Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου.

αρχιεπίσκοπος

Τη συμπαράσταση του στους κατοίκους που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό εξέφρασε από τη Μυτιλήνη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τονίζοντας πως η Αποστολή θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνδράμει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δοκιμασία.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην Λέσβο νωρίς σήμερα το πρωί συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Μ.Κ.Ο. της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ώστε να στηρίξουν και έμπρακτα με είδη πρώτης ανάγκης τους κατοίκους του νησιού.
Τον υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος και Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος και τον συνόδευσαν στις σεισμόπληκτες περιοχές του νησιού. Αρχικά επισκέφθηκαν τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυτιλήνης και στη συνέχεια τον οικισμό Βρίσα, όπου είναι η περιοχή η οποία έχει υποστεί τις σοβαρότερες ζημιές.
Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας περιγράφοντάς του τις ζημιές και τις δυσκολίες. Πολιτικοί μηχανικοί που βρίσκονταν εκεί ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο ότι ο ιερός ναός Αγίου Κωνσταντίνου της περιοχής, ως εκ θαύματος, έχει υποστεί τις λιγότερες ζημιές. Ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τους κατοίκους, εξέφρασε την συμπαράστασή του και δήλωσε πως η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» μέσω του Γενικού Διευθυντή της κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να συνδράμει τους ανθρώπους που δοκιμάζονται αυτήν την στιγμή.
Συμπλήρωσε, επίσης, πως ένας ύμνος της Εκκλησίας αναφέρει: «να μας προστατεύει ο Θεός από την φοβερή του σεισμού απειλή» και ευχήθηκε ο οικισμός αυτός να ξαναχτιστεί γρήγορα.
Δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο να σχολιάσει το γεγονός ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την Λέσβο σε περίοδο δύσκολη για το νησί, αφού είχε έρθει όταν είχε προκύψει το προσφυγικό ζήτημα. «Αυτό είναι η αποστολή της Εκκλησίας. Είναι μάνα αυτού του λαού. Είναι πάντοτε κοντά του και συμμερίζεται τις δοκιμασίες και τις αγωνίες του» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε «να περάσει γρήγορα αυτή η δοκιμασία».
Ήδη από εχθές έχει παραδοθεί από την Αποστολή ανθρωπιστική βοήθεια δεκάδων τόνων σε τρόφιμα, ρουχισμό και εμφιαλωμένο νερό για την κάλυψη των άμεσων αναγκών ενώ παράλληλα ξεκινά η καταγραφή των αναγκών και προβλημάτων που έχουν προκύψει για τους κατοίκους της Λέσβου.
C2 C1 B26 C7 B25 B24 B23 B22 B21 B20

 



dogma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου