Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Σερβία: Πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του ‘Europride’ με εικονίσματα, σταυρούς και πορτρέτα του Πούτιν.

 

Οι συμμετέχοντες χθες στο συλλαλητήριο «Λιτανεία για τη σωτηρία της Σερβίας», που είναι αφοσιωμένοι στις παραδοσιακές αξίες και είναι εναντίον της προώθησης των δικαιωμάτων των LGBT και των παρελάσεων, πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους του Βελιγραδίου την επομένη του Προέδρου της Σερβίας που ανακοίνωσε την ακύρωση του Europride.

 Η μυρωδιά του θυμιάματος και το τραγούδι των εκκλησιαστικών τραγουδιών σηματοδότησε την έναρξη της συγκέντρωσης μπροστά από τον καθεδρικό ναό στο Βελιγράδι.

 Οι συγκεντρωμένοι έφεραν συνθήματα, εικόνες, σταυρούς και μερικοί ακόμη και φωτογραφίες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.


 Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη υπαίθρια συγκέντρωση ομάδων και οργανώσεων που αντιτίθενται στη διεξαγωγή του Europride στο Βελιγράδι.

Πριν από δύο εβδομάδες, στις 14 Αυγούστου, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Βελιγράδι, και τους υποστήριξαν ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τη σερβική ‘Danas’  κατά τη διάρκεια της λιτανείας οι πολίτες υπέγραψαν αίτηση για την απαγόρευση της "Παρέλασης Υπερηφάνειας" μπροστά από τον Ναό του Αγίου Σάββα.

Ο Επίσκοπος Νικάνωρ είπε ότι ενδιαφέρονται για τη διατήρηση και τη διατήρηση της ιστορίας, των εκκλησιών και των παραδόσεων της Σερβίας και χαιρέτισε την απόφαση των κρατικών αρχών να μην διοργανώσουν το Europride.



Θέλουμε να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας κινδυνεύουν, εκτίμησε ο Επίσκοπος Νικάνωρ και πρόσθεσε ότι κάθε γονιός έχει το μόνο δικαίωμα να αποκαλεί τον γιο του, γιο και την κόρη του, κόρη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε παιδί, είτε άρρεν είτε θήλυ, έχει δικαίωμα να αποκαλεί τη μητέρα του, μητέρα και τον πατέρα του, πατέρα.

Ο Επίσκοπος Νικάνωρ είπε ότι οι συμμετέχοντες στη λειτουργία ήρθαν για να προστατέψουν την οικογένεια, τα παιδιά και τη Σερβία, αν και μπορεί να μην ταιριάζει σε ορισμένους ή σε κάποιον που πιστεύει διαφορετικά.

Η λειτουργία αναχώρησε γύρω στις 6:00 μ.μ. από το Πατριαρχείο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Βελιγράδι προς την εκκλησία του Αγίου Σάββα.

Η πορεία σταμάτησε αρχικά κοντά στη γέφυρα Μπράνκο, όπου οι συγκεντρωμένοι έκαναν την προσευχή «Πάτερ ημών» και οι ψάλτες έψαλλαν αρκετά εκκλησιαστικά άσματα.

Μπροστά από την στήλη βρίσκονταν ποδηλάτες και οι συμμετέχοντες στην πομπή έφεραν εκκλησιαστικά σύμβολα και σημαίες της Σερβίας.

Τη λειτουργία διοργάνωσε ο σύλλογος «Ενωμένοι για την Παράδοση και την Οικογένεια».

danas.rs

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου