Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

ΣΤΑΖΕΙ δάκρυα και μύρο σήμερα η Παναγία Παρηγορήτρια στο Βύρωνα! Καλή Σαρακοστή Πάσχα – ΝΗΣΤΕΙΑ.

ΣΤΑΖΕΙ δάκρυα και μύρο σήμερα η Παναγία Παρηγορήτρια στο Βύρωνα! Καλή Σαρακοστή Πάσχα - ΝΗΣΤΕΙΑ. Πλήθος κόσμου σήμερα Καθαρά Δευτέρα.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η χαρμολύπη θα είναι το σύμπλεγμα συναισθημάτων αυτής της ευλογημένης περιόδου, κάτι που θα μας βοηθήσει στο να ζήσουμε πιο έντονα όλες αυτές τις άγιες μέρες του Τριωδίου.


 

Όπως πάντα και τώρα πολύ περισσότερο, βοηθός μας και αρωγός καθίσταται η Παναγία μας που από το θείο και ιερό Εικόνισμά Της μας δείχνει την ανάγκη αλλά και τον τρόπο για να φτάσουμε στο Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.


 



Τώρα που η Εκκλησία μας προτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα δάκρυα της ψυχής και του σώματος προκειμένου η μετάνοια να είναι ειλικρινής και σωτήρια, τώρα γονατίζουμε μπροστά στο εικόνισμα της Παναγίας την Παρηγορητρίας και ενώνουμε τα δάκρυα μας τα οποία είναι δάκρυα λύπης και στεναγμού με τα δικά Της, τα οποία είναι παρηγοριά και χαρά για όλους τους πιστούς και την ικετεύουμε να μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε αυτή την περίοδο της μεγάλης Τεσσαρακοστής, με υγεία πνευματική και σωματική με μετάνοια εποικοδομητική και με άσβεστη την ελπίδα της σωτηρίας μας.


Στην Ενορία μας, στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος, η ιερή Δακρυρροή καθώς και η Μυροβλυσία της Ιεράς Εικόνος της Παναγία της Παρηγορητρίας, δεν παύουν τα τελευταία δυόμισυ χρόνια. Ούτε τα θαυμαστά γεγονότα σε όσους προσέρχονται με πίστη αληθή. Ούτε οι Θείες Λειτουργίες σε καθημερινή βάση. Ούτε οι Παρακλήσεις προς το Πανάγιο δακρυσμένο πρόσωπό Της, δύο φορές την ημέρα. Όλα άπαυστα, ως ελάχιστη ανταπόδοση στις άπαυστες δωρεές του Θεού δια της Θεοτόκου προς τον πιστό λαό.


Καθημερινά επίσης τελείται Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια 11:00 πμ και 5:30μμ.

Ο Ιερός Ναός παραμένει καθημερινά ανοικτός από 7:00 το πρωί έως 7:30 το βράδυ. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι προσκυνητές μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2107660943. 

ekklisiaonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου