Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

OBAMA ΚΑΙ BIDEN ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Ο Πρόεδρος Barack Obama και ο Αντιπρόεδρος Joe Biden προσκάλεσαν τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο να συμμετάσχει στην Ακολουθία Προσευχής επί τη Προεδρική Ορκωμοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επομένη της Ορκωμοσίας, Τρίτη 22 Ιανουαρίου στις 10:30 π.μ. στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον (National Cathedral).

Όπως συνέβη και σε προηγούμενες Προεδρικές εκδηλώσεις ορκωμοσίας, ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται μεταξύ επιφανών εθνικών θρησκευτικών ηγετών οι οποίοι συμμετέχουν στην Εθνική Ακολουθία Προσευχής. Η τελετή αποτελεί παράδοση η οποία καθιερώθηκε από την εποχή της ορκωμοσίας του πρώτου προέδρου των Η.Π.Α. Τζορτζ Ουάσιγκτον.


Ο Σεβασμιώτατος θα αναπέμψει δεήσεις υπέρ υγείας και επιτυχούς υπηρεσίας του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και υπέρ υγείας των οικογενειών των, των άλλων ηγετών του Αμερικανικού Έθνους και του Αμερικανικού λαού.

Την προηγουμένη, ημέρα της Προεδρικής Ορκωμοσίας, 21 Ιανουαρίου 2013, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος μεταξύ άλλων επισήμων, θα παρακολουθήσει την τελετή και την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου από την προεδρική εξέδρα μπροστά στο Καπιτώλιο.

Αμέσως μετά, θα παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου Barack Obama και του Αντιπροέδρου Joe Biden όπου και θα αναπέμψει την ευχαριστήρια δέηση.

Αυτή η ειδική τιμή έγινε κατόπιν προσκλήσεως του προεδρεύοντος της Μεικτής Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου για τις τελετές της Προεδρικής Ορκωμοσίας, Γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Charles Ε. Schumer. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου