Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Η «ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ» ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Τι σχεδιάζουν να κάνουν απόψε οι Τούρκοι.



agiasofia
Προκαλεί και πάλι η Άγκυρα προσβάλλοντας την Αγία Σοφία, καθώς απόψε σε απευθείας μετάδοση εκπομπής της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης θα γίνει ανάγνωση του Κορανίου εντός του Μνημείου και κατόπιν θα γίνει το κάλεσμα των πιστών με το «εζάνι» δυο μουεζίνηδων.
Όπως αναφέρει το Anadolu και η εφημερίδα AKSAM, η εκπομπή της TRT «Αγία Σοφία – Η ώρα της Αφθονίας» θα αφιερώσει τη σημερινή μετάδοση στη «Νύχτα της Αποκάλυψης του Κορανίου» και θα έχει υψηλά ιστάμενους προσκεκλημένους, τον Επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Μεχμέτ Γκιορκμέζ και τους πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης, Σουλεϊμάν Ατές και Αλί Μπαρντακόγλου.
Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, «θα υψωθεί η φωνή του Κορανίου και του εζανίου μέσα στην Αγία Σοφία» και μαζί με τους Γκιορμέζ, Ατές και Μπαρτάκογλου, οι σπουδαιότεροι αναγνώστες του Kορανίου, μαζί με τους διεθνώς βραβευμένους αναγνώστες Kορανίου θα αναγνώσουν το βιβλίο.
Η εκπομπή ξεκινά τα μεσάνυχτα και θα ολοκληρωθεί με το κάλεσμα των πιστών για προσευχή (εζάνι) από δυο μουεζίνηδες από την Αγία Σοφία.
Στην αρχή του Ραμαζανίου είχε οργανωθεί προσευχή έξω από την Αγία Σοφία, ενώ και πριν το δημοψήφισμα στην Τουρκία υπήρχε έντονη φημολογία ότι ο Τ. Ερντογάν θα υιοθετήσει το αίτημα φανατικών ισλαμιστών, αλλά και μελών του κόμματος του για μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί.
Η Τουρκία δεν προχώρησε στην υλοποίηση των απειλών αυτών, αλλά ήδη από πέρυσι έχει αναθέσει στην κρατική τηλεόραση την απευθείας μετάδοση ανάγνωσης του Κορανιού από το μνημείο του παγκοσμίου και πανανθρώπινου πολιτισμού, την Αγία Σοφία.
crashonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου