Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ορθόδοξου επισκόπου Σεβάστειας. Τον ψέκασαν με επικίνδυνη τοξική νευροπαραλυτική ουσία.Εσπευσμένα μεταφέρεται σε νοσοκομείο σε Ιορδανία…. Τι λένε οι εμπειρογνώμονες….

”Κανένας συνωμότης ή επιτιθέμενος δεν θα μπορέσει να υπονομεύσει την παρουσία και την αποστολή μας” είναι η απάντηση του επισκόπου Σεβάστειας Attalah Hanna στους επίδοξους δολοφόνους του.

Ο πολιτικός εμπειρογνώμονας Elif Sabbagh αποκαλύπτει στο Al-Mayadeen λεπτομέρειες σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του επισκόπου Hanna με τοξικές απαγορευμένες ουσίες ..
Ο Elif Sabbagh πολιτικός εμπειρογνώμονας αποκαλύπτει στο al-Mayadeen λεπτομέρειες για την απόπειρα δολοφονίας του επίσκοπου Atallah Hanna Ορθόδοξου επισκόπου Σεβάστειας Παλαιστίνης.
Περιοχή κοντά στο σπίτι του ψεκάστηκε με τοξικές ουσίες ενώ ο επίσκοπος Hanna δεν ειδοποιήθηκε να εγκαταλείψει την έδρα του.

Τοποθέτησαν στην πύλη της εκκλησίας μια ανακοίνωση ότι θα γίνει ψεκασμός με τοξικές ουσίες αλλά χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες, σύμφωνα με τον Sabbagh, ο οποίος πρόσθεσε ότι η υγεία του επισκόπου Hanna είχε επιδεινωθεί ξανά αφού επέστρεψε στην έδρα του από το νοσοκομείο.
Ο Sabbagh αποκάλυψε ότι η άδεια χρήσης χορηγείται στους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών πριν από το ψεκασμό τοξικών ουσιών. Ο επιστήμονας είπε σε συνέντευξή του στον Al-Mayadeen ότι η τοξική ουσία που χρησιμοποιήθηκε κοντά στην έδρα του επισκόπου Hanna απαγορεύεται διεθνώς, αφού χτυπά το νευρικό σύστημα του σώματος. Επομένως, δεν είναι τυχαίο ότι ο επίσκοπος Hanna δεν μπόρεσε να σηκωθεί από το κρεβάτι του ούτε να περπατήσει κανονικά.
Ο Sabbagh προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για τον ψεκασμό αυτών των υλικών, αλλά οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να του απαντήσουν μέσω τηλεφώνου και του ζήτησαν να στείλει μήνυμα ή να πάει προσωπικά στο κέντρο της εταιρείας σε περιοχή κοντά στο Τελ Αβίβ.
Ο Sabbagh έστειλε μια λίστα ερωτήσεων σε αυτούς κι αναμένει την απάντησή τους.
Το ίδιο ισχύει για το Ορθόδοξο Πατριαρχείο και το γραμματέα του, καθώς ο Sabbagh είπε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, οπότε έστειλε μια επιστολή για διευκρινίσεις και δεν του έχει δοθεί απάντηση.

Ο Sabbagh πιστεύει ότι αυτό που συνέβη απαιτεί μια σοβαρή έρευνα από τις αρχές των Παλαιστινίων και της Ιορδανίας.
Ο επίσκοπος Hanna επιβεβαίωσε στον Al-Mayadeen νωρίτερα σήμερα την Κυριακή ότι στοχεύθηκε λόγω της υπεράσπισης του παλαιστινιακού εξηγώντας ότι θα πάει στην Ιορδανία για να λάβει θεραπεία επειδή η κατάσταση υγείας του δεν επιδέχεται αναβολή.
Αυτό που απαιτείται κατά την άφιξη του επισκόπου στην Ιορδανία είναι η χορήγηση κατάλληλου ορού/ αντίδοτο και το νοσοκομείο εκεί είναι σε θέσει να παράσχει ποιοτική θεραπευτική φροντίδα δήλωσε ο Sabbagh.
Ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας, Mai Kaila, ανακοίνωσε ότι ο επίσκοπος Hanna θα ταξιδέψει σύντομα στην Ιορδανία τη Δευτέρα για μια σημαντική ιατρική παρακολούθηση σχετικά με το πρόβλημα υγείας που υπέστη.
Μετά τη συνάντηση με τον επίσκοπο Hanna, ανέφερε ότι ο τελευταίος θα επισκεφθεί τον Αμμάν για να περάσει δύο ή τρεις ημέρες για να συνεχίσει τη θεραπεία του σε ένα εξειδικευμένο νοσοκομειακό κέντρο της Ιορδανίας, τονίζοντας ότι «υπάρχει έκτακτη ανάγκη» γι αυτό.
dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου