Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ο Τρίτος Ναός --Πότε θα πρέπει να κατασκευαστεί;

Η Αγία Γραφή διδάσκει ξεκάθαρα ότι ένας νέος ναός - ο οποίος θα ονομάζεται ο "Τρίτος Ναός" - θα κατασκευαστεί στο μέλλον. Ο πρώτος ναός ήταν αυτός που χτίστηκε από τον Σολομώντα και ο οποίος καταστράφηκε το 586 π.Χ.. Ο Δεύτερος Ναός (516 π.Χ. έως 70 μ.Χ.) χτίστηκε όταν οι Εβραίοι επέστρεψαν από την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας. Η πλατφόρμα πάνω στην οποία κάθισε επεκτάθηκε πολύ και ήταν ωραιοποιημένο από τον βασιλιά Ηρώδη, όπως ο ναός ήταν ο ίδιος, αλλά δεδομένου ότι οι θυσίες δεν σταμάτησαν κατά τη διάρκεια αυτής της ανακαίνισης και επέκτασης, ο νέος ναός εξακολουθεί να θεωρείται ο "Δεύτερος Ναός".

          Ο Τρίτος Ναός θα υπάρχει κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Θλίψης. Ο Προφήτης Δανιήλ αναφέρεται σε αυτό το ναό, όταν λέει ότι «ο πρίγκηπας που πρόκειται να έρθει" (ο Αντίχριστος) θα εισέλθει και θα σταματήσει τις θυσίες στη μέση της Επταετίας (Δανιήλ 9:27). Ο Απόστολος Παύλος αναφέρει ότι όταν φανερωθεί ο «άνθρωπος της ανομίας» θα βεβηλώσει το ιερό μπαίνοντας σε αυτό και δηλώνοντας τον εαυτό του ότι είναι Θεός (2 Θεσσαλονικείς 2:3-4). Ο Τρίτος Ναός αναφέρεται επίσης στο βιβλίο της Αποκάλυψης, όταν ο Ιωάννης είπε να μετρήσει - με συμβολικό τρόπο --λέγοντάς του να αξιολογήσει την πνευματική του κατάσταση (Αποκάλυψη 11:1-2).
             Αυτό εγείρει το ερώτημα ως προς το πότε ακριβώς ο ναός θα πρέπει να αποκατασταθεί. Η Βίβλος δεν αποκαλύπτει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Το μόνο που λέει ότι είναι βέβαιο, ότι ο ναός θα υπάρξει όταν ο Αντίχριστος αποκαλύψει τον εαυτό του (2 Θεσσαλονικείς 2:3-4), και ότι θα είναι στη μέση της Επταετίας (Δανιήλ 9:27). Δεδομένου ότι αυτό θα είναι μόνο τρία και μισό χρόνια στην Επταετία, πολλοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ναός είναι πιθανό να αποκατασταθεί πριν από τη Θλίψη, γιατί πώς θα μπορούσε ένα τέτοιο υπέροχο κτίριο να κατασκευαστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
              Αλλά το συμπέρασμα αυτό παραβλέπει το γεγονός ότι ο ναός μπορεί να αναστηθεί κυριολεκτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας! Αυτό συμβαίνει γιατί οι Εβραίοι σχεδιάζουν να ανεγείρουν ένα ναό , όπως η σκηνή του Μωυσή, και ότι είναι έτοιμοι να το πράξουν ανά πάσα στιγμή. Τα" πάντα" έχει ετοιμαστεί. Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο προσωρινός ναός που είναι συσκευασμένος, θα επαναλάβει τις θυσίες και στη συνέχεια θα αρχίσει την οικοδόμηση μιας πιο μόνιμης δομής γύρω και πάνω από το προσωρινό.
Solomon's Temple

                Επί του παρόντος υπάρχουν δύο σημαντικά εμπόδια για την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού. Το ένα αναφέρεται στην τοποθεσία του. Ο επόμενος ναός μπορεί να δημιουργηθεί μόνο στο σημείο που ήταν οι δύο προηγούμενοι ναοί , επειδή τα Άγια των Αγίων πρέπει να είναι στο ίδιο ακριβώς σημείο. Αλλά κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα, που βρίσκονταν οι προηγούμενοι ναοί στο Όρος του Ναού. Οι περισσότεροι μελετητές θεωρούν ότι στάθηκε εκεί που βρίσκεται ο Θόλος του Βράχου σήμερα. Το συμπέρασμα αυτό μπορεί να είναι λάθος, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί η ακριβής τοποθεσία χωρίς τη διεξαγωγή αρχαιολογικών ανασκαφών στο Όρος του Ναού, κάτι που σήμερα απαγορεύεται από τους μουσουλμάνους. Εάν ο τρίτος Ναός πρόκειται να κατασκευαστεί, εκεί που είναι ο Θόλος του Βράχου τώρα, τότε η μουσουλμανική δομή πρέπει πρώτα από όλα να αφαιρεθεί είτε από τον άνθρωπο ή από τον Θεό. Θα μπορούσε, βεβαίως να πέσει στο έδαφος με ένα σαμποτάζ, ή θα μπορούσε να καταστραφεί από έναν σεισμό.
              Το δεύτερο εμπόδιο είναι η στάση του εβραϊκού λαού και των ηγετών τους. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει επιθυμία μεταξύ τους για τη δημιουργία ενός τρίτου ναού. Ο μέσος όρος του Ισραήλ είναι πολύ κοσμικός. Ξέρει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για τη δημιουργία ενός τρίτου ναού θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεσο πόλεμο με τους μουσουλμάνους. Μόνο μια χούφτα των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων έχουν ένα πάθος για τον τρίτο Ναό. Είναι αυτοί που έχουν κάνει όλες τις προετοιμασίες. Αλλά δεν έχουν την λαϊκή υποστήριξη. Κάτι θα πρέπει να συμβεί για να δημιουργήσει ένα κύμα εθνικιστικής υπερηφάνειας που θα απαιτήσει ένα νέο ναό. Αυτό το καταλυτικό γεγονός θα μπορούσε να είναι η ανακάλυψη της Κιβωτού της Διαθήκης.
              Υπάρχει μια σαφής πιθανότητα ότι οι αρχαίοι ναοί δεν βρίσκονταν εκεί που είναι και ο Θόλος του Βράχου σήμερα. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η θέση τους ήταν στα βόρεια της Dome και ότι το θυσιαστήριο ήταν στο εσωτερικό του θόλου, ήταν αυτός που ο Σολομώντα έχτισε "στη μέση του δικαστηρίου" για να χειριστεί τις χιλιάδες των ειδικών θυσιών που πρόσφερε στον Κύριο την ημέρα που ο πρώτος ναός ήταν αφιερωμένος (2 Χρονικών 7:7). Αν αυτό είναι έτσι, τότε" Ο Τρίτος Ναός" θα μπορούσε να κατασκευαστεί βόρεια του Θόλου του Βράχου, βάζοντας το Dome στο Δικαστήριο των εθνών. Αυτό μπορεί να είναι η λύση που θα βρεθεί όταν ο Αντίχριστος θα έρθει , όταν θα διαπραγματεύεται μια ειρήνη μεταξύ των Εβραίων και των Αράβων (Δανιήλ 9:27).
             Για να συνοψίσουμε, είναι σίγουρο ότι πρόκειται να κτιστεί ένας τρίτος ναός. Είναι πιθανότατα να ανεγερθεί στην αρχή της Επταετίας, με τη μορφή ενός ναού σκηνή, όπως η σκηνή του Μωυσή. Μια πιο μόνιμη δομή στη συνέχεια θα κατασκευαστεί γύρω και πάνω από αυτό. Ο Αντίχριστος θα βεβηλώσει το ναό στη μέση της Επταετίας.
                Ο Τρίτος Ναός θα καταστραφεί πριν την Δευτέρα Παρουσία του Ιησού. Ο μεγάλος σεισμός εκείνη τη στιγμή θα αλλάξει ριζικά την τοπογραφία της Ιερουσαλήμ και όλη τη γη (Αποκ. 6:12-17). Στην Ιερουσαλήμ θα οδηγήσει στην παροχή μιας πολύ μεγάλης περιοχής σε επίπεδο που η Χιλιετής Ναός θα κατασκευαστεί. Αυτός είναι ο ναός από τον οποίο ο Ιησούς θα βασιλεύσει πάνω σε όλη τη γη. Αυτό περιγράφεται λεπτομερώς στον Ιεζεκιήλ 40-46.         http://www.lamblion.com/articles/articles_jews10.php       ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου