Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Περί της προσευχής των συζύγων.

 


 

Περί της προσευχής των συζύγων.

   Η κοινή προσευχή προστατεύει από καυγάδες, αναγκάζει όσους τσακώνονται να συμφιλιωθούν και βοηθά στην επίλυση παρεξηγήσεων που προκύπτουν μεταξύ των ανθρώπων. Θα πρέπει να εισαχθεί από τις πρώτες κιόλας μέρες του έγγαμου βίου, μετά να καθιερωθείΘα είναι πολύ πιο δύσκολο, γιατί η κοινή προσευχή προκύπτει πιο εύκολα όταν οι ψυχές είναι εντελώς ανοιχτές η μία στην άλλη, όταν αναζητούνται από κοινού νέες μορφές ζωής και τρόπος ζωής - εφόσον είναι δυνατός ένας κοινός καθημερινός ρυθμός ζωής πριν από τη γέννηση. των παιδιών. Ο κανόνας της κοινής προσευχής του συζύγου είναι η βάση για την οικοδόμηση μιας οικιακής εκκλησίας. Βοηθά στην καλλιέργεια της προσευχής στα παιδιά και στην οργάνωση οικογενειακών προσευχών.

   Είναι χρήσιμο για τους συζύγους, όταν εκτελούν μαζί έναν καθημερινό κανόνα προσευχής, να εναλλάσσονται μεταξύ τους να τον διαβάζουν δυνατά, είτε την ημέρα είτε κατά μέρος του κανόνα. Αυτό δημιουργεί ισότητα στην προσευχή και ενεργοποιεί τη νοερά προσευχή και των δύο.

   Σε μια ευτυχισμένη χριστιανική οικογένεια, σύμφωνα με τον Τερτυλλιανό, «οι σύζυγοι προσεύχονται μαζί, γονατίζουν μαζί, νηστεύουν μαζί, αλληλοενθαρρύνονται και καθοδηγούν ο ένας τον άλλον Είναι ίσοι στην Εκκλησία και στην κοινωνία με τον Θεό, μοιράζονται εξίσου τη φτώχεια και την αφθονία, τίποτα κρυφό από τον καθένα. Άλλο, δεν έχουν και δεν είναι βάρος ο ένας για τον άλλον... Ο Ιησούς Χριστός χαίρεται, βλέποντας τέτοια νοικοκυριά, στέλνει την ειρήνη Του σε αυτό το σπίτι και κατοικεί σε αυτό μαζί τους.»

  Ο Αρχιερέας Γκλεμπ Καλέντα.

apantaortodoxias.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου