Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Διχοτόμηση Μητρόπολης Αιτωλίας: Γιατί οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν «αγγίζουν» το θέμα…

Διχοτόμηση Μητρόπολης Αιτωλίας: Άξια απορίας είναι η στάση των κυβερνητικών βουλευτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με το θέμα της διχοτόμησης της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

 













Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας διαθέτει 212 ενοριακούς ναούς, 166 ιερείς και 4 Διακόνους και μπορεί το θέμα της διχοτόμησης να μην τελεσφόρησε στην έναρξη του θέρους όταν δεν συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τις οργανικές θέσεις των ιερέων,όμως δεν θεωρείται λήξαν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, παρόλο που ορισμένοι καταβάλλουν «φιλότιμες» προσπάθειες να μην προχωρήσει η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και διαδίδουν ότι το θέμα μπήκε στον πάγο, το θέμα όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά οι παροικούντες την ιερουσαλήμ λένε ότι αναμένονταιεξελίξεις.

Για ποιο λόγο, όμως, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές δεν έχουν κάνει κάποια δήλωση για το θέμα; Ισχύουν οι εικασίες ορισμένων κύκλων ότι το θέμα «καίει» και ενδεχομένως να φοβούνται να κάνουν κάποια δήλωση; Και αν όντως ισχύει, ποιοι άραγε είναι εκείνοι που δρουν παρασκηνιακά;

Δεν θα έπρεπε οι βουλευτές του νομού να έχουν πάρει θέση για το θέμα, καθώς δε νοείται να αντιτίθενται στην απόφαση του Αρχιεπισκόπου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με διάφορους τρόπους .

Μήπως εκφράζουν ασέβεια στους θεσμούς αλλά και στο θεσμό της εκκλησίας, αλλά και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου;

Έχουν σκεφτεί ότι με τη στάση τους βάζουν απέναντι τους το 70% των πιστών;

Κι από την άλλη όταν πρόκειται για άλλα θέμα είναι … λαλίστατοι

Για το θέμα της διχοτόμησης γιατί κρατούν τα στόματα τους κλειστά;

Άξιο απορίας λοιπόν το ότι τα τελευταία 40 χρόνια πρώτη φορά “ακυρώνεται” συνοδική απόφαση εξ αιτίας τις “διγλωσσίας” βουλευτών του νομού…

Με πληροφορίες από agrinionews.gr

vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου