Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Οι νέες ταυτότητες και ο πόλεμος από τα… γεράκια του συστήματος!

 


Του Γιάννη Παπανικολάου – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από τότε που αναγγέλθηκε ότι από τον Σεπτέμβριο 2023 θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας και άρχισαν τα γεράκια του συστήματος να τα βάζουν, ουσιαστικά με την Εκκλησία, γιατί θέλει λένε να έχει λόγο για θέματα που αφορούν την ασφάλεια του Κράτους!

Δεν πρέπει, είπαν, η Κυβέρνηση να συνομιλεί με τους ταλιμπάν της Εκκλησίας! Αλλά μπορεί να συνομιλεί με τα πάσης φύσεως συνδικάτα για να βρεθούν λύσεις στα οποιαδήποτε προβλήματα διατυπώνονται από τους εκπροσώπους τους. Δηλαδή, με άλλα λόγια, οι εκπρόσωποι του θεσμικού οργάνου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Διαρκιούς Ιεράς Συνόδου, δεν έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν εξηγήσεις επί του θέματος, αλλά τον πρώτο και κύριο λόγο έχει η νέα κυβέρνηση, που έχει την πλειοψηφία στην Βουλή, και τώρα μπορεί να περάσει οποιοδήποτε νόμο χωρίς να ρωτήσει κανένα!
Πολύ ωραία η αίσθηση του δημοκρατικού λόγου – διαλόγου από τα παπαγαλάκια του συστήματος! Τώρα, λένε, να κάνει ό,τι θέλει η κυβέρνηση, δηλαδή ισοπέδωση των πάντων, χωρίς κανένα διάλογο με τους φορείς εκείνους που έχουν αντιρρήσεις, ακόμη και με την επίσημη Εκκλησία, που ουσιαστικά αφουγκράζεται τις ανησυχίες του πιστού λαού-πληρώματός της, που θέτει διάφορα ερωτήματα για το ποίο είναι το περιεχόμενο της «πιστωτικής κάρτας» – δελτίου Ταυτότητας. Είναι ένα βήμα παραπάνω για να βγἀλουν την Εκκλησία από την μέση, εν ονόματι των διακριτών ρόλων, από την στιγμή που λόγο έχει για ζητήματά του και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας.

ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου