Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Όχι ρε φίλε... «Την είχε ψωνίση», για τα καλά ο τύπος.../Άγιος… Νώε: Ο πατέρας Αντώνιος έφτιαξε τον εαυτό του σε αγιογραφίες – Και η παπαδιά με βιβλική μορφή.

 


esxatianasxesi.blogspot.com

 

Άγιος… Νώε: Ο πατέρας Αντώνιος έφτιαξε τον εαυτό του σε αγιογραφίες – Και η παπαδιά με βιβλική μορφή.

 

Ηθελε να τον λατρεύουν και να τον αντιμετωπίζουν ως επίγειο θεό… και αυτό αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το «αρχηγείο» του πατρός Αντωνίου στον Κολωνό. Ολα όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας για την προσωπικότητα του πατρός Αντωνίου, τη μεγαλομανία του, τα έργα και τις ημέρες του ωχριούν μπροστά σε αυτό που αποκαλύπτουν οι εικόνες από τον αυτοσχέδιο ναΐσκο του «Νώε» στoν 6ο όροφο στην κεντρική δομή της ΜΚΟ στο κέντρο της Αθήνας.

Στα χνάρια των Φαραώ και των αυτοκρατόρων της Ρώμης που αυτοανακηρύσσονταν θεοί βάδισε ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος εμφανίζεται σε τοιχογραφίες του ναΐσκου ως άλλος Νώε που τον ακολουθούν κατατρεγμένα παιδιά. Το εξοργιστικό είναι πως η τοιχογραφία ακολουθεί την τεχνοτροπία της ορθόδοξης αγιογραφίας, με αποτέλεσμα ο πατέρας Αντώνιος από ένας υπηρέτης του ράσου, όπως θα έπρεπε να είναι στην πραγματικότητα, να εμφανίζεται ως άγιος ή βιβλική μορφή.

Στο φόντο της εικόνας διαφαίνεται μια κιβωτός στην οποία εισέρχονται τα ζώα, συνδέοντας άμεσα τον ρόλο του με τη βιβλική παράδοση του Νώε, ενώ στα αριστερά διακρίνεται η φιγούρα μιας γυναίκας που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν απεικονίζει την… πρεσβυτέρα. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι ο «Νώε» πατέρας Αντώνιος κρατάει στους ώμους του ένα παιδί, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Χριστό να κρατάει τον αμνό.

Ξύλινο ταμπλό.

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν σταματούν σε αυτή την εικόνα, καθώς σε ένα ξύλινο ταμπλό, που βρίσκεται στο μεγαλοπρεπές δωμάτιό του σε δομή της περιφέρειας, ο πατήρ Αντώνιος έχει χαραχτεί ως η άμπελος, συνδέοντας ευθέως τον εαυτό του με τον Ιησού Χριστό. Στη θέση όμως των μαθητών του Ιησού βρίσκονται ονόματα -προφανώς- παιδιών της «Κιβωτού». Σαφώς πρόκειται για κακόδοξες απεικονίσεις μακριά και έξω από το δόγμα της Ορθοδοξίας, κάτι που μπορεί να αντιληφθεί καθένας, πόσο μάλλον ένας ιερωμένος, όπως ο πατέρας Αντώνιος.

Οι φωτογραφίες λοιπόν αποδεικνύουν πως πίσω από το προσωπείο του φιλεύσπλαχνου και φιλανθρώπου ο πατέρας Αντώνιος έκρυβε το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του νάρκισσου και εγωπαθούς ανθρώπου. Οι φωτογραφίες μπορεί να μην αποδεικνύουν μια εγκληματική δράση, αλλά είναι σκληρές, πραγματικά σκληρές, γιατί αποδεικνύουν περίτρανα πως ο πατέρας Αντώνιος, «ποτισμένος» από το νέκταρ της φήμης, του ναρκισσισμού αλλά και της ασυδοσίας, είχε πιστέψει πως είναι ένας μικρός επίγειος θεός.

Και ως θεός θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε σε οποιονδήποτε χωρίς να νιώσει την ανάγκη να λογοδοτήσει για αυτό ή να επερωτήσει τις επιλογές του. Το ερώτημα, λοιπόν, που συνεχίζει να πλανάται τα τελευταία 24ωρα πάνω από την εμβρόντητη ελληνική κοινωνία είναι αν ο πατέρας Αντώνιος είναι ένας αδίστακτος που ήξερε να κρύβεται πίσω από το φιλανθρωπικό του έργο ή είναι θύμα μιας μεγάλης σκευωρίας.


newsbreak.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου