Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Γιατί ο Νετανιάχου προσποιήθηκε μια εισβολή της ελεγχόμενης από τη Μοσάντ Χαμάς όταν το έκανε;

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο είναι μια «στιγμή τύπου Περλ Χάρμπορ» για τη χώρα, δήλωσε στο CNN ο Τζόναθαν Κονρίκους, πρώην διεθνής εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων.

Η επιχείρηση της Χαμάς είναι η «στιγμή του Περλ Χάρμπορ» του Ισραήλ επειδή ο Νετανιάχου επέτρεψε, ακόμη και ενθάρρυνε και υποκίνησε να συμβεί, όπως έκανε ο Ρούσβελτ.

Η επίθεση, κατά την οποία μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ, διείσδυσαν σε στρατιωτικές βάσεις, πόλεις και αγροκτήματα και πήραν ομήρους, είναι πρωτοφανής στην ιστορία του Ισραήλ από τις μάχες μεταξύ πόλης κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας του 1948.

"Όλο το σύστημα του Ισραήλ έχει αποτύχει. Δεν είναι μόνο ένα συστατικό. Ολόκληρη η αμυντική αρχιτεκτονική προφανώς απέτυχε να παράσχει την απαραίτητη προστασία στους ισραηλινούς αμάχους", είπε ο Τζόναθαν Κόνρικους στο CNN σχετικά με την αιφνιδιαστική εισβολή μαχητών από τη Γάζα. «Αυτή είναι μια στιγμή τύπου Περλ Χάρμπορ για το Ισραήλ, όπου υπήρχε μια πραγματικότητα πριν από σήμερα, και μετά θα υπάρξει μια πραγματικότητα μετά το σήμερα».

Ήταν πράγματι η λεγόμενη παλαιστινιακή εισβολή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 μια κλασική επιχείρηση FALSE FLAG της Χαμάς που οργανώθηκε και ελέγχεται από τη MOSSAD;

Το συμπέρασμα φυσικά υποδηλώνει ότι ολόκληρο το σύστημα απέτυχε ΜΟΝΟ επειδή ήταν ΕΙΔΙΚΑ απενεργοποιημένο.

Υπάρχει ένας λόγος πάνω από όλους γιατί το Ισραήλ έχει σχεδιάσει προσεκτικά αυτόν τον πόλεμο με την Παλαιστίνη;

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - αυτή είναι, όπως προτείνουν πολλοί ιστορικοί, η χρονική στιγμή της μακρόχρονης προγραμματισμένης κατασκευής του ΤΡΙΤΟΥ ΝΑΟΥ από το Ισραήλ, στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα το Τζαμί Al-Aqsa.

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο είναι μια «στιγμή τύπου Περλ Χάρμπορ» για τη χώρα, δήλωσε στο CNN ο Τζόναθαν Κονρίκους, πρώην διεθνής εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων.

Το πραγματικό πρόβλημα για τους Ισραηλινούς Μεσσιανικούς Εβραίους είναι ότι ο υπεριερός ισλαμικός χώρος γνωστός ως Dome of the Rock είναι ένα ιερό που βρίσκεται μέσα στο τέμενος Al-Aqsa. Και οι δύο αυτοί ιεροί τόποι βρίσκονται στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Το συγκρότημα al-Aqsa είναι ένα από τα πιο σεβαστά μέρη στο Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό. Τα ιερά εδάφη, γνωστά στους μουσουλμάνους ως al-Haram al-Sharif (το ευγενές καταφύγιο) και στους Εβραίους ως το Όρος του Ναού, αποτέλεσαν σημείο ανάφλεξης για δεκαετίες έντασης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Η Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι εξαπέλυσε την επίθεση του Σαββάτου στο Ισραήλ, η οποία σκότωσε εκατοντάδες στρατιώτες και πολίτες, εν μέρει για να υπερασπιστεί τον ιερό τόπο.

Μόνο οι μουσουλμάνοι επιτρέπεται να προσεύχονται μέσα στο συγκρότημα σύμφωνα με μια συμφωνία status quo που είχε αρχικά συναφθεί πριν από περισσότερο από έναν αιώνα. Οι μη μουσουλμάνοι επισκέπτες επιτρέπεται να εισέρχονται σε ορισμένες περιοχές του συγκροτήματος σε συγκεκριμένες ώρες. Αλλά πολλοί στον μουσουλμανικό κόσμο φοβούνται ότι το δικαίωμα να είναι οι μόνοι πιστοί εκεί έχει υπονομευτεί και ότι οι ίδιοι οι τόποι λατρείας απειλούνται από ένα αυξανόμενο ακροδεξιό εβραϊκό κίνημα και την ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ.

Συχνά ξέσπασαν συγκρούσεις στην τοποθεσία μεταξύ Παλαιστινίων πιστών και ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων. Η αστυνομία έκανε έφοδο στο συγκρότημα πολλές φορές τον περασμένο χρόνο .

Το συγκρότημα βρίσκεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι θέλουν ως πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους και την οποία μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας θεωρεί κατεχόμενη περιοχή. Το Ισραήλ το κατέλαβε από την Ιορδανία στον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967 και θεωρεί την Ανατολική και Δυτική Ιερουσαλήμ ως τη μοναδική «αιώνια πρωτεύουσά» του.

Το πιο ιερό από τα ιερά τζαμιά της ισλαμικής παράδοσης χτίστηκε στον ίδιο χώρο με τους δύο πρώτους εβραϊκούς ναούς στην Ιερουσαλήμ.

Μετά την καταστροφή του Πρώτου Ναού στην Ιερουσαλήμ από τους Βαβυλώνιους το 586 π.Χ. Οι Εβραίοι του Βασιλείου του Ιούδα πήγαν στην εξορία. Το 538 π.Χ., επί Κύρου του Μεγάλου, οι Εβραίοι επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ και μπόρεσαν να χτίσουν έναν Δεύτερο Ναό στη θέση του αρχικού, που είχε καταστραφεί. Οι κοσμικές πηγές τοποθετούν την ολοκλήρωση του Δεύτερου Ναού γύρω στο 516 π.Χ., αλλά ορισμένες εβραϊκές πηγές χρονολογούν την ολοκλήρωση της κατασκευής πολύ αργότερα, στο 350 π.Χ. Ο Ηρώδης ο Μέγας ανοικοδόμησε το Ναό το 20-18 π.Χ. Οι Εβραίοι επαναστάτησαν και κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ το 66 Κ.Χ., ξεκινώντας τον πρώτο Ρωμαιο-Εβραϊκό Πόλεμο. Το 70 μ.Χ. οι Ρωμαίοι ανακατέλαβαν την Ιερουσαλήμ και κατέστρεψαν τον Δεύτερο Ναό, σώζοντας μόνο μέρος του Δυτικού Τείχους (αν και πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις χρονολογούν τμήματα του τείχους σε μεταγενέστερες περιόδους). Το Δυτικό Τείχος παραμένει ιερός χώρος για τους Εβραίους.

Τώρα εδώ είναι το πραγματικό πρόβλημα... για τους Μεσσιανικούς Εβραίους, καθώς και για τους Χριστιανούς Σιωνιστές που τους υποστηρίζουν.

Λειτουργούν κάτω από πολύ αυστηρές προθεσμίες για να χτίσουν τον από καιρό προφητευμένο Τρίτο Ναό.

Ορισμένες κλήσεις Εβραίων εξτρεμιστών ξεπερνούν την απαίτηση να προσεύχονται. Τα ακροδεξιά κινήματα θέλουν να χτιστεί τρίτος εβραϊκός ναός στη θέση του τζαμιού. Την ημέρα της επίσκεψης του CNN, μικρές ομάδες Εβραίων ριζοσπαστών χλεύασαν τους μουσουλμάνους φωνάζοντας «Ο ναός θα χτιστεί» στις πύλες του συγκροτήματος. Οι ριζοσπάστες Χριστιανοί και Εβραίοι πιστεύουν ότι ο Χριστός δεν θα επιστρέψει στη γη έως ότου οι Εβραίοι ξαναχτίσουν τον Ναό.

Σύμφωνα με τις περισσότερες ορθόδοξες εβραϊκές αιρέσεις, οι οποίες ελέγχουν πλήρως τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι επιταγές του εβραϊκού ημερολογίου.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έπρεπε να καταφύγει σε μια πολύ απελπισμένη σειρά μυστικών επιχειρήσεων για να ολοκληρώσει τη δουλειά. Στην πραγματικότητα, η Bibi έπρεπε να κάνει κάτι τόσο θρασύ, εκπληκτικό και απερίσκεπτο για αυτές τις ψευδείς επιθέσεις - τρομοκρατικές επιχειρήσεις - για να σοκάρει τη συλλογική συνείδηση ​​του Ισραήλ αρκετά ώστε να δικαιολογήσει την κατάληψη του τζαμιού Al-Aqsa για λόγους «εθνικής ασφάλειας». Αυτός, μάλιστα, είναι και ο λόγος για την επερχόμενη στρατιωτική σεζόν.

Δεν ήταν αμέσως σαφές τι ώθησε τη Χαμάς να εξαπολύσει τις επιθέσεις, οι οποίες πιθανότατα θα απαιτούσαν μήνες σχεδιασμού. Όμως, τον περασμένο χρόνο, η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ έχει επιταχύνει την κατασκευή οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η βία από τους Ισραηλινούς εποίκους έχει εκτοπίσει εκατοντάδες Παλαιστίνιους και οι εντάσεις έχουν φουντώσει γύρω από τον ιερό τόπο της Ιερουσαλήμ.

Ο σκιώδης ηγέτης της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, ανακοίνωσε την έναρξη αυτού που ονόμασε «Επιχείρηση Al-Aqsa Flood».

Και πόσο μακριά θα φτάσει τώρα ο αρχοσιωνιστής Νετανιάχου για να καταλάβει το Όρος του Ναού; Και για το σκοπό αυτό αναπτύχθηκε η Operation Wag the Dog.

Η επιχείρηση Wag the Dog ξεκίνησε από το Ισραήλ για να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και να τραβήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες βαθιά στο διαρκώς ταραγμένο τέλμα της Μέσης Ανατολής. Περισσότερα για αυτό στο επόμενο άρθρο.

Πηγή: εδώ , εδώ , εδώ , εδώ . Πηγή: Καταστροφή του Δεύτερου Ναού το 70 μ.Χ

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου