Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «άδειασε» τους επώνυμους ιεράρχες – και δελφίνους του Αρχιεπισκοπικού θρόνου- για εκλογές την «Κυριακή των Βαΐων»!

Tο ζήτημα πρόωρων εθνικών εκλογών την Κυριακή των Βαΐων σε μεγάλο βαθμό δίχασε την Εκκλησία και προκάλεσε μείζονος σημασίας διάσταση απόψεων.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί να αναδείχθηκε αποσπασματικά, ωστόσο το ζήτημα πρόωρων εθνικών εκλογών την Κυριακή των Βαΐων σε μεγάλο βαθμό δίχασε την Εκκλησία και προκάλεσε μείζονος σημασίας διάσταση απόψεων μεταξύ Αρχιεπισκόπου και πρωτοκλασάτων ιεραρχών, δηλαδή των βασικών υποψηφίων για τον θρόνο της Αρχιεπισκοπής όταν οι συνθήκες είναι ώριμες και το επιτρέψουν!

Ένα θέμα (της διαδοχής) στο οποίο αναφέρθηκε άλλωστε και ο κ. Ιερώνυμος κατά την τελευταία συνέντευξη του!

Οι προβεβλημένοι Μητροπολίτες θεωρούσαν ότι η διενέργεια εθνικών εκλογών κατά την Κυριακή των Βαΐων αποτελεί ασέβεια προς την Εκκλησία, όχι μόνο για τις εκλογές αυτές καθαυτές και τις θείες λειτουργίες, πρωινές και βραδινές, αλλά κυρίως γιατί κατά την Μεγάλη Εβδομάδα όταν και θα πραγματοποιούνται διερευνητικές επαφές μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης, το ποίμνιο θα αποπροσανατολιστεί από το κλίμα κατάνυξης, προσευχής και νηφαλιότητας που θα έπρεπε να είναι διάχυτο την Μεγάλη εβδομάδα κατά την οποία κορυφώνεται το Θείο Δράμα!

Γι αυτό λοιπόν οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα εντός της Εκκλησίας υποστηρίζουν κατηγορηματικά, ότι με το πράσινο φως που άναψε ο Ιερώνυμος στον Μητσοτάκη για εκλογές την Κυριακή των Βαΐων, στην ουσία «άδειασε» τους πρωτοκλασάτους Μητροπολίτες και δελφίνους της θέσης του Αρχιεπισκόπου!

radar.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου