Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιο κοντά έρχονται πλέον, η Εκκλησία με τη Δημοκρατική Αριστερά. Αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερ με τη συνάντηση του πρόεδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Συνάντηση που ακολούθησε εκείνη τη...μυστική στις 15 Δεκεμβρίου.
Μέσα σε ένα μήνα λοιπόν Εκκλησία και ΔΗΜ.ΑΡ. τα ξαναείπαν σε εγκάρδιο κλίμα. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προστασίας των πολιτών που πλήττονται από την κρίση.  Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Νίκο Τσούκαλη, επισκέφτηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Συναντηθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά με τον Αρχιεπίσκοπο και συζητήσαμε ζητήματα τα οποία αφορούν στην Εκκλησία  και μάλιστα ζητήματα της Εκκλησίας που έχουν άμεση αντανάκλαση στην κοινωνία. Η συνεργασία μας αυτή θα συνεχιστεί προκειμένου να αντιμετωπίζονται προβλήματα  και  να προωθούνται λύσεις. Λύσεις και αποτελέσματα  για τον ελληνικό λαό και την κοινωνία η οποία βρίσκεται σε προτεραιότητα, στη  σκέψη και στις επιλογές της Εκκλησίας».

arx-koubelis
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιό επίπεδο μπορεί η συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με την Εκκλησία να αναπτυχθεί, ο κ. Κουβέλης απάντησε:  Με την απευθείας επαφή. Με τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων για την ανεύρεση του χρήσιμου τόπου.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε "Η συζήτησή μας ήταν ουσιαστική" και σημείωσε "η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνεργασία σε όλους τους φορείς. Είναι απαραίτητη, άλλωστε, για να αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε θέμα με φρόνηση και σύνεση, πάντα με στόχο το καλό του λαού μας".
Κατά τα φαινόμενα λοιπόν οι μέρες της κρίσης με τη... "Ρεπουσιάδα" και τις "Δημαρικές" απαιτήσεις για μισθοδοσία των κληρικών από την ίδια την Εκκλησία περνούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...μέχρι νεωτέρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου