Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Οσιακή Κοίμηση ενός αγιασμένου Γέροντα του Ισιδώρου του τυφλού του Φιλοθείτη! Το θαύμα της ευχής του!

 

Οσιακή Κοίμηση ενός αγιασμένου Γέροντα Αγιορείτη! Το θαύμα της ευχής του!

Εκοιμήθη σήμερα 27 Νοεμβριου ,Κυριακη το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Γέροντας Ισίδωρος ο τυφλός ο Φιλοθείτης. Πρώτη φορά τον συνάντησα εκτός όρους στην Πετρούπολη στην Αθήνα.. Βάδιζε ξυπόλητος.. ήταν αναπεσών σαν γνήσιος μαξιλαράς του Θεού από αυτούς που μπαίνουν σε άλλη επαφή κι επικοινωνία..Πήγαινε ο κόσμος έπαιρνε την ευχή του. Δεν έλεγε τίποτα του έλεγες εσύ ό,τι ήθελες δεν απαντούσε έδινε ευχή αλλά είχε ευχή.

Στο Όρος.. Σε ένα κουζινάκι στη λάντζα αν και τυφλός συνέβαλε στο διακόνημα. Εκεί σε αυτό το κουζινάκι μαγειρεύτηκε ένα αδιαφιλονίκητο θαύμα που έγινε με την ευχή του. Είχε τη δύναμη της ευχής..

Γεννήθηκε στην Πάτρα με μειωμένη όραση. Σε ηλικία 15 ετών χειρουργήθηκε στα μάτια, οπότε έμεινε τελείως τυφλός. Σε ηλικία 40 ετών εκάρη μοναχός από τον Γέροντα Εφραίμ τον Φιλοθεΐτη στην Ιερά Μονή Φιλοθέου.

Μικρό παιδί στην Πάτρα, δούλευε λαχειοπώλης για να ζήσει, μοίραζε κλήρους ώσπου έγινε κληρικός.

Αγαπούσε πολύ το Γέροντά του τον μετέπειτα Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. Περιδιάβαινε αν και ολοσχερώς τυφλός άνευ χειαραγώγησης στους χώρους της μονής ακόμη και τις σκάλες τις ανέβαινε μόνος.

Ο γέροντας στην περσινή εορτή του Οσίου Παισίου για τα όσα συμβαίνουν είχε πει : ” Σήμερα γίνεται μια διαμάχη μεταξύ αυτών που έχουν το παγκόσμιο χρήμα και με μας που έχουμε τους Αγίους μας , ποιος θα νικήσει ;

Κοιτάξτε τη λαοθάλασσα που υπήρχε στην εορτή του Αγιου Παισιου.

Κρατήστε δυνατά την πίστη ! Μη φοβάστε , οι Άγιοι είναι μαζί μας” αναφέρει μια μαρτυρία.

Σ΄ευχαριστούμε Γέροντα που είχες τόση αγάπη για τον άνθρωπο που από ανάγκη κοινωνικής προσφοράς αξιώθηκες να κάνεις θαύματα με την ευχή σου.

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου