Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Ζάκυνθος: Ο Άγιος Διονύσιος βγήκε στην θύρα Του για την Εορτή των Χριστουγέννων | Ξημερώματα Χριστουγέννων 2019 – Ώρα 04.00 (Βίντεο)

1Παρουσία του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου και του Ηγουμένου της Ιεράς Αυτοκρατορικής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Αρχ. Διονυσίου Λιβέρη, λίγο μετά τις 4 το ξημέρωμα της 25ης Δεκεμβρίου 2019 Ο Άγιος Διονύσιος βγήκε στη Θύρα Του για την Εορτή των Χριστουγέννων.

Ο εκπαιδευτικός, λαογράφος και λογοτέχνης Διονύσης Φλεμοτόμος γράφει: «Ο ‘Άγιος Διονύσιος εκτός από τις δύο του μεγάλες γιορτές (17 Δεκεμβρίου και 24 Αυγούστου), όπου κρατούν τρεις μέρες κάθε φορά και το Σκήνωμά του παραμένει όρθιο για προσκύνημα, μπαίνει «στην Θύρα Του» και στις τρεις μεγάλες δεσποτικές γιορτές (Χριστούγεννα, Φώτα και Πάσχα). Έτσι απόψε το βράδυ, μέσα στην σιγαλιά, εκεί λίγο πριν τα χαράματα, θα ακουστούν 3 κανονιές και χαρούμενα σένια από το καμπαναρίο Του για να μάθει το νησί πως ο Προστάτης του όρθιος συνεορτάζει την μεγάλη γιορτή».
Για την μεγάλη αυτή ημέρα ο συντοπίτης μας Σπυρίδων Ιατράς παρουσιάζει το βίντεό μας και γράφει με ανάρτησή του στο Facebook: «Τα Άνωθεν με τα κάτωθεν συνεορτάζουν και, μέσω των Αγίων δοξάζουν την του Χριστού Γέννηση.Η Ζάκυνθος συνδοξολογεί, μεσητεύοντος του Προστάτου της και, ευλογούμενη προσεύχεται γονυκλινής προ, του παρισταμένου στην μεγίστην εορτην, Ιερού Σκηνώματος Του Αγίου Διονυσίου».
Δείτε βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:
zantetimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου