Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Διευρυμένο ωράριο για τον Πανάγιο Τάφο ζητεί το Ισραήλ.

Διευρυμένο ωράριο για τον Πανάγιο Τάφο ζητεί το Ισραήλ
Μπορεί οι Ισραηλινές αρχές, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας να απαγορεύουν σε Χριστιανούς που διαμένουν στην Γάζα να επισκεφθούν τα Χριστούγεννα τα ιερά προσκυνήματα σε Ιερουσαλήμ και Βηθλεέμ, ωστόσο ο υπουργός Τουρισμού της χώρας κάλεσε τους Προκαθημένους των Χριστιανικών Εκκλησιών να παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας  των ναών.

Κι αυτό γιατί ένα ποσοστό που ξεπερνά το 55% των Τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα είναι Χριστιανοί . Σε συνάντηση που είχε μαζί τους, ο Γιαρίβ Λεβίν ζήτησε να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας στον Πανάγιο Τάφο και σε άλλα προσκυνήματα ενόψει των Χριστουγέννων.
«Λόγω του αυξανόμενου αριθμού των τουριστών που βλέπουμε στην Ιερουσαλήμ, γινόμαστε μάρτυρες μακρών ουρών και πλήθους σε μερικές από τις ιερές τοποθεσίες και ειδικά στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου», δήλωσε. «Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ζητήσω την παράταση των ωρών λειτουργίας της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου. Θα επιτρέψει στους προσκυνητές να επισκεφθούν την εκκλησία για περισσότερες ώρες, μειώνοντας έτσι τις ουρές έξω και μέσα στην εκκλησία» υπογράμμισε.
Ο Λέβιν ανέφερε ότι το Ισραήλ αναμένει να δεχτεί 4,5 εκατομμύρια τουρίστες μέχρι το τέλος του 2019, από 2,9 εκατομμύρια πριν από τρία χρόνια. Από αυτούς, το 55% είναι Χριστιανοί προσκυνητές.
Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα στις περιοχές όπου βρίσκονται τα ιερά προσκυνήματα κυρίως σε ότι αφορά τα έργα υποδομής, ύδρευσης και αποχέτευσης.
orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου