Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Οι γέροντες του Αγίου Όρους για το εγγύς μέλλον του κόσμου.


Υπάρχουν πολλά ορθόδοξα μοναστήρια στο Άγιο Όρος, όπου οι αδελφοί προσεύχονται μαζί στον Θεό, αλλά ανάμεσά τους υπάρχουν και μοναχοί που προτιμούν τη σκήτη και τον αυστηρό ασκητισμό.

Υπάρχουν πολλά ορθόδοξα μοναστήρια στο Άγιο Όρος, όπου οι αδελφοί

προσεύχονται μαζί στον Θεό, αλλά ανάμεσά τους υπάρχουν και μοναχοί που προτιμούν τη σκήτη και τον αυστηρό ασκητισμό. Πηγαίνουν στα πιο απρόσιτα μέρη και ζουν εντελώς μόνοι, χωρίς να συναντούν κόσμο. Ανάμεσά τους υπάρχουν πολλοί οξυδερκείς πρεσβύτεροι, τους οποίους ο Θεός, για την ευσεβή ζωή τους, προίκισε με δίκαιη σοφία και μια σπάνια ευκαιρία να κοιτάξουν το μέλλον. Ένας άγνωστος πρεσβύτερος έγραψε μερικές προφητείες, βάσει των οποίων εκδόθηκε το βιβλίο «Ερχόμενες Καταστροφές» το 2007. Με αυτό ήθελε να προειδοποιήσει τον κόσμο για τις επερχόμενες δίκες. Και αν τουλάχιστον τα μισά από αυτά γίνουν πραγματικότητα, τότε δύσκολες στιγμές περιμένουν την ανθρωπότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μοναχός Βαρσανούφιος της Όπτινας είπε: « Πρέπει να μπείτε στις λειτουργίες πριν χτυπήσει η καμπάνα, ώστε το κουδούνισμα να σας βρει ήδη στην εκκλησία. Γιατί είναι έτσι; Επειδή…". Ακολουθήστε τον σύνδεσμο στο τηλεγραφικό μας κανάλι και διαβάστε τη συνέχεια των λόγων του μοναχού, https://t.me/molitvaikona/9031 .

Αυτός ο βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος γνώριζε καλά τις Αγίες Γραφές και πολλές προφητείες που μας άφησαν οι βιβλικοί προφήτες του παρελθόντος. Δεν ξέχασε τα πολλά έργα των Αθωνιτών Ορθοδόξων πρεσβυτέρων που έζησαν πρόσφατα στο Άγιον Όρος: του Κοσμά του Αιτλία, του Παΐσιου του Σβυατογκόρετς, του Στέφανου του Καρούλ και πολλών άλλων.

Επτά προβλήματα - μία απάντηση.

Όταν του αποκαλύφθηκε ένα όραμα από τον Θεό, έμεινε έκπληκτος με το πόσο ακριβείς ήταν οι προφητείες τους και πολλές από τις οποίες είχαν ήδη πραγματοποιηθεί και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο γέροντας επιβεβαιώνει επίσης τα λόγια πολλών αγίων ότι ο κόσμος θα πνιγεί σε επτά συγκρούσεις, καθεμία από τις οποίες θα είναι όλο και πιο καταστροφική από την προηγούμενη.

Ακόμη και άνθρωποι που είναι ένθερμοι πιστοί και ειλικρινείς προσευχές δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στον Κύριο. Ο κόσμος είναι τόσο βυθισμένος στην αθεΐα και τις αμαρτίες που οι προσευχές τους δεν θα αλλάξουν τίποτα. Ο Κύριος έχει ήδη αρχίσει να τιμωρεί τους άθεους, όπως κάποτε επικράτησε η τιμωρία στα Σόδομα και τα Γόμορρα. Ιδού το κείμενο της προσευχής για παιδιά, νονά https://t.me/molitvaikona/3977 , που βοηθάει στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Η Ορθοδοξία θα νικήσει.

Όπου και αν λάβει χώρα η σύγκρουση, και οι δύο πιο σημαντικές (Μέση Ανατολή και Ανατολική Ευρώπη), θα συμμετέχει και η Ρωσία. Αλλά σε καθένα από αυτά δεν θα είναι ως κατακτητής, αλλά ως κράτος που προσπαθεί να βοηθήσει, να απελευθερώσει, να επιλύσει τη δημιουργημένη ένταση και να εξαλείψει τις διαφωνίες όσο το δυνατόν πιο ειρηνικά.

Όσο κι αν επιτεθούν ή κάνουν κακό στα ορθόδοξα κράτη, κάθε εχθρική ενέργεια θα ηττηθεί. Αυτό δεν θα παρακάμψει την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, τη Λευκορωσία, τη Μικρή Ρωσία και, φυσικά, τη Ρωσία.

Υπάρχουν πολλά ορθόδοξα μοναστήρια στο Άγιο Όρος, όπου οι αδελφοί προσεύχονται μαζί στον Θεό, αλλά ανάμεσά τους υπάρχουν και μοναχοί που προτιμούν την ερημηρία και τον αυστηρό ασκητισμό.-2

Οικονομική παρακμή.

Όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση. Έτσι είπε ο γέροντας γι' αυτόν:

Οι δυνάμεις θα «ανησυχούν για τη ζωή και τη δύσκολη κατάσταση. θα προσποιηθούν ότι τους λυπούνται, για να σκεφτούν την ευημερία τους. Αλλά θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να φέρουν την οικονομία σε πλήρη καταστροφή. Έτσι, θέλουν να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε απόγνωση για να τους μετατρέψουν σε ζώα έτοιμα να κάνουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί.

Μερικοί από τους κυβερνώντες δεν θα συνεργαστούν με τα πνεύματα του σκότους και δεν θα είναι τα τυφλά τους όπλα. Η αγάπη για το πατρώνυμο τους θα ξυπνήσει μέσα τους, η αγάπη για την οικογένειά τους θα φουντώσει. Θα αντισταθούν με κάθε δυνατό τρόπο. μερικοί από αυτούς θα μπορέσουν να αντέξουν το χτύπημα, ενώ άλλοι, υπό την πολιτοφυλακή του εχθρού, θα δέχονται ακόμη έναν εκούσιο θάνατο. Ο γέροντας συμβούλεψε τους απλούς ανθρώπους να μην απαρνηθούν την πίστη τους, όσο δύσκολο κι αν είναι τη στιγμή της κρίσης, όταν το φαγητό αρχίζει να χάνεται στα ράφια. Εκείνες τις μέρες, τα προϊόντα θα εξαφανιστούν από τα ράφια των καταστημάτων ή, αντίθετα, οι τιμές θα αρχίσουν να αυξάνονται γρήγορα και θα αυξάνονται τόσο πολύ που πολλοί θα έχουν μόνο αρκετό φαγητό για να αγοράσουν τρόφιμα και κανείς από την πλειοψηφία δεν θα μπορεί να αντέξει τίποτα άλλο. Και δεν μπορείτε να απαρνηθείτε την πίστη και να κατηγορήσετε τον Θεό για όλα τα προβλήματά σας.

Ποτέ μην προδώσεις, μην απαρνηθείς ποτέ τον Χριστό και την Πατρίδα.

Στο βιβλίο «Ερχόμενες Καταστροφές», ο πρεσβύτερος περιέγραψε με μεγάλη λεπτομέρεια την πορεία δράσης πολλά από αυτά που γράφτηκαν έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα. Έχουν περάσει μόλις 15 χρόνια από τη δημοσίευσή του, αλλά πολλές από τις προφητείες του Αθωνίτη γέροντα γίνονται πραγματικότητα με απίστευτη ακρίβεια. Τα δεινά μόλις άρχισαν. Πολλοί που διάβασαν το βιβλίο ισχυρίστηκαν ότι ο γέροντας απλώς έπεσε σε αυταπάτες και, υποκύπτοντας σε δαιμονικούς πειρασμούς, έγραψε ψευδείς προφητείες. Αλλά ο χρόνος έδειξε ότι το να τον αποκαλούμε ψευδοπροφήτη θα ήταν πολύ απερίσκεπτο.

Όλα θα πάνε καλά.

Και εδώ είναι μια άλλη προφητεία που έγινε πρόσφατα. Ο γέροντας μανιωδώς προσεύχεται ειλικρινά στον Θεό για τους Ορθοδόξους, για να του αποκαλύψει το μέλλον, και ο Κύριος του αποκάλυψε πολλά.

Δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συμβούλευε με αγάπη:

Αυτή είναι μια δοκιμασία, προσπαθείς να την αντέχεις σταθερά, χωρίς να κατηγορείς κανέναν, χωρίς να ψάχνεις αυτούς που φταίνε. Προσευχηθείτε για όλους, έχετε αγάπη ο ένας για τον άλλον. Ο Κύριος δεν θα εγκαταλείψει τα δικά του, θα τα διατηρήσει, το κύριο πράγμα είναι να υπομείνει. Σε μια από τις μεγάλες γιορτές τα προβλήματα θα εκτονωθούν, όχι το Πάσχα, αλλά αργότερα. Και θα ζήσεις καλύτερα από πριν.

Ζήτησε επίσης πολύ από όσους έφυγαν από την πατρίδα τους να επιστρέψουν, γιατί ο τόπος μας είναι εύφορος, ευλογημένος από τον Θεό. Η ίδια η Μητέρα του Θεού περπάτησε κατά μήκος του, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο για όσους φύγουν.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου