Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΗΡΘΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 

εν όψει δύσκολων επερχόμενων γεγονότων τοπικών και παγκόσμιων


    Η αγία Ελένη ήρθε στην Ελλάδα με το σκήνωμά της για να μας θυμίσει την πνευματική παρουσία της, που είναι σε όλους πολύτιμη, γιατί δεν περιορίζεται από υλικά όρια και γι' αυτό
μπορεί να βοηθήσει οπουδήποτε, και κυρίως όπου υπάρχει Ορθοδοξία και Ορθόδοξος Ελληνισμός.
Το όνομά της (Ελένη) φανερώνει συγγένεια με τον Ελληνισμό, ο οποίος με ότι πολυτιμότερο κατείχε, τη γλώσσα και τη φιλοσοφία που υπηρετούσε την αρετή, ενώθηκε με τον Χριστιανισμό. Και στην ένωση αυτή συνεισέφερε πολύ και η ίδια η βασιλομήτωρ Ελένη με τον γιό της άγιο Κωνσταντίνο τον αυτοκράτορα.
Έτσι το πρόσωπο της αγίας Ελένης είναι και σύμβολο του Χριστιανικού Ελληνισμού, ο οποίος μετά την ένωσή του με την Ορθοδοξία δεν φοβάται πλέον θάνατο. Αν και η Νέα Τάξη αντιμάχεται τον Ελληνικό πολιτισμό και το ελεύθερο πνεύμα με το οποίο αυτός μεταδίδεται, η Ορθοδοξία προστατεύοντας τις ψυχές των πιστών προστατεύει και τον Ελληνισμό που είναι συνδεδεμένος μαζί της. Και το κάνει με τρόπο υπερφυσικό, γιατί η Εκκλησία δεν υπάγεται μόνο στους φυσικούς νόμους κάτω από τους οποίους ζουν τα σώματα των μελών της, αλλά και στον πνευματικό νόμο, δηλ. αυτόν της χάρης του Θεού που είναι πάνω από τον φυσικό γιατί αφορά όλο τον άνθρωπο, την αιώνια ψυχή και το σώμα του.
      Επί αιώνες ο Ελληνισμός διδασκόταν την αρετή μέσα από τα έργα του Ομήρου, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Αυτό, παρά τον πλούτο της Χριστιανικής γραμματείας, συνεχίστηκε και στα χρόνια του Βυζαντίου, δηλ. της ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, όπου οι μαθητές, όπως μαρτυρεί ο διάσημος Βυζαντινολόγος σερ Στήβεν Ράνσιμαν, τα αποστήθιζαν όλα.
      Πέρασαν 33 περίπου αιώνες από την εποχή του Τρωϊκού πολέμου, αλλά επειδή ο πνευματικός νόμος είναι αμετάβλητος, γραμμένος στην συνείδηση των ανθρώπων, όταν η κατάσταση των ψυχών μοιάζει (στην αρετή ή την κακία), τότε και τα εξωτερικά γεγονότα, ακόμα και τα ονόματα φαίνεται να ταιριάζουν! Παλιά υπήρχε η αρπαχτική Τροία που με τον Πάρη έκλεψε την ωραιότερη βασίλισσα του κόσμου, την ωραία Ελένη. Σήμερα οι Νεοταξίτες, που έβαλαν την γειτονική χώρα όπου βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Τροίας στους G20, θέλουν να αρπάξουν ωραία Ελληνική γη ενώ συγχρόνως μάχονται την ωραία Ελληνική διανόηση. Δηλ. τώρα θέλουν οι σύγχρονοι Τροϊκανοί, όπως ήδη αποκαλούνται από τα μέσα ενημέρωσης, να πάρουν ότι ωραίο Hellenic υπάρχει! Για τις ομοιότητες των δύο εποχών έχομε ήδη γράψει, δεν χρειάζεται να επεκταθούμε εδώ.
        Το ξεχωριστό που πρέπει να επισημάνομε είναι ότι ο Ελληνικός πολιτισμός δεν κινδυνεύει πλέον να χαθεί, επειδή:
1. Έχει καταστεί παγκόσμιος και ως κτήμα όλων των πολιτισμένων ανθρώπων της Γης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαγραφεί από τη μνήμη τους. Αν στην Ελλάδα οι στρατευμένοι ανθέλληνες αλλοιώνουν ή καταργούν από τα σχολεία την Ιστορία και την αρχαία Ελληνική γλώσσα, θα υπάρχουν οι ξένοι που τα μαθαίνουν, και αν χρειασθεί, όπως έλεγε ο άγιος γέροντας Παΐσιος, θα έρθουν Γερμανοί να μας τα διδάξουν! Και το κυριότερο:
2. Η σύνδεση του Ελληνικού πολιτισμού με την Ορθόδοξη Εκκλησία, της οποίας δεν θα υπερισχύσουν οι πύλες του Άδη κατά τον αψευδή λόγο του Κυρίου Ιησού Χριστού (Ματθ. 16:18), του προσέδωσε αφθαρσία ως το τέλος του κόσμου. Κι αν όλα τα σχολεία της Γης που διδάσκουν Ελληνική γλώσσα κλείσουν, η Εκκλησία ακόμα και στις σπηλιές να βρίσκεται, όπως στους καιρούς των διωγμών, θα χρησιμοποιεί Ελληνικά βιβλία σαν πρωτότυπα για την Αγία Γραφή και για τους ύμνους της!
       Η ένωση Χριστιανισμού - Ελληνισμού από το πρόσκαιρα ωραίο του Ελληνισμού μας μεταφέρει στο αιώνια ωραίο, δηλ. το άγιο του Χριστιανισμού. Και η αγία Ελένη μας καλεί να την μιμηθούμε επειδή συμβολίζει με τις πράξεις της, αλλά και με το όνομά της, αυτή τη μετάβαση του Ελληνισμού από το φυσικό πεδίο στο υπερφυσικό και αθάνατο! 
17-5-2017 
Λεόντιος Μοναχός Διονυσιάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου