Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Νέα Τάξη - Εκκλησία - Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός

Νέα Τάξη - Εκκλησία - Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός
γ. Εφραίμ      Η Νέα Τάξη έχει σαν στόχο την παγκοσμιοποίηση, όχι της ισότητας ή των αξιών, αλλά της ωμής ισχύος, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους, που τους θεωρεί περιττό βάρος. Έτσι  οργανώνει παντού πολέμους.
   Πριν τους πολέμους με τα πυροβόλα όπλα, χρησιμοποιεί τον οικονομικό πόλεμο για να διαβρώσει τις κοινωνίες.  Στέλνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ισοπεδώνει τις χώρες για "μια φούχτα δολάρια" που χρωστάνε.
   Το περίεργο είναι ότι βρίσκει υποστηρικτές μεταξύ των φτωχών ανοήτων που ξεγελά με το να προβάλλει το ιδανικό της δημοκρατίας, παρόλο που είναι ελεγχόμενη από υπόγεια ή ημιυπόγεια κέντρα. Στη χώρα μας κάθε έννοια νομιμότητας παραδόθηκε στους ξένους, για ένα χρέος φάντασμα, μη υπαρκτό πριν να αναλάβουν την εξουσία οι άνθρωποι των διεθνών τοκογλύφων.
 
    Όταν δρουν οι τοκογλύφοι όλοι οι οικονομικά δραστήριοι πρέπει να μπουν στον πάγο, για να μην τους χαλάσουν τη δουλειά. Ο γέροντας Εφραίμ ήταν υπερδραστήριος, προσπαθώντας να τακτοποιήσει τα οικονομικά του Μοναστηριού του. Αυτό θεωρήθηκε εγκληματικό. Ξεπέρασε τα όρια κατά το νόμο; Και οι τοκογλύφοι που θέλουν να πάρουν όλο τον ορυκτό πλούτο  και όλες τις κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας ξεχάστηκαν; Αν πρέπει να δώσουμε προσοχή κάπου θα είναι στις ανάξιες λόγου συναλλαγές της Μονής Βατοπαιδίου ή στα τρισεκατομμύρια που θέλουν να αρπάξουν με το έτσι θέλω οι ξένοι από τη χώρα μας; Δεν είναι λοιπόν παραπλανητική η κίνηση της σύλληψης του γέροντος Εφραίμ για να περάσουν όσο το δυνατόν πιο απαρατήρητα τα μεγάλα εγκλήματα;
      Ας βγάλουν το καδρόνι από τα μάτια τους όσοι θέλουν να κρίνουν δίκαια, γιατί μπροστά σε όσα συμβαίνουν, ακόμη και αν υπάρχει "σκάνδαλο Βατοπαιδίου", είναι ψύλος στα άχυρα.
 
     Είδαν ότι επί Κυβερνήσεως Καραμανλή έπιασε το "σκάνδαλο Βατοπαιδίου" λόγω της υπερευαισθησίας που έδειξε τότε ο λαός, τώρα θέλουν να το επαναλάβουν σε βάρος, από ότι φαίνεται, όλης της Εκκλησίας και του Αγίου Όρους, για να κάνουν πάλι οι πονηροί κύκλοι τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Η Εκκλησία της Ελλάδος είδε τον κίνδυνο, και τοποθετήθηκε άμεσα, χωρίς να παρεμβαίνει στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης.
 
   Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, «η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα της προφυλακίσεως του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, μάλιστα ως προς τον χρόνο ανακοινώσεως και εκτελέσεώς της, εν ημέραις μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης, και ως προς την παραβίαση των ιερών θεσμίων, και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων. Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το Ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου».

      «Ως άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση που είναι στοιχείο της προσωπικότητάς του και ενεργεί επιτήδεια και μεθοδευμένα» περιγράφουν οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Εφετών τον ηγούμενο Εφραίμ στο βούλευμα με το οποίο διατάσσουν την προφυλάκιση του. Σύμφωνα με το βούλευμα, οι ενέργειες του κατηγορουμένου έγιναν σε διάστημα επτά ετών και δεν ταιριάζουν με το μοναχικό του σχήμα και την πνευματική του αποστολή. Οι δικαστές τέλος απορρίπτουν το επιχείρημα του ότι λόγω βλάβης της υγείας του πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία στην Ουκρανία διότι, όπως εκτιμάνε, μπορούσε να υποβληθεί σε αυτή τη θεραπεία στην Ελλάδα. (Το Βήμα)  Τόσο δραματικό τόνο αμφιβάλλω αν είχε η κρίση των δικαστών κατά των ανθρώπων του Βατικανού για τα σκάνδαλα με τη Μαφία και τη Μασονική στοά P2. Και εκεί το χρήμα δεν πήγαινε από ένα δημόσιο ταμείο σε ένα άλλο, όπως στην περίπτωση του Βατοπαιδίου που είναι Ν.Π.Δ.Δ.

     Υπάρχουν πάντως και οι ανυποψίαστοι, που φαίνεται από τα λόγια τους ότι υπερτονίζουν το θέμα Βατοπαιδίου, αν και δεν έχουν άδικο ότι σαν Αγιορείτες και Μοναχοί πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τις ευαισθησίες των άλλων, ακόμα και αν είναι υπερβολικές, και να μην τους σκανδαλίζουμε, όταν και όσο βέβαια είναι δυνατόν:  Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, λέει μεταξύ άλλων: «Ελπίζω ...ότι ο δι’ ού το σκάνδαλον ήλθε, να έλθει εις εαυτόν και να εκφράσει τη συγνώμη του και τη μετάνοιά του για το καίριο πλήγμα που προκάλεσε στο κύρος της Εκκλησίας, στο σκανδαλισμό του ποιμνίου, στο μοναστικό ιδεώδες και στην Αγιορειτική Παράδοση». (zoiforos)
      Άλλη μια κρίση, Πατερικής βάσης βέβαια, αλλά υπερβολική, νομίζω, για το συγκεκριμένο θέμα: «Το μήνυμα, που παίρνουμε όλοι μας από την υπόθεση αυτή του Βατοπεδίου και του Ηγουμένου της, είναι, να μην χρησιμοποιούμε την Εκκλησία, τις Μητροπόλεις, τις Μονές ως πολιτικά γραφεία. Να μην κάνουμε την πίστη μας ιδεολογία εθνοφυλετικής προοπτικής. Να εργαζόμαστε ταπεινά, αθόρυβα, να έχουμε εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού. Τα πολλά χρήματα, που μπήκαν από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα στο Άγιο Όρος, δημιούργησαν μια άλλη κρίση, πού τη βιώνουμε τώρα. Το Άγιον Όρος δεν έχει ανάγκη από πετυχημένους Ηγουμένους αλλά από Αγίους. Αυτό θέλουμε από το Άγιον Όρος... »
    Και για τον γέρ. Εφραίμ: «Πίστεψε ακόμη ότι είναι μεγάλος, ότι είχε ικανότητες. Και να που έφτασε. Ήλθαν οι πνευματικοί νόμοι και εφαρμόζονται με ακρίβεια. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καταχραστεί χρήματα προσωπικά. Είχε άκριτο ζήλο, ου κατ’ επίγνωσιν». του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερσονήσου (Κρήτης) κ. Νεκταρίου amen.gr 29-12-2011. Αλλά ποιος μπορεί να πει ότι είναι τόσο τέλειος ώστε να μην ξεφεύγει ούτε σε υπερβολή, ούτε σε έλλειψη κατά την άσκηση των καθηκόντων του;
      Άλλοι σχολιαστές βλέπουν τον κοινωνικό αντίκτυπο:
«Πήγαν να χτυπήσουν την Εκκλησία και μαχαίρωσαν τη δικαιοσύνη», κατά τον
σεβ. Μεσογαίας Νικόλαο amen.gr  Feb 26, 2012
      Ο αγωνιστής σεβ. Κονίτσης Ανδρέας: «Το να φυλακισθεί ο Καθηγούμενος ως κοινός κακοποιός, αποτελεί πράξη που στρέφεται κυρίως εναντίον της Εκκλησίας» amen.gr Εκπροσωπεί το αίσθημα των πιστών, όπως κάτω αυτών της Κύπρου:
Διαδήλωση υπέρ γ. Εφραίμ
      Οι Ρώσοι βρίσκουν την ευκαιρία να θίξουν τη συμπεριφορά ντόπιων και ξένων: «Ο πανρωσικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός NTV, μετέδωσε χθες το βράδυ, αναλυτικό ρεπορτάζ με τίτλο «Η Ελλάδα αποκτά ισχυρότατο εχθρό», στο οποίο συνέδεσε την προφυλάκιση του Εφραίμ με την άρνηση της Εκκλησίας και της Μονής Βατοπεδίου ειδικότερα, να μοιραστεί τον πλούτο της με το ελληνικό δημόσιο. Χαρακτήρισε δε τη στάση της ελληνικής δικαιοσύνης ως μήνυμα, ούτως ώστε να αναγκαστούν άλλοι κληρικοί να υποχωρήσουν.
    Ο ειδικός απεσταλμένος του καναλιού στην Ελλάδα, Αϊράν Σαβαλίεφ, στο ρεπορτάζ του, μίλησε για «παραβίαση του Αγίου Όρους από τους αστυνομικούς», που προσήγαγαν τον γέροντα, κάνοντας λόγο, για «μεσαιωνικό ξεκαθάρισμα», ενώ αναφέρθηκε και σε διάφορες εκδοχές, όπως συνωμοσία της ΕΕ και οικονομικός εκβιασμός. Ο πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Εταιρεία Φίλων της Μονής Βατοπεδίου Μάξιμος ο Γραικός», Σεργκέι Ρούντεφ, συνέδεσε τις πιέσεις προς τον ηγούμενο Εφραίμ με «παλαιά γραμμή της ΕΕ, να ξεκαθαρίσει η Ελλάδα την κατάσταση στο Άγιον Όρος, να καταργήσει τα σύνορά του και τη διακυβέρνηση της Ιεράς Κοινότητας», αλλά και με την ενίσχυση της ρωσικής επιρροής στο Άγιο Όρος». είδηση Το πρόβλημα δεν είναι οι ξένοι, διότι χωρίς προδότες, αυτοί μόνοι τους, δεν μπορούν να μας βλάψουν.
 
     Δεν ήταν μόνο οι Έλληνες, οι Ρώσοι και οι Κύπριοι που δεν είδαν με καλό μάτι τη σύλληψη Χριστουγεννιάτικα του γέροντος Εφραίμ. Όλοι αντέδρασαν. Και οι Ρουμάνοι, και οι Σέρβοι και οι Βούλγαροι, και οι Γεωργιανοί.
 
      Το πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι έχει παύσει να εκπροσωπεί λαούς. Εκπροσωπεί συμφέροντα, και έτσι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Θα ήταν καλύτερα αν ήταν ανοιχτά εχθρική. Ρέπει πάντως προς τα εκεί, ενώ γενικά γίνεται όλο και πιο αντιχριστιανική. Στην Αγγλία απολύουν αεροσυνοδό γιατί φόραγε σταυρό, και άλλες δύο γυναίκες επίσης κατηγορούν τους εργοδότες τους ότι τις απέλυσαν επειδή φορούσαν σταυρό. Και αυτό κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, άρθρο 9 το οποίο παρατηρεί ότι κάθε άτομο έχει την ελευθερία εκδηλώσεως της θρησκείας ή των πεποιθήσεων μεμονωμένως ή συλλογικώς, δημοσία ή κατ' ιδίαν, διά της λατρείας, της παιδείας και της ασκήσεως των θρησκευτικών καθηκόντων και τελετουργιών. amen.gr  Mar 20, 2012
 
        Τώρα μας φόρτωσαν το "Μνημόνιο" και βάλανε το αγγλικό δίκαιο να κανονίζει τις υποθέσεις της χώρας. Για να το ξεχάσουμε πρέπει ...να επιστρατευθεί ο γ. Εφραίμ και το "μέγα" σκάνδαλό του.
 
    Αλλά οφείλομε σαν λαός να κατανοήσομε τα λάθη μας, και να διορθωθούμε. Πάντα πρέπει να έχομε πνεύμα μετανοίας. Πρώτα οι κληρικοί και μοναχοί. Ο φτωχός λαός του Θεού ήδη πάσχει υπομονετικά. Πολλοί είναι άστεγοι και χωρίς φαγητό. Και η μόνη του παρηγοριά είναι η Εκκλησία, που σαν στοργική μάνα σκύβει στον πόνο του. Τα πολιτικά κόμματα ούτε που ενδιαφέρονται για τους πεινασμένους. Μαζεύουν χρήματα αλλά για τους κομματικούς σκοπούς των. Και από αυτή την άποψη ήταν παρηγοριά για το φτωχό λαό, που μέσα στη φυλακή συνέπασχε κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων ο γέροντας Εφραίμ.
 
       Ας φροντίσουν να συνετισθούν κι οι πολιτικοί, να μην πετάνε στα σύννεφα, γιατί θα κάνουν πολύ ανώμαλη προσγείωση. Ήδη φάνηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα περιστασιακό κατασκεύασμα των τυχοδιωκτών χρηματιστών - τραπεζιτών, και δεν έχει μέλλον. Λίγα είναι τα ψωμιά της κατά την έκφραση του γέροντος Παϊσίου. Τα οικονομικά της πάνε τόσο καλά που από τώρα την αποκαλούν "Ευρω-πορνείο" ενώ ο Αμερικανός A/ΓΕΕΘΑ λέει: Έρχεται πόλεμος στην Ευρώπη λόγω ευρώ! link
     Το 2012 μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία της πτώχευσης της ευρωζώνης. Τέτοια πρόγνωση έκανε το βρετανικό Κέντρο οικονομικών και επιχειρηματικών ερευνών (CEBR - Centre for Economic and Business Research). 
      Και στην καλύτερη περίπτωση σε 10 χρόνια Ευρώ δεν θα υπάρχει λένε οι Άγγλοι! link Οι πολιτικοί μας ποια σταθερότητα ονειρεύονται στο Ευρώ;
      Η ισχύς είναι μόνο εν τη ενώσει και η μόνη που μας ενώνει είναι η Εκκλησία, (ενώ τα κόμματα μας ...κομματιάζουν).

http://www.imdleo.gr/diaf/2012/2012_gEfraim.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου