Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Κονκλάβιο: Μαύρος καπνός - κανένα νέο για τον Πάπα.

Konklave: Schwarzer Rauch steigt auf - kein neuer Papst         ΡΩΜΗ- Χιλιάδες άνθρωποι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, κοίταξαν τη νύχτα στην καμινάδα, στην οροφή της Καπέλα Σιξτίνα - στη συνέχεια, στις 19,42 ήρθε η απογοήτευση : πυκνός μαύρος καπνός κουλουριασμένος μέσα στη νύχτα με τον βροχερό ουρανό πάνω από τη Ρώμη. Στην πρώτη ψηφοφορία στο κονκλάβιο, έτσι κανένας υποψήφιος δεν έχει φτάσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, οι καρδινάλιοι δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα πάπα. Ως εκ τούτου 77 από ένα σύνολο 115 ψήφους χρειάζονται, δηλαδή, μια πλειοψηφία των δύο τρίτων. Η πρώτη ψηφοφορία είναι μια επιλογή δοκιμής.
            Μέσα στις επόμενες μέρες θα πρέπει να ψηφίζουν μέχρι και τέσσερις φορές την ημέρα για τους υποψηφίους. Πόσο καιρό θα διαρκεί η εκλογή είναι αβέβαιο. Η προθεσμία δεν υπάρχει.     http://www.spiegel.de/panorama/schwarzer-rauch-in-rom-kein-neuer-papst-im-konklave-gefunden-a-888496.html AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DER SPIEGEL:Corfiatiko.blogspot.com.      
      "ΝΕΟΣ  ΠΑΠΑΣ την Πέμπτη" - Θα μπορούσε να είναι καλή ημέρα η Πέμπτη. Η πρόγνωση είναι του Tίμοθυ Ντόλαν, Καρδινάλιος- Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης. «Η πρόβλεψή μου είναι ότι ο διάδοχος του Πέτρου θα βγει το βράδυ της Πέμπτης, με την εναρκτήρια Μαζική στις 19 Μαρτίου, τη γιορτή του Αγίου Ιωσήφ," έγραψαν οι καρδινάλιοι ιερείς της αρχιεπισκοπής. Η επιστολή αυτή επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο Ντόλαν στο ABCNews.   



 http://www.corriere.it/esteri/speciali/2013/conclave/notizie/12-mar-extra-omnes-conclave-roma-papa_ad2d3754-8b25-11e2-b7df-bc394f2fb2ae.shtml           ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ CORRIERE DE LA SERA:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου