Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Λαμπρός εορτασμός της Μεγαλόχαρης στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

19
Της Θείας Λειτουργίας προέστη σήμερα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον ιερό Κλήρο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την οποία παρηκολούθησε πλήθος πιστών-προσκυνητών- μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Τηνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, η Ηγουμένη και Αδελφές της Μονής Κεχροβουνίου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος και μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, η αγία Εικόνα φερομένη υπό των χειρών του Σεβασμιωτάτου ελιτανεύθη προς τον αύλιο χώρο του Ναού και προ του σήματος του αοιδίμου Μητροπολίτου Τήνου Γαβριήλ, όπου ετελέσθη Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής.
Μετά ταύτα η αγία Εικών ετοποθετήθη στο Προσκυνητάρι στον Ναό της Ευρέσεως.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ
Μετά το πέρας των Λειτουργικών και Πνευματικών εκδηλώσεων με επικεφαλής τον Μητροπολίτη άπαντες οι παριστάμενοι μετέβησαν στην ανακαινισθείσα εκ βάθρων αίθουσα των Κατηχητικών συνάξεων, στην εξωτερική πτέρυγα του συγκροτήματος, όπου και εγκαινιάσθηκε το «Κέντρο Νεότητος του ΠΙΙΕΤ».
Ο Σεβ. στην ομιλία του ευχαρίστησε τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής για την απόφασή τους να καλύψουν εξ ολοκλήρου τη δαπάνη της επισκευής όπως και όσους εργάσθηκαν για το σκοπό αυτό. Τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, την οικογένεια Νικολάου και Χρυσάνθης Πρωτοπαππά Πολιτικών Μηχανικών, τα παιδιά των ιερατικών οικογενειών Πέτρο Πλυτά και Κωνσταντίνο Μαυρομαρά, τον Διάκονο Στέφανο Στεφανίδη, την Αρχειονόμο του ΠΙΙΕΤ κα. Παρασκευή Γιαννίκου, τον κ. Λουκά Τριανταφυλλόπουλο, τον Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη και ευχήθηκε το έργο αυτό, που απεκάλεσε «έργο αγάπης του ΠΙΙΕΤ για τα παιδιά της Τήνου», όπως και άλλα παρόμοια έργα να εγκαινιάζονται στην Τήνο.
1
2
3
4
4
6
7
8
9
10
11
12

http://www.romfea.gr/epikairotita/15454-2013-01-30-18-12-06

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου