Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Ορθόδοξος επίσκοπος Atallah Hanna: το Ισραήλ ευθύνεται για τη χημική επίθεση εναντίον μου..

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο επίσκοπος Σεβάστειας Παλαιστίνης Atallah Hanna από νοσοκομείο στο Amman Ιορδανίας όπου νοσηλεύεται καταγγέλει το Ισραήλ ως υπεύθυνο για τη χημική επίθεση που υπέστη μεταφέρει το Al-Mayadeen.

Επιβεβαιώνει, κατά την άφιξή του στην Ιορδανία για θεραπεία, ότι η κατοχή είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίασή του και μια ιατρική πηγή στην Ιορδανία λέει ότι «υποπτεύοντια ποιο είναι το δηλητήριό».
“Θεωρώ ότι οι κατοχικές δυνάμεις ευθύνονται για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που μου προκλήθηκαν από εκείνη την ημέρα.”
Είπε ότι “δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι το Ισραήλ είναι πίσω από αυτό το επεισόδιο αλλά οι ενδείξεις είναι ότι αυτό είναι πίσω από αυτό το γεγονός..Πιστεύω ότι αν το Ισραήλ ενέχεται σκοπός του ήταν όχι μια δολοφονία αλλά μια απόπειρα να με βλάψει.”Λέει ότι δυσκολεύεται να μιλήσει….
 Ο Ορθόδοξος επίσκοπος Atallah Hanna, επιβεβαίωσε ότι το κατοχικό καθεστώς είναι υπεύθυνο για τη δηλητηρίασή του με ψεκασμό επικίνδυνων τοξικών χημικών ουσιών κοντά στην έδρα του στην Ιερουσαλήμ.
Σήμερα, ο Hanna είπε στον al-Mayadeen: «Δεν δέχτηκα να λάβω θεραπεία στα ισραηλινά νοσοκομεία γιατί δεν τους εμπιστεύομαι», τονίζοντας ότι «η ισραηλινή κατοχή δεν θα μπορέσει να γονατίσει τον παλαιστινιακό λαό».

 Ιορδανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο επίσκοπος Hanna Rais μεταφέρθηκε τη Δευτέρα από την Ιερουσαλήμ στην Ιορδανία για θεραπεία, ύστερα από υποψία ότι έχει δηλητηριαστεί από το Ισραήλ.
Ο Γενικός Διευθυντής του Ιορδανικού Νοσοκομείου Αμπντουλάχ Αλ Μπασίρ λέει στα μίντια ότι ο επίσκοπος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Ιορδανία, όπου «υποπτέυονται για ποιο δηλητήριο πρόκειται».
Ο επίσκοπος Hanna επιβεβαίωσε στον Al-Mayadeen νωρίτερα σήμερα την Κυριακή ότι θα μεταβεί στην Ιορδανία για να λάβει θεραπεία επειδή η κατάσταση υγείας του δεν επιδέχεται αναβολή.
Ενώ ο πολιτικός εμπειρογνώμονας Elif Sabbagh ανακοίνωσε ότι υπάρχουν υπόνοιες σχετικά με απόπειρα δολοφονίας του Atallah Hanna μέσω του υλικού με το οποίο ψεκάστηκε ο χώρος κοντά στην έδρα του.
Είπε σε συνέντευξή του στον Al-Mayadeen ότι η τοξική ουσία που χρησιμοποιήθηκε κοντά στην έδρα του επισκόπου Hanna απαγορεύεται διεθνώς, και πλήττει το νευρικό σύστημα του σώματος.
Ο επίσκοπος εκδήλωσε πρόβλημα υγείας αφού δηλητηριάστηκε μετά την εισπνοή χημικών ουσιών και ως αποτέλεσμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ.
Εξήγησε ότι υπέστη δηλητηρίαση ως αποτέλεσμα του ψεκασμού χημικών παρασιτοκτόνων, τοξικών αερίων και άλλων ουσιών των οποίων η φύση δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.
“Κανένας συνωμότης ή επιτιθέμενος δεν θα μπορέσει να υπονομεύσει την παρουσία μας και το μήνυμά μας”, είπε.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου