Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ιερείς με porsche cayenne!

Δυό ιερείς εντόπισε το Βήμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος να αποβιβάζονται από πολυτελές τζηπ Cayenne (μάρκας Πόρσε) και αυτό δεν αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις για την Εκκλησία.
Γράφει η Σίββυλα στο Βήμα:
Το μαύρο, θηριώδες πολυτελές jeep με τα φιμέ τζάμια σταμάτησε ακριβώς μπροστά στην είσοδο με τον αριθμό 4 του «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Δευτέρα 11 Μαρτίου στις δύο παρά είκοσι το μεσημέρι. Οι επιβάτες της πτήσης η οποία προερχόταν από την Φρανκφούρτη γύρισαν εντυπωσιασμένοι το κεφάλι τους. Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι από το πανάκριβο αυτοκίνητο θα κατέβουν κάποια ισχυρά πολιτικά πρόσωπα ή ένας...star διεθνούς βεληνεκούς.
Με έκπληξη αντίκρισαν δύο παπάδες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να κατεβαίνουν από το jeep.Με τα ράσα τους, τα δετά παπούτσια τους (ασφαλώς όχι από τον ίδιο οίκο που προμηθεύεται τα υπέροχα, χειροποίητα ο εκάστοτε Πάπας) τα κομψά παλτουδάκια τους .Τα σχόλια πολλά! Σίγουρα διόλου κολακευτικά. Σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης οι ιερείς - ιδιαίτερα όταν είναι νεαροί και «σκεπτόμενοι»- πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Η εικόνα με το θηριώδες jeep αξίας πολλών - πολλών χιλιάδων ευρώ, σίγουρα δεν χαρίζει «πόντους» στην Εκκλησία μας. Το αντίθετο μάλιστα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου