Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

ΚΥΑΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΣ : ΤΑ ΞΕΡΟΠΑΛΟΥΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2023.

 


Είναι δραματικός ο τρόπος που ο κόσμος αντιμετωπίζει τις προφητείες.  Έχω αναφερθεί πολλαπλώς στο παρελθόν περί του λόγου υπάρξεως αλλά και της αντιμετωπίσεως αυτών, αποφεύγοντας πάντοτε τους χρόνους, δεδομένου ότι μόνον ο Πατήρ Θεός γνωρίζει.  Ο κόσμος όμως αρέσκεται να ακούει τον

κάθε ψευτογέροντα, που επισείει καταστροφές και δεινά, αυτοδιαψευδόμενος συνεχώς, αντί να ακούσει τι είπαν οι άγιοί μας προφήτες ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ή ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΕΙ.

Ας δούμε λοιπόν μία από τις κύριες προφητείες του μεγάλου εθνομάρτυρος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Πατροκοσμά, την οποίαν καταντήσαμε “λάστιχο” άπαντες, χωρίς να ερευνηθούν τα πλέον βασικά της στοιχεία!  Είπε λοιπόν ο Πατροκοσμάς :

«Θα έρθει (το ποθούμενο) όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί».

Κάποιος όμως χωρικός που δεν κατάλαβε τι ακριβώς εννοούσε ο Πατροκοσμάς, του ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις και τότε ο Άγιος του είπε :

«Θα ‘ρθουν δυο χρονιές η μια πίσω από την άλλη που τα ξεροπάλουκα του Μάρτη θα συναντήσουν το γιόμα του φεγγαριού».

Αυτά τα “ξεροπάλουκα του Μάρτη” ασχολήθηκε κάποιος να μας πει τι είναι;

Είχα την τύχη να με ενημερώσει αγαπητός αδελφός, που ίσως κάποιοι τον γνωρίζουν με το διαδικτυακό όνομα Ιωάννης Βαρκάρης, βαθύς γνώστης και λάτρης της φύσεως.

Τα μονοετή χόρτα, πλησιάζοντας προς την άνοιξιν μαραίνονται και παραμένει ξηρό το κεντρικό στέλεχος (που περιέχει τους σπόρους), ώστε με τον ερχομό της ανοίξεως και την υγρασία θα σαπίσει και θα σκορπίσει τους σπόρους για την επομένη χρονιά.  Αυτό το ξηρό κεντρικό στέλεχος λέγεται “ΞΕΡΟΠΑΛΟΥΚΟ”.  Ο Ιωάννης λοιπόν με πληροφόρησε ότι προς το παρόν αυτά τα ξεροπάλουκα δείχνουν ότι θα παραμείνουν ξηρά, ώστε (πιθανότατα) να συναντήσουν το γιόμα του φεγγαριού.

Όμως για ποιό γιόμα φεγγαριού ομιλούμε;  Φυσικά για την πανσέληνον μετά την εαρινήν ισημερίαν, την καθορίζουσα τον εορτασμόν της Αναστάσεως (αστρονομικώς 11 Απριλίου για το 2023, αν και το γράφω με την επιφύλαξιν επειδή για τον καθορισμόν της Αναστάσεως η Εκκλησία χρησιμοποιεί προσεγγιστικόν υπολογισμόν των πανσελήνων-πιθανόν να υπάρχει μία απόκλισις ελαχίστων ημερών, που όμως εφέτος δεν αλλάζει την καθορισμένην ημερομηνία Αναστάσεως).

Να επισημάνω ότι τα δυο καλοκαίρια τα υποδεικνύουν και άλλα φυσικά φαινόμενα, όπως ότι ξύπνιες παρέμειναν οι αρκούδες της Πίνδου και δεν είχαν πέσει σε χειμερία νάρκη λόγω της θερμοκρασίας

(https://www.pronews.gr/uncategorized/ksypnies-paramenoun-oi-arkoudes-tis-pindou-den-exoun-pesei-se-xeimeria-narki-logo-tis-thermokrasias/ ).

Ο Ιωάννης με έχει πληροφορήσει από το καλοκαίρι και για άλλα πρωτόγνωρα φαινόμενα, όπως για παράδειγμα ζώα, που ζουν υπογείως (πχ. φίδια) λόγω των δονήσεων του εδάφους, σχεδόν αρνούνται να χωθούν στις φωληές τους.

Σημειώστε επιπλέον τα παγκοσμίως παρατηρούμενα φαινόμενα αμπώτιδος (τράβηγμα των θαλασσίων υδάτων) εις πρωτόγνωρον βαθμόν.  Προσφάτως διάβασα ότι στον Κορινθιακόν κόλπον έχουν ιδιαιτέρως παρατηρηθεί εντονότατα φαινόμενα.

Να σημειώσω και τις διαρκείς επιστημονικές αναφορές κινδύνου από το ηφαίστειον της Σαντορίνης;  Άσχετες μεν με τα προηγούμενα αλλά σχετικότατες με τα επερχόμενα.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ :

Τα προφητευμένα θα γίνουν είτε στις ημέρες μας είτε αργότερον.

ΕΜΕΙΣ ΠΟΣΟΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Πάλιν θα τονίσω ότι ο σκοπός των προφητειών είναι να αντιληφθούμε ότι δεν πορευόμαστε συμφώνως με το Σχέδιον του Θεού.  Άρα απαιτείται “διόρθωσις πορείας ζωής”.

Πόσοι έχουμε καταλάβει ότι θα αλλάξει άρδην ο τρόπος ζωής μας, επί το καλύτερον ασφαλώς;

Όσοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται τι πραγματικώς σημαίνει Χριστός και Ορθοδοξία.  Όσοι δεν κατάλαβαν θα ζοριστούν πολύ μέχρι να το εμπεδώσουν.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ, ΚΑΛΟ ΣΤΑΔΙΟΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ.

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)ΠΟΛΙΝ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Και πάλιν έξεις, Επτάλοφε, το κράτος !

ΟΛΑ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ !

Κάτι ακόμη. Καλό μήνα από αύριο!

Θυμηθείτε “ΜΑΡΤΗΣ, ΓΔΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΟΥΚΟΚΑΥΤΗΣ”.

Τα ξεροπάλουκα που λέγαμε….

CyanUranus

triklopodia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου