Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ουκρανός αρχηγός Ναυτικού στην Τουρκία: “Κλείστε τον Βόσπορο στους Ρώσους”…

ΣΧΟΛΙΟ : Αν και δεν είναι ακόμα η ώρα να κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου,και αυτό θα γίνει στην ώρα του,όταν θα έρθει η ώρα των Ελληνο-Τουρκικών.
Μιλώντας στη 2η Διεθνή Συνάντηση Ναυτικής Ασφαλείας ο αρχηγός του ουκρανικού ναυτικού ναύαρχος Ιγκόρ Βοροντσένκο είπε ότι το Κίεβο θα ζητήσει από την Τουρκία να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου στα ρωσικά πολεμικά.
«Ως διοικητής των ναυτικών δυνάμεων ζητώ και είμαι σίγουρος ότι η διεθνής κοινότητα θα συμφωνήσει πως η Ουκρανία δέχτηκε επίθεση. Θα επιχειρήσουμε να ζητήσουμε το κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου για τα ρωσικά πολεμικά πλοία από την Τουρκία», είπε κατηγορώντας τη Μόσχα ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό ναύαρχο τα στενά του Βοσπόρου πρέπει να κλείσουν βάσει της συνθήκης του Μοντρέ. Όπως είναι γνωστό, στις 25 Νοεμβρίου, σημειώθηκε σύγκρουση ρωσικών και ουκρανικών σκαφών στο στενό του Κερτς. Τρία ουκρανικά σκάφη κυριεύτηκαν και τα πληρώματά τους αιχμαλωτίσθηκαν από τη Ρωσία που κατηγορεί την Ουκρανία για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου