Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Άσε τον Θεό να σου ρίχνει κανένα χαστουκάκι...


O Χ. ήταν παλιός συνάδελφος στο εργοτάξιο. Δεν θα τον έλεγες και δουλευταρά ενώ πολλές φορές με την αδιαφορία του και την φυγοπονία του επιβάρυνε τους υπόλοιπους.
Κι ενώ ήταν ένας άνθρωπος βαρύθυμος όταν επρόκειτο για χρήματα τον έπιανε μια ιδιαίτερη ζέση και αναπτέρωση. Τα μάζευε τα χρήματα και δεν ξόδευε ούτε καν στα εντελώς αυτονόητα. Τόσα χρόνια μαζί στην δουλειά μπορεί να τον κεράσαμε εκατοντάδες φορές αλλά μία φορά δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη και να το βγάλει να κεράσει!
Από την άλλη η παραμικρή παρεκτροπή από αυτό που πίστευε ότι έπρεπε να είναι η πορεία της ζωής του - κατ' εξοχήν αντανακλούμενη στον τραπεζικό λογαριασμό - τον αναστάτωνε. Μας έλεγε για ένα λάστιχο που έπαθε το αυτοκίνητο και πόσο «ακριβά» το πλήρωσε ωσάν να είχε τρακάρει το ίδιο το αυτοκίνητο. Με λίγα λόγια ήταν ένας μίζερος άνθρωπος που ποιος ξέρει ποιες εμπειρίες ήρθαν κι έδεσαν με τις αδυναμίες του χαρακτήρα του για να τον κάνουν έτσι.
Τον Χ. τον ξαναβρήκα μετά από πολλά χρόνια. Ήταν άλλος άνθρωπος! Τσαλακωμένος και εμφανώς καταβεβλημένος. «Πώς είσαι;» τον ρώτησα. «Άστα...» μου απάντησε με μισοσβησμένη φωνή. «Τι είναι; Τι έπαθες;» τον ξαναρώτησα. «Τι να σου πω... Από κάποιο σημείο και μετά κι ενώ η ζωή μου πήγαινε τέλεια, όλα στράβωσαν! Αρρώστησε το παιδί μου, με χώρισε η γυναίκα μου κι εγώ τώρα έχω κι εγώ προβλήματα υγείας...» μου είπε και η φωνή του ίσα-ίσα που έβγαινε. Η φωνή αυτού του ανθρώπου που χαλούσε τον κόσμο για το παραμικρό ασήμαντο θέμα!
Κάπως έτσι νομίζω πως συμβαίνει με τις ζωές εκείνων που δεν επιτρέπουν στον Θεό να τους ρίξει κανένα χαστουκάκι κι αναχαιτίζουν διαρκώς οτιδήποτε οδυνηρό στην ζωή τους. Στο τέλος νομίζω πως ο Θεός επιτρέπει την καταστροφή τους!
Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό σήμερα που είδα την είδηση της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Αν αντί του Χ. βάλει κανείς τους πολιτικούς της χώρας μας τότε καταλαβαίνει ο καθένας που θα οδηγήσει η λεηλατική δαιμονιώδης μανία που αυτοί εκδηλώνουν απέναντι στον ελληνικό λαό... Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην θέση τους τώρα που τα πράγματα σοβάρεψαν...         http://hggiken.pblogs.gr/2013/01/ase-ton-theo-na-soy-rihnei-kanena-hastoykaki.html          

 

Με καλάσνικοφ εναντίον της ΝΔ-Κεδίκογλου: «Στόχος ήταν το γραφείο του προέδρου»--Σφαίρα στο γραφείο Σαμαρά.

Συναγερμό έχει προκαλέσει στις αστυνομικές αρχές και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ που σημειώθηκε στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340. Ειδικότερα, στις 3 τα ξημερώματα, ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στα γραφεία της ΝΔ και κινητοποιήθηκε η αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί. Οι αστυνομικοί που πήγαν εκεί βρήκαν στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Συγγρού 350, εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ.



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega αναφέρθηκε στην επίθεση αποκαλύπτοντας ότι μία από τις 9 σφαίρες τρύπησε το τζάμι στο γραφείο του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού και στη συνέχεια εξοστρακίστηκε σε δύο τοίχους. «Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι δύο άτομα κατέβηκαν από αμάξι από την πλευρά της οδού Δοϊράνης ρίξανε 8-9 σφαίρες. Στόχος ήταν το γραφείο του προέδρου. Μία σφαίρα έχει βρεθεί εκεί η οποία μάλιστα έχει εξοστρακιστεί και στους δύο τοίχους. Είναι μια νέα κλιμάκωση στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας. Ζούμε πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Εχουμε ένα γάζωμα ενός πολιτικού κόμματος, με στόχο τα γραφεία του προέδρου του κόμματος. Και αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Θέλω για άλλη μια φορά να απευθύνω έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε καλή και κακή πολιτική βία. Δεν υπάρχει κατανοητή βία».




Για την επίθεση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μπούρας.



Λίγο αργότερα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου,βρέθηκε καμένο ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εκτιμάται ότι έχει σχέση με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ.



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της αστυνομίας μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι βρέθηκε ακόμη μία σφαίρα στην ταράτσα του κτιρίου των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο Μαξίμου και έχει σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση αλλά και να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης απέναντι στα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας τα οποία έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους Σίμο Κεδίκογλου και Μανώλη Κεφαλογιάννη αλλά και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια ο οποίος τον ενημερώνει διαρκώς για τις έρευνες της αστυνομίας.

Η κλιμάκωση των επιθέσεων βίας έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στα φαινόμενα ανομίας ενώ συνομιλητές του σημειώνουν πως τέτοιες επιθέσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν ή να εμποδίσουν το κυβερνητικό έργο.

Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας ο Πρωθυπουργός να μεταβεί στα γραφεία της ΝΔ προκειμένου να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου