικόνα: Ο νεκρός δράστης της απόπειρας δολοφονίας

Σοκαριστική φωτογραφία του δράστη της επίθεσης εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια. Φαίνεται για σχετικά νεαρό, ο οποίος κείτεται νεκρός στη στέγη του κτηρίου από όπου φαίνεται να πυροβόλησε, Προσοχή σκληρή εικόνα

deadshhoter.jpg
Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 3 ώρες

Εξιτήριο για τον Τραμπ από το νοσοκομείο με άγνωστο προορισμό

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξήλθε από τοπικό νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε μετά τον τραυματισμό του στο αφτί, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Δεν είναι σαφές προς τα πού κατευθύνεται ο Τραμπ. Είχε προγραμματιστεί να πάει στο κτήμα του στο Bedminster του New Jersey μετά το συλλαλητήριο.

Ο πρώην πρόεδρος έχει επίσης προγραμματιστεί την Κυριακή να μεταβεί στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν για την έναρξη της Εθνικής Συνέλευσης των Ρεπουμπλικάνων τη Δευτέρα.

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 3 ώρες

Παγκόσμια καταδίκη και μηνύματα συμπαράστασης στον Ντόναλντ Τραμπ

Μηνύματα συμπαράστασης αλλά και καταδίκης για την εναντίον του απόπειρα δολοφονίας κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Πενσυλβάνια λαμβάνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε: «Η Σάρα και εγώ σοκαριστήκαμε από την προφανή επίθεση στον πρόεδρο Τραμπ. Προσευχόμαστε για την ασφάλειά του και την ταχύτητά του».

Ο Πρόεδρος της Ονδούρας Xiomara Castro de Zelaya: "Η βία παράγει περισσότερη βία. Λυπάμαι για όσα συμβαίνουν στην εκλογική διαδικασία των "νωμένων Πολιτειών. Η αλληλεγγύη μου σε @realDonaldTrump».

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τον πρόεδρο @realDonaldTrump αυτές τις σκοτεινές ώρες».

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου: «Είμαστε σοκαρισμένοι από τις σκηνές στη συγκέντρωση του προέδρου Τραμπ στην Πενσυλβάνια. Καταδικάζουμε όλες τις μορφές πολιτικής βίας με τον πιο έντονο τρόπο και στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας στον πρόεδρο Τραμπ και την οικογένειά του αυτή τη στιγμή».

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida δήλωσε: «Πρέπει να σταθούμε σταθεροί ενάντια σε κάθε μορφή βίας που αμφισβητεί τη δημοκρατία. Προσεύχομαι για την ταχεία ανάρρωση του πρώην προέδρου Τραμπ».

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ: «Σοκαρισμένος από την είδηση της επίθεσης στον πρόεδρο Τραμπ, την οποία καταδικάζω έντονα. Για άλλη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων πράξεων βίας κατά πολιτικών εκπροσώπων».

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 3 ώρες

Αυτός «εξολόθρευσε« τον ελεύθερο σκοπευτή

Μνεία μέσω των social media, γίνεται στον άνθρωπο που φέρεται να εκτέλεσε τον ελεύθερο σκοπευτή, δευτερόλεπτα μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Σε ένα βίντεο στο διαδίκτυο φαίνεται ένας άνδρας των ειδικών δυνάμεων να βρίσκεται ακροβολισμένος πίσω και πάνω από την εξέδρα όπου μιλούσε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Στα πλάνα που καταγράφονται φαίνεται να πυροβολεί ...

Υπενθυμίζεται ότι η απόσταση δράστη και υποψήφιου θύματος ήταν 125 μέτρα.

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 3 ώρες

Από απόσταση 125 μέτρων πυροβόλησε τον Τραμπ ο ελεύθερος σκοπευτής

Ο ελεύθερος σκοπευτής που άνοιξε πυρ στην προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια, βρισκόταν σε απόσταση 125 μέτρων από τον χώρο της ομιλίας του πρώην προέδρου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 3 ώρες

Πρώτη δήλωση Τραμπ μετά την απόπειρα εναντίον του

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι πυροβολήθηκε και χτυπήθηκε από μια σφαίρα στο «πάνω μέρος του δεξιού αυτιού μου».

Ο Τραμπ σε δήλωσή του στο Truth Social ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και όλες τις αρχές επιβολής του νόμου για την ταχεία ανταπόκρισή τους στους πυροβολισμούς που μόλις έλαβαν χώρα στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια. Το πιο σημαντικό, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ατόμου που σκοτώθηκε, καθώς και στην οικογένεια ενός άλλου ατόμου που τραυματίστηκε σοβαρά. Είναι απίστευτο ότι μια τέτοια πράξη μπορεί να συμβεί στη χώρα μας. Τίποτα δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή για τον σκοπευτή, ο οποίος είναι τώρα νεκρός. Πυροβολήθηκα με μια σφαίρα που διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού αυτιού μου. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς άκουσα έναν ήχο σφυρίγματος, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να διαπερνά το δέρμα. Έγινε μεγάλη αιμορραγία, οπότε συνειδητοποίησα τότε τι συνέβαινε. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΊ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!»

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 3 ώρες

Ένας πολίτης νεκρός και άλλοι δύο τραυματίες από τους πυροβολισμούς

Ένας πολίτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από τους πυροβολισμούς σε συγκέντρωση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τον Άντονι Γκουλιέλμι, επικεφαλής επικοινωνίας της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας.

Ο δράστης είναι επίσης νεκρός, ανέφερε ο Γκουλιέλμι σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα, η υπηρεσία ανέφερε ότι ο δράστης είχε πυροβολήσει πολλές φορές από «υπερυψωμένη θέση» έξω από τη συγκέντρωση προτού το προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας τον «εξουδετερώσει».

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 4 ώρες

Βίντεο ντοκουμέντο: Νεκρός στη στέγη ο ελεύθερος σκοπευτής

Το πτώμα του ελεύθερου σκοπευτή που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κείτεται στη στέγη ενός κτηρίου.

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 4 ώρες

Καμάλα Χάρις: «Βία όπως αυτή δεν έχει θέση στο έθνος μας»

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις δήλωσε ότι ενημερώθηκε για τους πυροβολισμούς στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια το Σάββατο.

«Ο Νταγκ και εγώ είμαστε ανακουφισμένοι που δεν τραυματίστηκε σοβαρά», έγραψε ο Χάρις σε δήλωσή του το βράδυ του Σαββάτου. «Προσευχόμαστε για αυτόν, την οικογένειά του και όλους εκείνους που τραυματίστηκαν και επηρεάστηκαν από αυτόν τον παράλογο πυροβολισμό».

Είμαστε ευγνώμονες στη Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, στους πρώτους ανταποκριτές και στις τοπικές αρχές για την άμεση δράση τους. Βία όπως αυτή δεν έχει θέση στο έθνος μας. Πρέπει όλοι να καταδικάσουμε αυτήν την αποτρόπαια πράξη και να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα οδηγήσει σε περισσότερη βία.

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 4 ώρες

Ελεύθερος σκοπευτής ο δράστης της απόπειρας;

Εκτός της προεκλογικής συγκέντρωσης εκτιμάται ότι βρισκόταν ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το CΝN που επικαλείται πηγές ασφαλείας ο δράστης πιθανότα είχε ακροβολιστεί σε μια στέγη, έξω από τον χώρο. Πολλές πηγές επιβολής του νόμου έχουν αναφερθεί σε αυτό το άτομο ως ελεύθερο σκοπευτή, αν και πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό δεν είναι σαφείς.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Μπάτλερ, Ρίτσαρντ Γκόλντινγκερ, δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον επικεφαλής ντετέκτιβ του ότι ο δράστης βρισκόταν σε ένα κτίριο δίπλα στο ακίνητο και δεν είχε πρόσθετες λεπτομέρειες για το άτομο.

«Θα απαιτούσε ένα τουφέκι», είπε. «Ήταν αρκετές εκατοντάδες μέτρα».

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 4 ώρες

Διακόπτει τις προεκλογικές διαφημίσεις ο Μπάιντεν

Σταματάει τη διαφημιστική προεκλογική εκστρατεία ο Μπάιντεν μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, με δύο νεκρούς.

«Η εκστρατεία του Μπάιντεν διακόπτει όλες τις εξερχόμενες επικοινωνίες και εργάζεται για να αποσύρει τις τηλεοπτικές διαφημίσεις μας το συντομότερο δυνατό», δήλωσε αξιωματούχος της εκστρατείας.

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 4 ώρες

Δύο νεκροί στην απόπειρα δολοφονίας Τραμπ - Ο ένας πιθανόν ο δράστης

Ο εισαγγελέας της κομητείας Μπάτλερ, Ρίτσαρντ Γκόλντινγκερ, επιβεβαίωσε στο Associated Press ότι ο δράστης στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και ένας πολίτης, είναι νεκροί.

Δέσποινα Σοφιανίδου
πριν 5 ώρες

Καταδικάζει ο Μπάιντεν την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Ο Τζο Μπάιντεν εξέδωσε δήλωση σχετικά με τους πυροβολισμούς που άφησαν δύο νεκρούς και είδαν τον Ντόναλντ Τραμπ να απομακρύνεται εσπευσμένα από τη σκηνή από τη Μυστική Υπηρεσία σε συγκέντρωση υποστηρικτών του πρώην προέδρου στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια:

Έχω ενημερωθεί για τους πυροβολισμούς στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια.
«Είμαι ευγνώμων που ακούω ότι είναι ασφαλής και τα πάει καλά. Προσεύχομαι για αυτόν και την οικογένειά του και για όλους όσους ήταν στη συγκέντρωση, καθώς περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες. Η Τζιλ κι εγώ είμαστε ευγνώμονες στη Μυστική Υπηρεσία που τον έφερε σε ασφαλές μέρος. Δεν υπάρχει χώρος για αυτό το είδος βίας στην Αμερική. Πρέπει να ενωθούμε ως ένα έθνος για να την καταδικάσουμε».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου