Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Η Ουκρανία θα ζητήσει να κλείσει η Τουρκία τα Στενά του Βοσπόρου.Τι Γράφει το Russia Today για τις προ'υ'ποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να γίνει αυτό.

Είναι γνωστή η προφητεία ότι η Τουρκία θα κλείσει τα στενά στο Βόσπορο και τότε η Ρωσία θα της επιτεθεί.Το Russia Today αναφέρει την είδηση από την Ουκρανία και τις προ'υ'ποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν νομικά για να συμβεί αυτό.Μόνο που κατά την προφητεία θα έχει προηγηθεί η Τουρκική εισβολή στην Ελλάδα και θα υπάρχει πόλεμος.Αν θα συμβαίνει ταυτόχρονα και πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας,τότε το γλυκό θα έχει δέσει!Να τι γράφει το Russia Today:Πες τι?  Η Ουκρανία να απαιτήσει η Τουρκία κλείνει τον Βόσπορο στα ρωσικά πλοία πάνω από το συμβάν του Κερχ


"Είμαι βέβαιος ότι η διεθνής κοινότητα θα αποφασίσει και θα αναγνωρίσει ότι υπήρξε επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας", δήλωσε την Πέμπτη ο διοικητής του Ναυτικού της Ουκρανίας, Ναύαρχος Ιγκόρ Βόροντσκοκο.
«Επικαλούμενος αυτό, και τους κανόνες της Σύμβασης του Moντρέ, και συγκεκριμένα το άρθρο 19, θα προσπαθήσουμε να ζητήσουμε από τη Δημοκρατία της Τουρκίας το κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου, για να διδάξει στους Ρώσους ό, τι χρειάζεται για να παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες», είπε.
Η τολμηρή δήλωση έφερε σίγουρα κάποια ανησυχία στη Μόσχα, αφού το άρθρο που ανέφερε ρυθμίζει τους κανόνες διέλευσης από το Στενό του Βοσπόρου για τα έθνη που βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση πολέμου. Μερικοί αξιωματούχοι απέρριψαν την απειλή από χέρι.
"Η επιθυμία του Κίεβο να επιδιώξει το κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου είναι νομικά ασήμαντη", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κορυφαίος Ρώσος γερουσιαστής Φραντ Κλίντσεβιτς. "Η Ρωσία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με κανέναν και δεν σκοπεύει να πάει σε πόλεμο" , τόνισε.
Η Μόσχα καταδίκασε το περιστατικό στο στενό του Κερτς σαν σκόπιμη "πρόκληση" που διοργανώθηκε από τις αρχές του Κιέβου, ενώ η Ουκρανία βρίσκεται στην εκδοχή της. Την Κυριακή, το Κίεβο έστειλε τρία στρατιωτικά πλοία μέσω των στενών του Κερτς στη θάλασσα του Αζόφ.Τα καράβια συνελήφθησαν όπως και οι Ουκρανοί ναύτες και οι πράκτορες  της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU). Θα παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον δύο μήνες, καθώς κατηγορούνται για παράνομη διέλευση των ρωσικών συνόρων. Τρία μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν και έλαβαν πρώτες βοήθειες και θεραπεία σε ρωσικό νοσοκομείο.
https://www.rt.com/news/445155-ukraine-ban-russian-ships-bosphorus/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου