Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ στη Χαλκίδα.


xalk1
Με χαρά, ευλάβεια και τιμή και πληθωρική συμμετοχή του Ιερού Κλήρου  και τους ευσεβούς Λαού υποδέχθηκε η Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα η Ενορία της Ευαγγελιστρίας, την Τιμία Κάρα του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ραφαήλ, εκ της Μυτιλήνης.
Την Τιμία Κάρα εκόμισε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Ιεράρχης της Λέσβου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, και την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα της Παρασκευής 11ης Ιανουαρίου 2013, στα προπύλαια του Ι. Ναού της Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος.
Αμέσως ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου αγίου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού της Πόλεως τον Σεβασμιώτατο κ. Ιάκωβο για την ευλογία του προσκυνήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ.
Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου το πρωί ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων και αρκετών Ιερέων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, με αναφορά στο στίχο του Αποστολικού Αναγνώσματος της ημέρας «Βλέπετε ούν πώς ακριβώς περιπατείτε» (Εφεσ. 5, 15) και επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τα μέλη της Εκκλησίας θα πρέπει να έχουν ως κύριο μέλημά τους «την συμμόρφωση με το θέλημα του Κυρίου «το αγαθόν και ευάρεστον και τέλειον» (Ρωμ. 12, 2), χωρίς ακροβατισμούς ως προς την εφαρμογή του, χωρίς τους τόσο βολικούς συσχηματισμούς προς τον κόσμο, που αντίκειται στο θέλημα του Θεού».
Παράλληλα, ο π. Νικόδημος αναφέρθηκε και στην ενδεκάτη επέτειο της ενθρονίσεως του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος (12-1-2002), λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι  στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Λαός της κατά Χαλκίδα Εκκλησίας του Χριστού «βιώνει το λόγο της αποστολικής περικοπής ότι ο Επίσκοπός του, πορεύεται «εξαγοραζόμενος τον καιρόν», διδάσκων και εμπνέων «τί το θέλημα του Κυρίου».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον π. Νικόδημο για την αγάπη του  και τους καλούς του λόγους, ενώ απευθυνόμενος προς τον Κλήρο και τον Λαό, τους παρακάλεσε να προσεύχονται διαρκώς στο Θεό για εκείνον, ώστε να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να καθοδηγεί πάντας «εις νομάς σωτηρίους»     .
 x2
x3http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/15219-2013-01-14-12-26-58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου