Τρίτη 14 Μαΐου 2024

«Όπου οι σκέψεις σου, εκεί είναι και η ψυχή σου...» Άγιοι και δίκαιοι πρεσβύτεροι του 20ου αιώνα για τους τελευταίους καιρούς.

 


Ένα άτομο σε οποιοδήποτε αιώνα βρίσκει σημάδια που είναι σημάδι των εσχάτων. Οι

άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ο Αντίχριστος θα έρθει σύντομα, αλλά ταυτόχρονα φοβούνται τρομερά τη διακυβέρνησή του. Είναι όμως σωστό να τηρούμε μια τέτοια θέση; Μήπως χρειάζεται να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους αγίους και να προσεγγίσουμε το γεγονός της Δευτέρας Παρουσίας με μια χαρούμενη στάση; Αυτό το άρθρο περιέχει προφητικά λόγια, συντάκτες των οποίων είναι οι άγιοι γέροντες του 20ού αιώνα. Ας δούμε πώς να αντιδράσουμε στο θέμα που σχετίζεται με την έλευση του Αντίχριστου και πώς να μην νιώθουμε φόβο την παραμονή της Δευτέρας Παρουσίας.

Οι περισσότεροι από τους αγίους πατέρες συνιστούσαν ανά πάσα στιγμή να προσέχουμε τα προφητικά λόγια των σύγχρονων πρεσβυτέρων, για να αποφεύγουμε έτσι την αίρεση και τις περιττές ανησυχίες. Αυτός ήταν ο Νικολάι Γκουριάνοφ. Πίστευε ότι η προσπάθεια να τρομάξει τους ανθρώπους και να τους ενσταλάξει φόβο θα οδηγούσε σε τρομερές συνέπειες. Η κατάσταση του άγχους είναι ήδη ανίατη σήμερα. Ένα άτομο φοβάται απολύτως τα πάντα: σωματικό θάνατο, καταστροφή, δίωξη, θάνατο συγγενών, πείνα. Αλλά ο άνθρωπος είναι πλασμένος κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του Θεού, και δεν χρειάζεται να φοβάται τίποτα.

Ο Θεός είπε στους ανθρώπους για το μέλλον όχι για να τους φοβίσει, αλλά για να νουθετεί ένα άτομο, να τον καλέσει σε μετάνοια και διόρθωση. Σε αυτή την περίπτωση, η Τελευταία Κρίση θα αναβληθεί και οι άνθρωποι θα μπορέσουν να επιτύχουν τη σωτηρία.

Ο Λαυρέντιος του Τσερνίγοφ, ο Γαβριήλ (Ουργκεμπάτζε) και άλλοι Ορθόδοξοι πρεσβύτεροι συζήτησαν πολύ αυτά τα θέματα. Όλοι προσπάθησαν να καθοδηγήσουν τα πνευματικά τους παιδιά στον αληθινό δρόμο.

Πώς να καταλάβετε ότι ο Αντίχριστος έρχεται σύντομα.

Αγ. Ο Lavrenty Chernigovsky τον 20ο αιώνα υποστήριξε ότι οι άνθρωποι θα παρέκκλιναν από την αλήθεια και θα άρχιζαν να ενδιαφέρονται για τις ειδήσεις. Σε αυτά θα συναντήσουν τον Αντίχριστο και θα τον προσκυνήσουν, γιατί θα υποσχεθεί όλες τις επίγειες ευλογίες. Αυτή η λατρεία θα οδηγήσει στο θάνατο των ανθρώπων. Αγ. Ο Γκάμπριελ (Ουργκεμπάτζε) πήρε την ίδια θέση με τον Λαυρέντι.

Αγ. Λαυρέντι Τσερνιγκόφσκι

Περί της σφραγίδας του Αντίχριστου.

Σύμφωνα με τον Γέροντα Γαβριήλ, μια κοπέλα που έχει καταπατηθεί παραμένει παρθένα στον Κύριο. Το ίδιο ισχύει και για τον Αντίχριστο. Εάν η σφραγίδα τοποθετηθεί ενάντια στη θέληση του λαού, θα είναι ανίσχυρο. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό οι υπηρέτες των δαιμόνων να κάνουν ό,τι είναι δυνατό, ώστε η σφραγίδα του Αντίχριστου να γίνει οικειοθελώς αποδεκτή από ένα άτομο.

Πώς μπορεί κανείς να διακρίνει τη σφραγίδα του Αντίχριστου; Σε αυτήν την περίπτωση, ο Νικολάι Γκουριάνοφ υποστηρίζει ότι πρέπει να τηρείτε το Ευαγγέλιο, να διαβάζετε προσευχές και ο ίδιος ο Κύριος θα αποκαλύψει ποια είναι η σφραγίδα μπροστά σας. Αλλά δεν χρειάζεται να εφεύρετε κάτι μόνοι σας. Πρέπει να πιστεύουμε στον Θεό και να εμπιστευόμαστε το άγιο θέλημά Του.

Υπάρχει μια περίεργη γνώμη του Γαβριήλ για τη σφραγίδα του Αντίχριστου. Πιστεύει ότι η σφραγίδα θα τοποθετηθεί στον δείκτη με χρήση υπολογιστή και θα είναι εντελώς αόρατη. Στο αρχικό στάδιο, αυτό θα γίνει σύμφωνα με τη βούληση του ατόμου. Αλλά μόλις ο Αντίχριστος καταλάβει την εξουσία στον κόσμο, η σφραγίδα θα αναγκαστεί. Εάν κάποιος από τους ανθρώπους αρνηθεί, θα θεωρηθεί προδότης. Μερικοί άνθρωποι, σε μια προσπάθεια να αντισταθούν σε αυτό, θα πάνε στο δάσος σε ομάδες των 10-15 ατόμων, αφού δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν μόνοι τους.

Ο ιερέας Νικόλαος υποστήριξε ότι η σφραγίδα του Αντίχριστου θα γίνει αποδεκτή σύμφωνα με τη θέληση ενός ατόμου και η απάρνηση από αυτήν θα γίνει συνειδητά. Σύμφωνα με τους Χριστιανούς, όλα αυτά είναι σημάδι του Σατανά.

Περί τροφής και διατροφής.

Αγ. Ο Γαβριήλ υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να δεχόμαστε ψωμί από ανθρώπους που έχουν τη σφραγίδα του Αντίχριστου, αλλά ταυτόχρονα πίστευε ότι αυτό δεν θα έβλαπτε τους Ορθοδόξους με κανέναν τρόπο. Είναι απαραίτητο να διαβάσετε την προσευχή "Πάτερ ημών", να χρησιμοποιήσετε ιερό νερό για ράντισμα και στη συνέχεια το φαγητό θα ευλογηθεί. Ο Πρεσβύτερος Νικολάι (Γκουριάνοφ) μοιράζεται την ίδια άποψη αφού οι άνθρωποι άρχισαν να του κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τους γραμμωτούς κώδικες σε προϊόντα. Το κυριότερο είναι να προσεύχεσαι και να σταυρώνεις το φαγητό σου.

Τότε τέθηκε στον Γέροντα Γαβριήλ η εξής ερώτηση: «Μπορεί κάποιος με φώκια να πάρει κρυφά φαγητό αν δεν μπορεί να το αγοράσει με χρήματα;» Ο γέροντας απάντησε:

«Αν διαπράξεις κλοπή, θα παραβιάσεις τις εντολές του Θεού, σημαίνει ότι αποδέχεσαι τον Αντίχριστο και ο Θεός κάνει θαύματα για τους Χριστιανούς ώστε να του δώσει ψωμί».
Ένα άτομο σε οποιοδήποτε αιώνα βρίσκει σημάδια που είναι σημάδι των εσχάτων. Οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ο Αντίχριστος θα έρθει σύντομα, αλλά ταυτόχρονα φοβούνται τρομερά τη διακυβέρνησή του.-3

Σχετικά με την εκκλησία.

Ο άγιος γέροντας Λαυρέντιος, συζητώντας για τη δυσμενή κατάσταση στην Εκκλησία, είπε τα εξής:

«Πριν από τη βασιλεία του Αντίχριστου, οι εκκλησίες θα επισκευαστούν, οι τρούλοι και τα καμπαναριά θα επιχρυσωθούν, τότε το βασίλειο του Αντίχριστου θα είναι υπέροχο, αλλά δεν μπορείτε να τους επισκεφτείτε. αφού η αναίμακτη θυσία του Ιησού δεν θα προσφερθεί μέσα τους στην εκκλησία.

Αγ. Ο Γαβριήλ υποστήριξε ότι οι οπαδοί του Αντίχριστου έρχονταν στις εκκλησίες και μιλούσαν για τις εντολές του Ευαγγελίου. Αλλά μόνο με καλές πράξεις μπορούν να αναγνωριστούν οι πραγματικοί χριστιανοί.

Τι μπορεί να μας σώσει.

Ο Πρεσβύτερος Νικολάι (Γκουριάνοφ) λέει ότι ένας άνθρωπος πρέπει να είναι ταπεινός, πράος και ευγνώμων στον Κύριο και στους αγαπημένους για τα πάντα. Πρέπει να θυμόμαστε τον Σταυρό του Ιησού. Και όλα αυτά σίγουρα θα οδηγήσουν τους ανθρώπους στη σωτηρία. Σύμφωνα με τον γέροντα, χάρη στην αγάπη, την ταπείνωση και την καλοσύνη θα σωθούν οι άνθρωποι.

Πώς να ζεις σήμερα.

Πρέπει να λατρεύουμε το Ευαγγέλιο στις καρδιές μας, να είμαστε ειλικρινείς και απατηλοί και να στρεφόμαστε πάντα στον Κύριο με προσευχή. Πρέπει να σκεφτόμαστε λιγότερο τον Αντίχριστο. Αυτές οι σκέψεις έχουν πολύ άσχημη επίδραση στον άνθρωπο. Αυτή τη γνώμη εκφράζει ο Γέροντας π. Νικολάι.

Το ίδιο πίστευε και ο περίφημος γέροντας του Αγίου Όρους Αιμιλιανός (Βαφίδης), που έφυγε από αυτόν τον κόσμο το 2019. Στην τελευταία του συνομιλία, σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε πιο κοντά στον Χριστό και να μην βάζουμε τον Αντίχριστο πρώτο.

«Το κύριο πράγμα είναι ότι ο Χριστός είναι μέσα μας, τότε ο Αντίχριστος δεν θα μπορέσει να προκαλέσει κανένα κακό Η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου θα γίνει την ώρα του θανάτου σύντομα θα συμβεί σε εμάς».

Ας πιστέψουμε στον Κύριο, ας είμαστε ενάρετοι και ας προετοιμαστούμε να Τον συναντήσουμε τώρα.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου