Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αποκλειστικό: Η κατοχή του Πάπα στο Τάφο του Βασιλιά Δαυίδ.

  Μια ιστορική συμφωνία έχει συνταχθεί μεταξύ του Ισραήλ και του Βατικανού. Οι ισραηλινές αρχές έχουν χορηγήσει στον Πάπα μια επίσημη έδρα στο δωμάτιο όπου πιστεύεται ότι έγινε ο Μυστικός Δείπνος , στο όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ, όπου και ο Δαβίδ και ο Σολομώντας,οι εβραίοι βασιλιάδες της Ιουδαίας, θεωρούνται από ορισμένους ερευνητές, ότι έχουν θαφτεί στην ίδια περιοχή..



        Πρόκειται για το αποκορύφωμα μιας μακράς εκστρατείας από την Καθολική Εκκλησία για να ανακτήσει την θρησκευτική διαχείριση πάνω από τον τόπο όπου ο Ιησούς υποτίθεται ότι έχει κάνει την Αγία Μεταλαβή με το ψωμί και το κρασί που ήπιαν οι μαθητές του για την παραμονή της σταύρωσης του.
Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα που προωθήθηκε χωρίς καμία δημόσια συζήτηση.

         Σύμφωνα με τις πηγές μας, η συμφωνία, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί τον επόμενο Ιούνιο, δίνει στον Πάπα μια "ειδική αρχή" πάνω από το δεύτερο όροφο του κτιρίου, έτσι ώστε οι Χριστιανοί προσκυνητές θα είναι σε θέση να γιορτάσουν τις θρησκευτικές λειτουργίες, όπως ο Πάπας Ιωάννης Παύλος έκανε το 2000.
        Η συμφωνία αποτελεί συνθηκολόγηση του Ισραήλ στις προσπάθειες του Βατικανού για "εκχριστιανισμό" στον ιερό χώρο, όπως όταν ένα καθολικό μοναστήρι χτίστηκε στο Άουσβιτς.

        Η Καθολική Εκκλησία ήθελε πολύ τον έλεγχο στο πάνω μέρος της περιοχής της Σιών, έτσι ώστε να το μετατρέψει σε ένα διεθνές θρησκευτικό κέντρο για τους Καθολικούς. Το προσχέδιο της συμφωνίας έχει ως εξής: «Το Βατικανό θα κάνει χρήση του Cenacle για την επιμέλεια των Αγίων Τόπων και θα κρατήσει το Cenacle ανοικτό από τις έξι  έως τις οκτώ για τον εορτασμό της Θείας Λειτουργίας».


       Σε μακροπρόθεσμη βάση, η κίνηση θα αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των Εβραίων και των μεγάλων περιουσιακών στοιχείων του Βατικανού. Η Εκκλησία έχει από καιρό εργαστεί για τη μείωση των Εβρα'ι'κών δικαιωμάτων στην Ιερουσαλήμ και στην Παλιά Πόλη. Τώρα,  η μουσουλμανική κοινότητα έδιωξε τους Χριστιανούς από το Όρος του Ναού και το μετέτρεψε σε τζαμί, είναι η σειρά του Βατικανού να βάλει τα χέρια του στην εβραϊκή Ιερουσαλήμ.

        Η επιμέλεια στους Αγίους Τόπους, θα γίνει από το Τάγμα των Φραγκισκανών το οποίο, με την έγκριση του Βατικανού, είναι υπεύθυνο για τους ιερούς τόπους,και τις εκστρατείες με τους Άραβες εναντίον του Ισραήλ.
           Ήδη από το Μάιο του 2000, ο Γιάσερ Αραφάτ συναντήθηκε με τους ισλαμιστές και τους χριστιανούς κληρικούς,στο προεδρικό γραφείο στη Ραμάλα, για να υποστηρίξει τους Παλαιστινίους Άραβες,στην κυριαρχία πάνω από την Ιερουσαλήμ. Μεταξύ των κληρικών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ήταν ο Διόδωρος Ι,ο πατριάρχης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,ο Torkom ΙΙ, Πατριάρχης της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,ο Πατριάρχης των Καθολικών, Michel Sabbah και αξιωματούχοι από την επιμέλεια των Αγίων Τόπων.

        "Μια επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Ραμάλα,στην Παλαιστίνη, στο Υπουργείο Εξωτερικών του κράτους της Παλαιστίνης". Αυτή είναι η επίσημη σημείωση του γραφείου Τύπου του Βατικανού, σχετικά με τη συνάντηση μεταξύ των καθολικών υπαλλήλων και των εκπροσώπων της PLO, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.

        Το Βατικανό ζητά, επίσης, από το Ισραήλ τον έλεγχο σε δεκάδες χώρους, 19 στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια και 28 στην Ιερουσαλήμ. Η Καθολική Εκκλησία θέλει να συζητήσει κάποιες ιδιότητες στο Όρος των Ελαιών,στο Χαρ Χαζε'ι'τίμ , το οποίο είναι η ίδια η ιστορία του εβραϊκού λαού. Εάν θέλετε να κρατήσετε ενωμένη την Ιερουσαλήμ, θα πρέπει να κρατήσει το Har Hazeitim. Το Βατικανό το γνωρίζει.

       Το 1989 έγιναν οι αντιδράσεις από τις καθολικές αρχές, ότι το Ισραήλ βεβήλωσε το Cenacle στο όρος Σιών. Οι κατηγορίες, που εμφανίστηκαν στην εφημερίδα Avvenire, των ιταλών επισκόπων », είπε ότι οι Ισραηλινοί έβαλαν μια αναμνηστική πλάκα στην οροφή του Cenacle. Η πλάκα τέθηκε σε εφαρμογή μετά τον πόλεμο του 1948 ,για την Ανεξαρτησία, στη μνήμη των στρατιωτών που έπεσαν στην Παλιά Πόλη και η ταφή των οποίων ήταν σε άγνωστη θέση. Κάθε χρόνο, οι οικογένειες των θυμάτων καθαρίζουν την πλάκα.

             Γιατί διαμαρτύρονται οι καθολικοί αρχές; Πέρυσι, ένα παρόμοιο φορτίο έγινε από τις καθολικές αρχές αφού το Ισραήλ θέλει να "εξ-εβραϊσει"το Όρος Σιών..

             Σε περίπτωση που η κυριαρχία του Βατικανού επικρατήσει στο όρος Σιών, εκατομμύρια Χριστιανοί προσκυνητές θα συρρέουν στην περιοχή, και αυτό θα απειλήσει την ισραηλινή παρουσία στην εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης και την εβραϊκή πρόσβαση στο Τείχος των Δακρύων.
            Το Βατικανό θέλει τους Εβραίους έξω από την Παλιά Πόλη και προφανώς η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει συμφωνήσει μαζί τους. Η ενεργοποίηση του Cenacle σε ενεργή εκκλησία είναι επίσης ένας τρόπος βεβήλωσις στην αγιότητα του χώρου ,γνωστός ως τάφος του Δαβίδ.

              Το Βατικανό και η Παλαιστινιακή Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ,εξέφρασαν μια κοινή θέση στη βασική συμφωνία της 15ης Φεβρουαρίου 2000, με σκοπό να υποστηρίξουν την αναγνώριση ενός ειδικού καθεστώτος για την πόλη της Ιερουσαλήμ. Στο μνημόνιο, που υπογράφηκε από το Βατικανό και τους αξιωματούχους της ΟΑΠ, --έναν οργανισμό αφιερωμένο στην μαζική απέλαση των Εβραίων του Ισραήλ, --η Καθολική Εκκλησία θέλει το Ισραήλ να εγκατάλειψει την κυριαρχία στο Δυτικό Τείχος και το Όρος του Ναού. Προοίμιο του Βατικανού,είναι η ΟΑΠ στην συμφωνία για την Ιερουσαλήμ,που δείχνει ότι η στάση του Βατικανού στην πρωτεύουσα του Ισραήλ ,έχει κολλήσει στην ασυγχώρητη αντισημιτική ρητορική της δεκαετίας του 1940.


              Μέχρι το 1948,η Χριστιανική πρόσβαση στο Cenacle ήταν πολύ περιορισμένη, επειδή χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί. Από τότε, το κράτος του Ισραήλ έχει δεσμευτεί για την προστασία των ιερών τόπων όλων των θρησκειών, καθώς και τη διασφάλιση του δικαιώματος της λατρείας όλων των θρησκειών.
               Αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να ανεχθεί οποιαδήποτε πολιτική της διαίρεσης, τον «από κοινού έλεγχο» ή «την διεθνοποίηση» που ανοίγει την πόρτα για την επιστροφή στο αραβικό απαρτχάιντ, της κατοχής της Ιορδανίας, μεταξύ του 1948 και του 1967.
              Η Ιερουσαλήμ δεν είναι προς πώληση. Για χιλιάδες χρόνια, η περιοχή Cenacle ήταν σχεδόν πάντα εντελώς κλειστή για τους Εβραίους.

              Η Κυριαρχία πάνω από το όρος Σιών είναι πολιτική, όχι μόνο θρησκευτική. Η ημέρα που ο Πάπας γιόρτασε με μια μάζα στο Όρος Σιών, το 2000, και πήγε στην έδρα του Γιάσερ Αραφάτ, να υποστηρίξει το δικαίωμα των Παλαιστινίων να επιστρέψουν.
Λίγους μήνες αργότερα, το Όσλο άρχισε τον πόλεμο. Και οι Εβραίοι θανατώθηκαν και πάλι στο βωμό της "ειρήνης". Ήταν το τελευταίο δείπνο τους.

               Αυτή την εβδομάδα, το Βατικανό σε επίσημα έγγραφα του, άρχισε να αναφέρεται στο "κράτος της Παλαιστίνης".               http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/12814#.UUllmBwqySo    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com. EYXAΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΜΟΥ MANTRIOUS D. ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου