Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η Αμαλιάδα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

Τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο τιμά σήμερα η Αμαλιάδα με κάθε επισημότητα, ενώ όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια η σημερινή ημέρα είναι αργία, οπότε δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, καθώς επίσης σχολεία και καταστήματα θα είναι κλειστά.
Χθες, παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ? αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μεσαωρίας κ. Γρηγορίου, τον οποίο πλαισίωναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καισαριανής- Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος. Το Θείο κήρυγμα έγινε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαωρίας κ. Γρηγόριο.                    
Η Αμαλιάδα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο Παρά το κρύο και τη βροχή, αμέτρητοι ήταν οι πιστοί που πήγαν χθες στην εκκλησία για να ανάψουν ένα κερί
Παρά το κρύο και τη βροχή, αμέτρητοι ήταν οι πιστοί που πήγαν χθες στην εκκλησία για να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Αθανασίου.
Σήμερα, ανήμερα του εορτασμού από τις 7 έως τις 11 το πρωί θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καισαριανής- Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, τον οποίο θα πλαισιώνουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαωρίας κ. Γρηγόριος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.
Τους χορούς θα λαμπρύνουν, ο πρωτοψάλτης του ιερού ναού, καθηγητής βυζαντινής μουσικής κ. Νικόλαος Αναγνωστόπουλος  και ο εφημέριος του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Πύργου- καθηγητής στο Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο Βαρθολομιού π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος.
Στις 11 το πρωί, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Αθανασίου. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι μέσω των οδών Δαλιάνη- Ελευθερίου Βενιζέλου- Δεληγιάννη- Αρχαίας Ήλιδος- Φιλικής Εταιρίας- Καποδιστρίου και κατάληξη στον ιερό ναό.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου