Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Τι λέει η αρχαία «προφητεία» για τον τελευταίο Πάπα; Και ο Πάπας Φραγκίσκος είναι κατάλληλος για αυτόν τον ρόλο;


Εδώ και αρκετές εκατοντάδες χρόνια, το μυαλό των Καθολικών σε όλο τον κόσμο έχει μπερδευτεί είτε από ένα ψεύτικο είτε από ένα πραγματικό ιστορικό τεχνούργημα - το λεγόμενο. «The Prophecy of the Popes», που περιγράφει, μεταξύ άλλων, τον πιο πρόσφατο Πάπα.

Εδώ και αρκετές εκατοντάδες χρόνια, το μυαλό των Καθολικών σε όλο τον κόσμο έχει μπερδευτεί είτε από ένα ψεύτικο είτε από ένα πραγματικό ιστορικό τεχνούργημα - το λεγόμενο. «The Prophecy of the Popes», που περιγράφει, μεταξύ άλλων, τον πιο πρόσφατο Πάπα.

Η πρόβλεψη είναι γραμμένη στα λατινικά και περιλαμβάνει 112 συμβολικές περιγραφές Ρωμαίων αρχιερέων, ξεκινώντας από τον Πάπα Κελεστίνο Β' (1085-1143).

Σύμφωνα με την πιο κοινή εκδοχή, το έγγραφο αυτό ανήκει στον επίσκοπο από την Ιρλανδία, Άγιο Μαλαχία (1094-1148). Πιστεύεται ότι περιέγραψε το όραμα όλων των μελλοντικών Παπών από τον σύγχρονο κόσμο (επομένως ξεκινώντας από τον Σελεστίνο Β') μέχρι τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, η Προφητεία των Παπών δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά μόλις το 1595. Σύμφωνα με το μύθο, το πρωτότυπο χειρόγραφο του Αγίου Μαλαχία ανακαλύφθηκε στα αρχεία του Βατικανού από έναν από τους λόγιους μοναχούς και δημοσιεύτηκε χωρίς την άδεια του ποντίφικα στη Βενετία (η οποία υπαγόταν χαλαρά στη Ρώμη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου).

Σελίδα τίτλου της πρώτης έκδοσης των «Προφητειών των Παπών», 1595, Βενετία.

Ακόμα κι αν η «Προφητεία του Μαλαχία» θεωρείται ψεύτικη ή φάρσα (η Καθολική Εκκλησία δεν έχει αποφασίσει για αυτό το θέμα), οι Πάπες που περιγράφονται σε αυτήν συμπίπτουν εκπληκτικά με τα ιστορικά πρωτότυπα τους.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω μερικά παραδείγματα:

Ο Πάπας Νο. 242 του συνόλου (ή Νο. 88 στη λίστα του Μαλαχία) ο Ιννοκέντιος XII (1615-1700) ονομάζεται σε αυτήν την πρόβλεψη ως «Η τσουγκράνα στην πόρτα». Ωστόσο, πριν από την εκλογή του ως Πάπας, είχε το κοσμικό επώνυμο Rastrello, που μεταφράζεται από τα ιταλικά ως rake.

Ή ο Πάπας Νο. 256 του συνόλου (ή Νο. 102 στη λίστα του Μαλαχία) ο Λέων ΙΓ' (1810-1903) που ονομαζόταν στην προφητεία "Το φως στον ουρανό" είχε ένα ιπτάμενο αστέρι στο προσωπικό του οικόσημο.

Εθνόσημο του Πάπα Λέοντα XIII.

Έδωσα τα πιο απλά παραδείγματα. Όμως στην «Πρόβλεψη των Παπών» υπάρχουν και πιο σύνθετες αναλογίες.

Όπως ανέφερα, η Προφητεία τελειώνει με τον τελευταίο Πάπα, #266 (ή #112 όπως περιγράφεται από τον Μαλαχία). Αυτός ο Πάπας είναι ο Φραγκίσκος Α', ο οποίος εξελέγη το 2013 και εξακολουθεί να ηγείται της Αγίας Έδρας.

Αυτό το αμφιλεγόμενο ιστορικό χειρόγραφο λέει κυριολεκτικά τα εξής για τον τελευταίο Πάπα:

Κατά τον τελευταίο διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας, θα καθίσει ο Πέτρος ο Ρωμαίος, ο οποίος θα περιποιηθεί τα πρόβατα ανάμεσα σε πολλά μαρτύρια. μετά την οποία η πόλη των επτά λόφων θα καταστραφεί, και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τον λαό του. Τέλος.

Είναι αρκετά συμβολικό: αν οι Καθολικοί θεωρούν τον Απόστολο Πέτρο ως τον πρώτο Πάπα, τότε ο τελευταίος μπορεί (ή θα έπρεπε να είναι) επίσης ένας άνθρωπος που ονομάζεται Πέτρος.

Πώς όμως σχετίζεται με αυτό στον κόσμο ο σύγχρονος Πάπας Φραγκίσκος ή Χόρχε Μαρία Μπεργκόλιο;

Το γεγονός είναι ότι ο «Πέτρος ο Ρωμαίος», που αναφέρεται ως ο τελευταίος Πάπας, μπορεί να συσχετιστεί με το κοσμικό επώνυμο του Πάπα Φραγκίσκου - Μπεργκόλιο. Σε πολλές γερμανικές γλώσσες, η λέξη "Berg" μεταφράζεται ως βουνό ή βράχος.

Ταυτόχρονα, το όνομα Πέτρος μεταφράζεται από τα ελληνικά ως πέτρα ή βράχος.

Πάπας Φραγκίσκος. Γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1936. Εξελέγη Πάπας στις 13 Μαρτίου 2013.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι όλα αυτά τα επιχειρήματα είναι πολύ τραβηγμένα. Τι σχέση έχει ο Γερμανός «Berg» αν ο Πάπας Φραγκίσκος προέρχεται από οικογένεια Ιταλών μεταναστών στην Αργεντινή;

Η απάντηση σε αυτό είναι να δούμε...

Αν υπάρχουν και άλλοι μετά τον Πάπα Φραγκίσκο... Αυτό σημαίνει ότι ένα λάθος έχει εισχωρήσει στην «Προφητεία των Παπών» (που ακυρώνει την ιστορική της αξία) ή είναι γενικά ψεύτικο.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου