Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αμερικανοί ισοβίτες ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό.




Αμερικανοί ισοβίτες και βαρυποινίτες που βρίσκονται φυλακισμένοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στις ΗΠΑ ασπάστηκαν την Ορθοδοξία και κάποιοι από αυτούς εκάρησαν μοναχοί, ενώ κάποιοι άλλοι αναδείχθησαν σε μεγάλους αγιογράφους!
Δεν πρόκειται για ιστορία φαντασίας, αλλά για πραγματικότητα που ξεκίνησε από το 2009 στις αμερικανικές φυλακές υψίστης ασφαλείας  του Κολοράντο των ΗΠΑ (USA Penitentiary Maximum Colorando).


Τις φυλακές επισκεπτόταν τακτικά ένας δυναμικός ιεραπόστολος ο π. Στέφαν Πόουλεϊ (φωτογραφία), ο οποίος υπήρξε πρώην ευαγγελιστής προτεστάντης, χειροτονήθηκε στην Αντιοχειανή Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και εδώ και αρκετά χρόνια είναι κληρικός της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής (Οικουμενικό Πατριαρχείο, Ι. Μητρόπολις Ντένβερ). Ο π. Στέφαν είχε συζητήσεις με φυλακισμένους, και στο βάθος του χρόνου διαπίστωσε ότι αρκετοί από αυτούς, τουλάχιστον πέντε, εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον να μάθουν για την Ορθόδοξη Χριστιανική Πιστη και ζήτησαν από τον π. Στέφαν να τους προμηθεύσει έντυπο υλικό χριστινικού περιεχομένου. Σε διάστημα περισσότερο του ενός έτους οι ισοβίτες εξέφρασαν την επιθυμία να βαπτιστούν Ορθόδοξοι Χριστιανοί.Έγιναν Ορθόδοξοι μέσα στη φυλακή, ύστερα από επιλογή τους και προσωπική αναζήτηση.

Σήμερα στις συγκεκριμένες φυλακές διαβιούν πέντε ισοβίτες και βαρυποινίτες που έχουν ασπαστεί την Ορθόδοξη Χριστιανική Θρησκεία και δύο από αυτούς εκάρησαν και μοναχοί, λαμβάνοντας μοναχικά ονόματα όπως Αντώνιος και Ματθαίος. Μάλιστα ο μοναχός Αντώνιος έχει φιλοτεχνήσει την εικόνα του Αγίου Αντωνίου (φωτογραφία), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο ίδιος όπως και ο μοναχός Ματθαίος ο οποίος κατασκευάζει υπέροχα κομποσκοίνια, δεν έχουν μπεί σε Ορθόδοξη Εκκλησία ούτε έχουν παρευρεθεί "ζωντανά" σε λειτουργία ή σε άλλη ακολουθία, παρά μόνο έχουν παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένη Θεία Λειτουργία, πολλές φορές.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης του Χονγκ-Κονγκ που πήρε την είδηση από την ιστοσελίδα της Μητρόπολης του Ντένβερ,"οι Ορθόδοξοι της Penitentiary Maximum Security δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, αφού στη φυλακή αυτή ο προαυλισμός γίνεται ατομικά και οι κρατούμενοι είναι τελείως απομονωμένοι. Έχουν όμως τη δυνατότητα αλληλογραφίας με τον "έξω κόσμο", με την τήρηση φυσικά συγκεκριμένων προϋποθέσεων και με επίγνωση του γεγονότος ότι το περιεχόμενο των επιστολών ελέγχεται. Οι αδελφοί μας αυτοί γνωρίζουν την Ορθοδοξία πολύ περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς".            http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=3522

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου