Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Δέκα τραυματίες - μία εγκλωβισμένη από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στη Λέσβο.ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟ – «Περιμένουμε νέα δόνηση 6,7 ρίχτερ!»

ΣΧΟΛΙΟ : Είναι θαυμαστό το γεγγονός ότι ο σεισμός έγινε μεσημέρι και όχι βράδυ,γιατί θα θρηνούσαμε θύματα.Σίγουρα είναι σημάδι προς μετάνοια του ελληνικού λαού,αφού ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θάλασσα.Οι έλληνες σεισμολόγοι είναι πιο καθησυχαστικοί ενώ οι Τούρκοι ανησυχούν για μεγαλύτερο σεισμό αφού η πρόβλεψή τους αφορούσε μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στη Σμύρνη.

.Βίντεο-σοκ δείχνει το μισό χωριό (Βρίσα) σχεδόν γκρεμισμένο- Εκκενώνεται από ώρα σε ώρα - Βάρκες βγήκαν στη στεριά στο Πλωμάρι όπου έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές - Δείτε σε ποια σημεία παρατηρούνται τα σημαντικότερα προβλήματα.Δέκα τραυματίες - μία εγκλωβισμένη από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στη Λέσβο

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στο χωριό Βρίσα της Λέσβου. Αυτή την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στο χωριό Βρίσα, όπου μία γυναίκα έχει εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτι που κατέρρευσε.  Αυτή την ώρα, λεωφορεία βρίσκονται καθ' οδόν προς το χωριό προκειμένου να παραλάβουν τους κατοίκους του και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Νεώτερος απολογισμός κάνει λόγο για δέκα τραυματίες στο νησί. Με κατάγματα είναι ο πιο σοβαρά τραυματισμένος. Η εγκλωβισμένη γυναίκα στη Βρίσα είναι, κατά πληροφορίες, η σύζυγος του άνδρα ο οποίος, με τα υπάρχοντα στοιχεία, θεωρείται ο πιο σοβαρά τραυματίας

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο χωριό Μελίντα, στα νότια του νησιού. Μεγάλες ζημιές και στο δρόμο που ενώνει το Πλωμάρι με την Μυτιλήνη. Σπίτια έχουν καταρρεύσει σε Πλωμάρι και Βρίσα, όπου έχει γκρεμιστεί το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και η πρόσβαση για τα σωστικά συνεργεία είναι πολύ δύσκολη.

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί και στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.






Δείτε βίντεο από τα γκρεμισμένα σπίτια στη Βρίσα Λέσβου:
Στο λιμάνι του Πλωμαρίου ο πυθμένας του λιμανιού αναταράχθηκε τόσο πολύ που έχει δημιουργηθεί βούρκος.

Στο Πλωμάρι μετά τον σεισμό δημιουργήθηκε μικρό τσουνάμι και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βάρκες βγήκαν στη στεριά.

Εκκενώνεται η Βρίσα

Τέσσερα λεωφορεία του Αστικού Κτελ Μυτιλήνης σπεύδουν στο χωριό Βρίσα της Λέσβου
προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους σε ξενοδοχεία για λόγους ασφαλείας μέχρι να
γίνει η καταγραφή των ζημιών. Όπως ανέφεραν στο protothema.gr τα τέσσερα λεωφορεία
είναι ήδη καθ΄ οδόν (ώρα 6 το απόγευμα) ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα κι άλλα σε περίπτωση που χρειαστούν.

Στην περιοχή του Περάματος στο εμπορικό λιμάνι πληροφορίες θέλουν να έχει καταρρεύσει
από τον σεισμό ένα μεγάλο, παλιό κτίριο που λειτουργούσε ελαιοτριβείο και πλέον
χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη.




























protothema.gr

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟ – «ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΝΈΑ ΔΌΝΗΣΗ 6,7 ΡΊΧΤΕΡ!»

σεισμός
Νέο ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,7- 6,8 ρίχτερ, περιμένουν οι σεισμολόγοι μετά τη σεισμική δόνηση 6,1 ρίχτερ που έγινε στη Μυτιλήνη,
το μεσημέρι της Δευτέρας (12.06.2017). Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Τουρκία, ιδιαίτερα στη Σμύρνη, με τους Τούρκους σεισμολόγους να τονίζουν πως… τίποτα δεν έχει τελειώσει.
Όπως τονίζει ο καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, ÖvgünAhmetErcan: “Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στα βόρεια της Σμύρνης, αλλά περιμέναμε ότι θα ήταν τουλάχιστον 7,1 ρίχτερ. Τελικά ήταν μικρότερος κάτι που σημαίνει ότι ακόμα υπάρχει ενέργεια που… περιμένει να απελευθερωθεί. Εκτιμώ ο επόμενος σεισμός να είναι περίπου 6,7 με 6,8 ρίχτερ. Με τον σημερινό σεισμό απελευθερώθηκε ενέργεια τόσο μεγάλη, όσο δύο ατομικές βόμβες. Θα πρέπει το κράτος να είναι σε ετοιμότητα”.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής LeventGülen αναφέρει πως “είμαστε τυχεροί που ο σεισμός έγινε στη θάλασσα διαφορετικά θα ήταν χειρότερα και σίγουρα θα είχαμε καταστροφές” (σ.σ. Στην Τουρκία δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, όπως συνέβη στη Μυτιλήνη).
Ο καθηγητής OğuzGündoğdu τονίζει πως “περιμέναμε αυτόν τον σεισμό. Για μήνες, γίνονταν συνεχώς σεισμοί στην περιοχή, όπως στο Κουσάντασι. Σίγουρα, αναμένονται πολλοί μετασεισμοί”. Ο καθηγητής ŞerifBarış επισήμανε ότι «θα υπάρξουν και άλλοι σεισμοί, έντασης μεγαλύτερης των 6 ρίχτερ. Εκτιμώ ότι δεν θα ξεπεράσουν τα 7 ρίχτερ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου