Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

AΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε την "έντονη ανησυχία"του, την Πέμπτη, επειδή οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν ένα κομβόι κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, προφανώς χτυπώντας τα όπλα,που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
"Ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλους τους ενδιαφερομένους για την πρόληψη ή την κλιμάκωση των εντάσεων τους ... και να τηρήσουν αυστηρά το διεθνές δίκαιο, ιδίως στο σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των χωρών της περιοχής," δήλωσε το γραφείο τύπου του Μπαν Κι-μουν . UN Secretary-General Ban Ki-moon [file photo]
UN Secretary-General Ban Ki-moon [file photo] Photo: Ki Price / Reuters

Η Συρία κάλεσε τον επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών, στα Υψώματα του Γκολάν, την Πέμπτη, για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Δαμασκό,που αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας απεμπλοκής που ακολούθησε το τελευταίο μεγάλο πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών.
Ωστόσο, ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ σε μια αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ Συρίας και Ισραήλ δεν ήταν σε θέση να ελέγξει την καταγγελία της Συρίας ότι ισραηλινά αεροπλάνα είχαν πετάξει πάνω από την περιοχή Υψίπεδα του Γκολάν,δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Μπαν Κι-μουν, την Πέμπτη.
Η "UNDOF (η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης) δεν παρατήρησε κανένα αεροπλάνο να πετά πάνω από την περιοχή του διαχωρισμού και ως εκ τούτου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το περιστατικό. Η βUNDOF ανέφερε επίσης τις κακές καιρικές συνθήκες»,δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ ,Εντουάρντο del Buey , στους δημοσιογράφους.
O Πρεσβευτής της Συρίας στο Λίβανο, δήλωσε ότι η Δαμασκός είχε την επιλογή για «απόφαση έκπληξη»για να ανταποδώσει το κτύπημα του Ισραήλ στο ερευνητικό κέντρο στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Συρίας.

Map locating the Syrian town Jamraya which was reportedly hit by an Israeli air strike on 30 January 2013

Η Συρία θα μπορούσε να λάβει «απόφαση έκπληξη για την αντιμετώπιση της επίθεσης των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών," δήλωσε ο Ali Ali Abdul Karim από την Χεζμπολάχ σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα.
«Η Συρία έχει αναλάβει την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της γης της", πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει ποια θα είναι η απάντηση που θα μπορούσε να επιφέρει.
Η Συρία και το Ισραήλ έχουν αγωνιστεί σε αρκετούς πολέμους και το 2007 βομβάρδισαν αεροσκάφη του Ισραήλ περιοχή ύποπτη για πυρηνικές εγκαταστάσεις στης Συρία, χωρίς αντίποινα.
Στον απόηχο των αναφερόμενων ,για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε συριακό κέντρο όπλων, το Ιράν εξέδωσε επίσης μια απειλή για το Ισραήλ την Πέμπτη. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=301670 ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου