Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Βαρύ πένθος στις Ράχες για τον παπα-Δημήτρη.

Βαρύ πένθος στις Ράχες για τον παπα-Δημήτρη
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα, στις 3:00' το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου στη παραλία Ραχών.

Πένθος σε όλη την ανατολική Φθιώτιδα για την απώλεια του 55χρονου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Τσάμη, ο οποίος ήταν εφημέριος για πολλά χρόνια στην εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου στην Παραλία Ραχών.
Ο παπα-Δημήτρης, μεγάλωσε μέσα στην εκκλησία και από πολύ νωρίς ήξερε ποιος ήταν  δρόμος που θα ακολουθήσει. Στην ενορία του και σε όλη την ανατολική Φθιώτιδα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, αφού είχε καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη όλων, όχι μόνο σαν ιερέας, αλλά και σαν Άνθρωπος.
Διαβάστε το δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας για το χαμό του παπα-Δημήτρη.
Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος, με αισθήματα θλίψεως αναγγέλει την προς Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Τσάμη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παραλίας Ραχών.

Ο π. Δημήτριος αφήκε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 55 ετών, το βράδυ του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου σε Νοσοκομείο των Αθηνών μετά από δοκιμασία της υγείας του.
          Ο αείμνηστος π. Δημήτριος Τσάμης, υπήρξε εξαίρετος Ιερεύς, διακρινόμενος για την βαθειά του πίστη, την ευλάβεια του, την ταπείνωσή του αλλά και την αγαπώσα καρδία του, υπηρετών αξίως τον Αμπελώνα του Κυρίου και τους πιστούς Ενορίτες του στην Παραλία Ραχών, οι οποίοι τον εκτιμούσαν, τον τιμούσαν και τον εσέβοντο πολύ.
          Γεννήθηκε στις   Ράχες   στις 28 Οκτωβρίου του έτους 1965. Γόνος ευσεβούς οικογενείας. Από μικρά ηλικία επέδειξε Ιερό ζήλο προς τα Θεία επιθυμώντας την Ιερωσύνη ως διακονία και προσφορά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι και ο κατά σάρκα αδελφός του,π. Νικόλαος Τσάμης,  είναι επίσης άξιος Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Προϊστάμενος - Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Εργατικών Κατοικιών Ν. Μαγνησίας Λαμίας.
          Ενυμφεύθη μετά της επίσης ευσεβούς Μαρίας Καραγιάννη, με την οποία δημιούργησαν μία ευλογημένη οικογένεια, αποκτώντας την κόρη τους Αικατερίνη, η οποία μεγάλωσε με πολύ αγάπη και πίστη και σήμερα είναι ως Πρεσβυτέρα κι’ εκείνη στο πλευρό του Ιερέως συζύγου της, π. Αλεξάνδρου Κωστάκη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ομβριακής.
          Διάκονος εχειροτονήθη υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού στις 13 Ιουνίου 1993 στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης. Πρεσβύτερος εχειροτονήθη στις 24 Απριλίου του έτους 1994   στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης, διακονώντας ως Εφημέριος στην Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πελασγίας.
          Το έτος 1995 διορίστηκε ως Προϊστάμενος - Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παραλίας Ραχών, διατελών επί πολλά έτη και ως Αρχιερατικός Επίτροπος Πελασγίας.
          Ο μακαριστός π. Δημήτριος τα τελευταία χρόνια σήκωνε αγογγύστως και μετά πολύς πίστεως τον Σταυρό της ασθενείας του, έχοντας συγκηρυναίους την οικογένειά του, τον Σεβαμσιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τον εστήριζε με τις ευχές και την αγάπη του και  σύσσωμο το ευσεβές ποίμνιο της Ενορίας του, οι οποίοι  τον εστήριζαν με τις προσευχές τους και την αγάπη τους.
          Η Εξόδιος Ακολουθία του θα ψαλλεί αύριο Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 15:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παραλίας Ραχών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, παρουσία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
          Η σορός του μακαριστού θα ευρίσκεται στον Ιερό Ναό από νωρίς το πρωί, όπου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγγέλου Ανθοπούλου και ακολούθως έως και της Εξοδίου Ακολουθίας, Ιερείς θα αναγιγνώσκουν το Ιερό Ευαγγέλιο κατά την πρέπουσα τάξη της Εκκλησίας μας.
          Ας είναι η μνήμη του αιωνία.
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου