Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εγώ θα μιλήσω τελευταίος.

«Εγώ ήρθα να προσκυνήσω την Παναγία μας απόψε, που αγαπάμε και μας αγαπάει. Εγώ θα μιλήσω τελευταίος» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας.Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, ενόσω συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι διαρροές για την πρόσφατη συμφωνία με τον πρωθυπουργό επί των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας.
Ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Λιβαδειά, όπου χοροστάτησε στον εσπερινό, παραμονή της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Κατά την αποχώρησή του, έστειλε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, τονίζοντας με νόημα ότι «εγώ θα μιλήσω τελευταίος».
«Εγώ ήρθα να προσκυνήσω την Παναγία μας απόψε, που αγαπάμε και μας αγαπάει. Εγώ θα μιλήσω τελευταίος» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Ακριβοπούλου, ζήτησε συγγνώμη από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Πειραιώς, Χρυσόστομο και Σεραφείμ, αντίστοιχα, τους οποίους χαρακτήρισε δημοσίως ως «χρυσαυγίτες» και «ακροδεξιούς».
«Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Πειραιώς Σεραφείμ γιατί χτες όχι μόνο τους αδίκησα, αλλά τους κατηγόρησα αδίκως ότι ταυτίζονται με τον "χρυσαυγιτισμό", ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κα Ακριβοπούλου αναφέρθηκε στους δύο Μητροπολίτες, με αφορμή τις αντιδράσεις των κληρικών για την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ του κ. Τσίπρα και του Αρχιεπίσκοπου, Ιερώνυμου.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου