Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε μοναστήρι!


Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε μοναστήρι - λόγω απλήρωτων λογαριασμών - και το θέμα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.
Απίστευτο και όμως αληθινό. Η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή ηλεκτροδότησης σε μοναστήρι λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στη Μονή του Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη. Πρόκειται για ένα από τα πλέον γνωστά μοναστήρια της Κρήτης ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τη διοίκηση της ΔΕΗ να δώσει εντολή για τη διακοπή του ρεύματος.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ δεν προχώρησε σε καμία προειδοποίηση στο μοναστήρι που έχει αναπτύξει σημαντικό κοινωνικό έργο. Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr το μοναστήρι είχε οφειλές λίγων μόνο ημερών. Για το θέμα ενημερώθηκε η Αρχιεπισκοπή Κρήτης και σε επαφή με τη ΔΕΗ βρέθηκε η ... φόρμουλα ώστε να προχωρήσει διακανονισμός για την κάλυψη του ποσού.
Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ιδρύθηκε το 1599-1600 από τον μοναχό Παϊσιο. Η Μονή είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό μοναχών στη Κρήτη. Το όνομα το πήρε όταν ο μοναχός Παϊσιος είδε σε ενύπνια ενόρασή του τον Άγιο Γεώργιο μαζί με δυο βοσκούς. Το όνομα και των δύο βοσκών ήταν Σήφης και για να τους ξεχωρίζει, ονόμασε τον έναν Επανωσήφη και τον άλλον Κατωσήφη και έτσι έχει επικρατήσει μέχρι σήμερα. Στην Μονή επίσης βρίσκεται και ο τάφος του Μιχαήλ Μιλλιαρά. Ο Μιχαήλ Μιλλιαρά ήταν καλός και ευσεβής Χριστιανός. Όταν αρρώστησε έταξε στην Μονή τρεις Μπροσταρότραγους (οι τράγοι που είναι μπροστά). Όταν ο Μιχαήλ Μιλλιαράς έπρεπε να δώσει τους τράγους, ο γιος του αντέδρασε και είπε ότι αν έδιναν τους τράγους το κοπάδι θα ήταν ακέφαλο. Την Παραμονή του Αγίου Γεωργίου, ο Μιχαήλ Μιλλιαράς άκουγε κάτι κουδούνια. Ενώ όμως αυτός νόμιζε ότι ήταν κλέφτες, στην πραγματικότητα ήταν οι τρεις τράγοι που κατευθύνονταν στην αυλή του μοναστηριού. Εκείνη την στιγμή, ο Μιχαήλ Μιλλιαράς ζήτησε συγχώρεση από τον Άγιο Γεώργιο επειδή δεν εκπλήρωσε το τάμα του. Επίσης, παρακάλεσε τον Άγιο να του αποκαλύψει που βρισκόταν στην Μονή η πηγή του νερού. Το βράδυ βλέπει τον Άγιο στον ύπνο του και του λέει που είναι η πηγή, όπου σήμερα είναι η κρήνη του αγιάσματος.
http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=3784

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου