Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προσκαλέσει τον Πάπα στο Φανάρι.



        Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται έτοιμος να απευθύνει πρόσκληση στον Πάπα της Ρώμης να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και την έδρα του Πατριαρχείου. Την πρόθεσή του αυτή ο κ. Βαρθολομαίος την έκανε γνωστή χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ιταλικό Πρακτορείο ANSA. 

        Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε και στην προσωπικότητα του νέου Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με τον οποίο είχε την πρώτη άτυπη συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας, οπότε είχαν την ευκαιρία να δειπνήσουν μαζί και να συζητήσουν για περίπου δύο ώρες.

         «Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ένας καλός ποιμήν των πιστών του», είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δηλώσεις του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε μια ιδιωτική συνάντηση. Προτίθεμαι να τον προσκαλέσω στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

        Η τελευταία επίσκεψη Πάπα Ρώμης στην Κωνσταντινούπολη χρονολογείται από το 2006. Τότε ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ΄, περίπου 19 μήνες μετά την εκλογή του επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για την θρονική εορτή του ιδρυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, ενώ τον Ιούνιο του 2008, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ανταπόδοση επισκέφθηκε επισήμως το Βατικανό για την θρονική εορτή του ιδρυτή της Εκκλησίας της Ρώμης, Αποστόλου Πέτρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου