Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ένας σοφός άνθρωπος ήρθε στον παράδεισο και γνώρισε έναν άγγελο.

Ένας σοφός άνθρωπος ήρθε στον παράδεισο και γνώρισε έναν άγγελο.


" Πώς έζησες τη ζωή σου στη γη?"- ρώτησε διακριτικά ο άγγελος. " ήμουν πάντα σε αναζήτηση της αλήθειας,"- απάντησε ο σοφός. " είναι όμορφο "- επαίνεσε   ο άγγελος  και ένα  ήσυχο χαμόγελο φώτισε  στο πρόσωπό του." και τι έκανες για να βρεις αυτή την αλήθεια?" " διάβαζα πολύ ",- απάντησε ο σοφός.- Η ουράνια Σοφία μεταδίδεται  στους ανθρώπους μέσω της πίστης , έτσι σπούδασα Αγία Γραφή και επισκέφτηκα ναούς ",- απάντησε ο σοφός.


 Το χαμόγελο του αγγέλου  έγινε ελαφρύτερο. " έχω ταξιδέψει και συζητήσει   με άλλους σοφούς ανθρώπους και στις διαφωνίες μας  ψάχναμε την αλήθεια." Και ο σοφός άνθρωπος σώπασε.


Και το πρόσωπο του αγγέλου σοβάρεψε ʹ, το χαμόγελο εξαφανίστηκε. " έκανα κάτι λάθος?",- ρώτησε ο έκπληκτος σοφός." σωστά, αλλά δεν είπες τίποτα για την αγάπη ",- απάντησε ο Άγγελος,." δεν είχα καθόλου χρόνο για αυτή την αγάπη γιατί ήμουν σε αναζήτηση της  αλήθειας!" Με περηφάνια απάντησε ο σοφός.



" όπου δεν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει αλήθεια. Η βαθύτερη αλήθεια γεννιέται μόνο από την βαθύτερη αγάπη ",- απάντησε ο άγγελος λυπημένος και έφυγε....
apantaortodoxias.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου