Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “Στην εποχή του πνευματικού σκότους, χρειάζεται να στραφούμε στο Φως του Χριστού”

κερκύρας

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Κυράς Φανερωμένης , Παναγία των Ξένων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου ο Κύριος μιλά για τους οφθαλμούς του σώματος, χαρακτηρίζοντάς τους ως λυχνία, για τον άνθρωπο. Στους οφθαλμούς βρίσκεται το Φως, ο Τριαδικός Θεός δηλαδή, καθότι ο άνθρωπος δεν είναι αυθύπαρκτος. Εκείνος που στερείται το φως,  πορεύεται εν τη σκοτία. Προπάντων όμως έχει σημασία το πνευματικό Φως, ο Κύριός μας, το Οποίο περιέγραψαν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης και πολλοί εκ των Πατέρων. Συγκεκριμένα ο Άγιος Συμέων ο νέος Θεολόγος, συνέγραψε ποίημα, για το Φως της Θεότητος, διότι ο ίδιος ο Χριστός κατοίκησε στην καρδιά του.
Δυστυχώς, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, η εποχή μας χαρακτηρίζεται από το πνευματικό σκότος, ρίζα του οποίου είναι η αμαρτία, η ειδωλοποίηση του εαυτού μας και η αδιαφορία τόσο για τον Θεό, όσο και για τον πλησίον. Βιώνουμε σήμερα την αντίθεη αυτή συμπεριφορά μας, που μονάχα πόνο, δυστυχία και απογοήτευση μας προσφέρει. Φυσικό είναι αυτός που απομακρύνεται, με τη θέλησή του από το Φως και την πηγή της ζωής, τον Τριαδικό Θεό, να οδηγηθεί στον όλεθρο. Χρειάζεται λοιπόν μετάνοια και επιστροφή στον Χριστό, να κοινωνούμε αγαπητικά με Εκείνον, δια της πίστεως, δια της υπομονής, δια της υπακοής και δια της προσευχής, ώστε το Φως να μεγαλύνεται μέσα στη ζωή μας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος πρόετρεψε τους πιστούς να διατηρούν αναμένο τον λύχνο μέσα στην καρδιά τους, οδηγούμενοι στον αγιασμό, στη θέωση και στην Δόξα του Θεού.
image012 image010 image008 image006
image004
dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου