Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Έτοιμο να καταρρεύσει το Μοναστήρι Αγ. Παρασκευής.

Λόγω έλλειψης φροντίδας είναι έτοιμο να καταρρεύσει το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, στην κατεχόμενη Βασίλεια της επαρχίας Κερύνειας, σύμφωνα με την εφημερίδα "Χαπερτζί".Έτοιμο να καταρρεύσει το Μοναστήρι Αγ. Παρασκευής
Όπως γράφει, το μοναστήρι, οι τοίχοι του οποίου κατέρρευσαν λόγω των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων, αποτελεί την πιο ισχυρή απόδειξη για το πόσο προστατεύει το καθεστώς την πολιτιστική κληρονομιά.


Σε δηλώσεις στην εφημερίδα, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του "συνδέσμου" πολιτισμού και τέχνης της κατεχόμενης Βασίλειας, Μουσταφά Όζιλμεν ανέφερε ότι κατέρρευσαν ήδη μερικά τμήματα του μοναστηρίου που είναι πολύ σημαντικό για τον τουρισμό και προειδοποίησε ότι το μοναστήρι θα καταστραφεί εντελώς αν δεν ληφθούν μέτρα επειγόντως.

Ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Τάκης Χατζηδημητρίου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, είπε ότι η Επιτροπή έχει επισκεφθεί το εν λόγω μοναστήρι και έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την εικόνα εγκατάλειψης που αυτό παρουσιάζει.

Ο κ. Χατζηδημητρίου χαιρέτισε το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από Τουρκοκύπριους και την κραυγή αγωνίας που εκφράζουν για τη λήψη άμεσων μέτρων αποκατάστασης του μοναστηριού προτού αυτό καταστραφεί εξ ολοκλήρου.

Ανέφερε, τέλος, ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μοναστήρι θα συζητηθεί σε συνεδρία της Τεχνικής Επιτροπής με σκοπό τη λήψη μέτρων στο μέτρο των δυνατοτήτων της Επιτροπής.
philenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου