Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ: Μπήκε μέσα και τα ‘κανε λίμπα γιατί το μικρόφωνο του παπά… του ξύπνησε το μωρό!

 


Tης κακομοίρας στις 7.30 το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Ρουπακιά Τριταίας,

όταν μαινόμενος κάτοικος του χωριού μπήκε μέσα στην εκκλησία και τα έκανε… λίμπα! Εκείνη την στιγμή είχαν ενεργοποιηθεί οι μικροφωνικές του Ιερού Ναού ώστε να ακούγεται η Θεία Λειτουργία στο χωριό. Όπως είπε όμως ο μαινόμενος άνδρας, ο δυνατός ήχος… του ξύπνησε το βρέφος που κοιμόταν στο σπίτι του, το παιδάκι έκλαιγε και εκείνος… με την τσίμπλα στο μάτι μπήκε μέσα στην Εκκλησία και στην κυριολεξία… «τα «σπαγε»! Εσπασε το μαρμάρινο περιστέρι πάνω στο οποίο τοποθετεί ο ιερέας το Ευαγγέλιο, κουνούσε εικόνες ενώ «επιτέθηκε» και στα μανουάλια! Και όλα αυτά εν μέσω φωνών μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, με τους πιστούς να μένουν με ανοιχτό το στόμα. Ο ιερέας δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει, αφού όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Αστυνομία δεν εκλήθη, όμως είναι βέβαιο ότι η Εκκλησία θα κινηθεί νομικά κατά του συγκεκριμένου άνδρα. Θα πρέπει να τονιστεί πως σύμφωνα με το νόμο η ώρα κοινής ησυχίας είναι μέχρι τις 7 το πρωί.

Να θυμίσουμε ότι στα τέλη του 2023 το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, που έκανε δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκου ο οποίος επικαλέστηκε πως θίγεται η οικιακή του γαλήνη, καθώς ο ήχος από την καμπάνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον ενοχλούσε. Η αίτησή του έγινε μάλιστα δεκτή και σύμφωνα με την απόφαση, αποφασίστηκε στο μικρό χωριό της Μεσσήνης να σταματήσουν να χτυπάνε οι καμπάνες της Εκκλησίας τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση, που είχε οριστεί για τις 12 Μαρτίου 2024 αλλά πήρε αναβολή.

flamis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου