Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Η Παραβολή. Όταν ο Κύριος διατάζει ...

Μια φτωχή γυναίκα από μια μικρή οικογένεια ήταν πολύ θρησκευτική. Και μια μέρα, όταν τα χρήματα δεν ήταν αρκετά για να ταΐσει τα παιδιά, τηλεφώνησε στον ραδιοφωνικό σταθμό και άφησε εκεί μια έκκληση προς τον Θεό για βοήθεια.
Ενώ οι υπάλληλοι του ραδιοφώνου κατανόησαν την κατανόηση της γυναίκας που πίστευε,  ένας ακροατής άγγιξε της λέξης της. Ήταν ένας πεπεισμένος αθεϊστής και αποφάσισε να ευχαριστήσει τον εαυτό του χλευάζοντας έναν ξένο.
Ο άντρας αναγνώρισε τη διεύθυνσή της, κάλεσε τη γραμματέα και της έδωσε εντολή να αγοράσει πολλά τρόφιμα. Το κορίτσι  επέστρεψε με το καλύτερο κρέας, τυριά και γλυκά. Φανταστείτε την έκπληξή της όταν ο αρχηγός έδωσε την ακόλουθη εντολή: να παραδώσει το φαγητό στη διεύθυνση και αν η γυναίκα ρώτησε ποιος έστειλε το φαγητό, να πεις ότι είναι από τον διάβολο.
Όταν η γραμματέας έδωσε το ξένο φαγητό, ήταν τόσο ευγνώμων που τα δάκρυα της  έτρεχαν από τα μάτια της. Ποτέ δεν σταμάτησε να ευχαριστεί και να ευλογεί το κορίτσι. Αλλά όταν η γυναίκα είχε ήδη αρχίσει να πει αντίο, η γραμματέας ρώτησε:
- Και δεν θέλετε να μάθετε ποιος σας έστειλε αυτά τα προϊόντα;
Η γυναίκα απάντησε:
Όχι. 

Αυτό δεν είναι απολύτως σημαντικό, γιατί όταν ο Θεός δίνει την εντολή , ακόμη και ο Διάβολος υπακούει.
apantaortodoxias.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου