Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μα είναι ποτέ δυνατόν;

Το δημοσιεύουμε με επιφύλαξη, γιατί είναι πραγματικά απίστευτο για να είναι αληθινό! Συμβαίνει σε Ιερά Μητρόπολη της Κεντρικής Ελλάδος όπου... έπεσε "ιερή καμπάνα" σε ιερέα ενός μικρού χωριού,ποινή αργίας 10 ημερών γιατί δεν έπιασε το... στόχο που η οικονομική επιτροπή της Μητροπόλεως είχε θέσει ! Διαβάστε την καταγγελία που έστειλε στην ιστοσελίδα veteranos.gr,  και σχολιάζει επίτροπος που γνωρίζει πράγματα και θάματα!
«Ζούμε στην Ελλάδα του 2013 ή στα τέλη του 19ου αιώνα με τους τσιφλικάδες και τους μεγαλοσχήμονες κληρικούς σε πλήρη δράση εν είδη... αγά.

Δε φτάνει η εξωτερική και ντόπια τρόικα της πολιτικής ελίτ άρχισαν και λίγοι δεσποτάδες, θέλουμε να πιστεύουμε, να απαιτούν από τους κληρικούς, η απόδοση της τριμηνιαίας δόσης να είναι εναρμονισμένη με τις παλιές εισπράξεις των ναών . Αν είναι ποτέ δυνατόν να συμβαίνει αυτό στις επικρατούσες συνθήκες της χώρας .
Έχουν σχέση με την πραγματικότητα , με την καθημερινή ανάγκη του χριστεπώνυμου λαού ή ζουν σε γυάλινους πύργους τηρώντας τα τυπικά της ορθοδόξου πίστεως ,πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο κάνουν το καθήκον τους το θρησκευτικό ? Η Ορθοδοξία δε στηρίζεται στα τυπικά μόνο είναι και ορθοπραξία μα πάνω απ΄όλα ΑΓΑΠΗ όπως δίδαξε ο Κύριος μας και Θεός μας .
Ας σταματήσουν ορισμένοι να δίδουν λαβές στους επικριτές της Εκκλησίας μας να συναισθανθούν το ολίσθημά τους , να σταματήσουν να μοιράζουν αργίες σε ιερείς διότι το βαλάντιο που τους αποδόθηκε δεν ήταν αρκετό και με άκρα ταπείνωση να αγκαλιάσουν κληρικούς και λαϊκούς .Υ.Γ Σε καμία των περιπτώσεων δεν επιθυμώ , με την παρούσα τοποθέτησή μου , να προκαλέσω διχόνοια στο εκκλησίασμα και <χαρά> στους επικριτές της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας .Η συμπεριφορά όμως των διοικούντων ξεχείλισε το ποτήρι . ΘΕΤΤΑΛΟΣ»         http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=3525

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου