Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Ισραηλινή TV: «Σχεδόν όλα είναι έτοιμα για τον Τρίτο Ναό». Οι Ισραηλινοί ασκούν τελετουργικό κόκκινης δαμαλίδας μπροστά από το τέμενος Al-Aqsa! ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ.

 

«Σχεδόν όλα είναι έτοιμα για τον Τρίτο Ναό», υποστηρίζει η ισραηλινή τηλεόραση για κόκκινες

δαμαλίδες που έφεραν στο Ισραήλ πέρυσι.. Οι ειδήσεις του τηλεοπτικού καναλιού 12 του Ισραήλ δημοσίευσαν μια ερευνητική αναφορά σχετικά με τις πέντε κόκκινες δαμαλίδες που μεταφέρθηκαν στο εβραϊκό κράτος τον περασμένο Σεπτέμβριο και την υποτιθέμενη «διοχέτευση» κρατικών πόρων για την κατασκευή του Τρίτου Ναού. Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Omri Maniv, ο οποίος έχει δημοσιεύσει πολλές φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις κόκκινες δαμαλίδες και τη σημασία τους, διεξήγαγε την έρευνα.

Τον περασμένο μήνα, ο δημοσιογράφος δημοσίευσε στο Twitter ένα πείραμα που διεξήχθη από τον καθηγητή Zohar Amar του Πανεπιστημίου Bar Ilan, ο οποίος προσπάθησε να προσδιορίσει πόσα άτομα θα μπορούσαν να εξαγνιστούν τελετουργικά από μια κόκκινη δαμαλίδα. Στη μελέτη, ο καθηγητής Amar είπε ότι μια κόκκινη δαμαλίδα θα παρείχε αρκετή στάχτη για να καθαρίσει 660 δισεκατομμύρια καθαρισμούς. Ο Maniv υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει μεταφέρει κεφάλαια από άλλους λογαριασμούς με σκοπό την προετοιμασία για τις τελετουργίες εξαγνισμού και πιθανώς τον Τρίτο Ναό. Πολλοί ραβίνοι έχουν απαγορεύσει στους οπαδούς τους να ανεβαίνουν στο Όρος του Ναού επειδή δεν βρίσκονται σε κατάσταση τελετουργικής καθαρότητας.

Υποστηρίζει επίσης ότι τα κονδύλια μεταφέρονται αθόρυβα για να μην αυξηθούν οι εντάσεις στο εσωτερικό και με τον αραβικό πληθυσμό. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, κοντά στην τοποθεσία της βιβλικής Shiloh, όπου φυλασσόταν η Σκηνή του Μαρτυρίου κατά την εποχή των δικαστών, μια ομάδα Εβραίων που κατάγονταν από τη φυλή του Λευί και τις ιερατικές οικογένειες, πραγματοποίησαν μια πρακτική εκτέλεση της τελετής εξαγνισμού (Alllisraelnews)

Ο δημοσιογράφος Yinon Magal μοιράστηκε πρόσφατα μια φωτογραφία των πιστών του Ναού που εκτελούν αυτό το τελετουργικό κοντά στο Όρος του Ναού, δηλώνοντας ότι θα αποκαταστήσει την αγνότητα και θα επέτρεπε την τήρηση των καθηκόντων του ναού. “Προς την Tisha B’Av: Οι λάτρεις του ναού εξασκούν τώρα τη μιτσβά μιας κόκκινης αγελάδας μπροστά από το Όρος του Ναού, η οποία θα επιτρέψει την επιστροφή της αγνότητας και την τήρηση όλων των mitzvah του ναού”, η ανάρτηση στο X, γραμμένη αρχικά στα Εβραϊκά….

Οι Ισραηλινοί ασκούν τελετουργικό κόκκινης δαμαλίδας μπροστά από το τέμενος Al-Aqsa είναι ο τίτλος άρθρου του middleeasteye 7/8/24..
Ορισμένες θρησκευτικές ομάδες πιστεύουν ότι οι στάχτες των αγελάδων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός Tρίτου εβραϊκού Nαού στην Ιερουσαλήμ
Μια ομάδα θρησκευόμενων Ισραηλινών εμφανίζεται να ασκεί το τελετουργικό της κόκκινης δαμαλίδας, το οποίο έχει σκοπό να προαναγγείλει την οικοδόμηση του Τρίτου Ναού στην τοποθεσία του τζαμιού Al-Aqsa.

Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, οι στάχτες μιας τέλειας κόκκινης αγελάδας δαμαλίδας χρειάζονται για τον τελετουργικό καθαρισμό που θα επέτρεπε την κατασκευή ενός Τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ.

Αυτός ο ναός, λένε ριζοσπαστικές εβραϊκές ομάδες, πρέπει να χτιστεί στο υπερυψωμένο οροπέδιο στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, γνωστό ως Όρος του Ναού, όπου βρίσκεται σήμερα το τζαμί Al-Aqsa και το ιερό Dome of the Rock.

Μερικοί πιστεύουν ότι αυτό θα προαναγγέλλει την άφιξη του ”μεσσία” (δηλ. του Αντίχριστου) και πιθανώς ακόμη και το τέλος του κόσμου.

«Οι λάτρεις του ναού ασκούν τώρα το mitzvah [θρησκευτικό καθήκον] μιας κόκκινης αγελάδας μπροστά από το Όρος του Ναού, το οποίο θα επιτρέψει την επιστροφή της αγνότητας και την τήρηση όλων των mitzvah του ναού», δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Yinon Magal την Τρίτη, μαζί με ένα φωτογραφία ακτιβιστών από το Temple Institute.

Το 2022, πέντε κόκκινες δαμαλίδες έφτασαν στο Ισραήλ από ένα ράντσο του Τέξας και τώρα φυλάσσονται σε ένα αρχαιολογικό πάρκο δίπλα στο Σίλο, έναν παράνομο ισραηλινό οικισμό κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς.

Το Temple Institute εισήγαγε τις δαμαλίδες για τον τελικό σκοπό να τις χρησιμοποιήσει σε ένα τελετουργικό μετά από χρόνια αναζήτησης για αγελάδες χωρίς ψεγάδια, χωρίς λευκά ή μαύρα μαλλιά.

Η ενδεχόμενη σφαγή θυσία τους στο Όρος των Ελαιών -σύμφωνα με τους υποστηρικτές- θα επιτρέψει στους Εβραίους να εξαγνιστούν, ώστε να μπορούν να κάνουν τελετές και να λατρεύουν στον χώρο του τζαμιού Al-Aqsa.
Έρευνα από έναν καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Bar Ilan υπολόγισε ότι οι στάχτες μιας αγελάδας θα μπορούσαν να γίνουν αρκετό καθαριστικό νερό για 660 δισεκατομμύρια καθαρισμούς.

Η αγελάδα που ασκείται στην εικόνα του Magal δεν φαίνεται να είναι μία από τις πέντε κόκκινες δαμαλίδες από το Shilo – μάλλον, φαίνεται να είναι μια αποκοπή.

Η παραδοσιακή τοποθεσία του τελετουργικού, το Όρος των Ελαιών, φαίνεται στο βάθος στην άλλη πλευρά του τζαμιού Al-Aqsa, υποδηλώνοντας ότι η εξάσκηση πραγματοποιήθηκε εντός της Παλιάς Πόλης.

Το status quo στην Ιερουσαλήμ υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι η εβραϊκή προσευχή απαγορεύεται στο υπερυψωμένο οροπέδιο στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η τοποθεσία πιστεύεται ότι είναι η τοποθεσία δύο αρχαίων εβραϊκών ναών. Οι Εβραίοι επιτρέπεται να προσεύχονται στο Δυτικό Τείχος, το οποίο εκτείνεται κατά μήκος της μίας πλευράς του λόφου και θεωρείται ως το τελευταίο εναπομείναν τμήμα του Δεύτερου Εβραϊκού Ναού που κατέστρεψαν οι Ρωμαίοι το 70 Κ.Χ.

Περιορισμοί στην είσοδο των μη μουσουλμάνων στο τζαμί έχουν τεθεί σε ισχύ από το 1757 που καθιερώθηκε το οθωμανικό status quo που όριζε τους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ στις αιρέσεις του.

Το Αρχιραβινάτο της Ιερουσαλήμ έχει επίσης, από το 1921, επισήμως απαγορεύσει στους Εβραίους την είσοδο στο Όρος του Ναού. Αποφάνθηκε ότι οι Εβραίοι απαγορεύεται να εισέλθουν στον χώρο εκτός εάν είναι «τελετουργικά καθαροί», κάτι που είναι αδύνατο χωρίς τις στάχτες μιας κόκκινης δαμαλίδας.

Τον περασμένο αιώνα, θρησκευτικές σιωνιστικές ομάδες – συμπεριλαμβανομένου του Temple Institute – έχουν υποστηρίξει την επιστροφή της εβραϊκής προσευχής στο Al-Aqsa, με ορισμένους μάλιστα να υποστηρίζουν την κατεδάφιση του τζαμιού και την ανοικοδόμηση του ναού.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου