Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Προφητείες του Γέροντα Ζωσιμά (Σοκούρ): «Η Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ θα πέσει»

 


Έχει ήδη περάσει ένας χρόνος από τότε που ολόκληρος ο Ορθόδοξος κόσμος παρακολουθεί με αγωνία την κατάσταση σε ένα από τα αρχαία ιερά – τη Λαύρα του Κιέβου Pechersk.

Στα τέλη του 2023 η μονή έκλεισε για μαθητές και καθηγητές θεολογικών σχολών. Μέχρι σήμερα διώκονται μοναχοί, κληρικοί της Λαύρας, εκπρόσωποι της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UPR) και απλώς ενορίτες. Οι μοναχοί της Λαύρας βρίσκονται στη φτώχεια, μένουν τον χειμώνα χωρίς θέρμανση και σχεδόν χωρίς φαγητό…Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πηγή: κανάλι Lavra Telegram

Η επίσημη ιστοσελίδα της Λαύρας του Κιέβου Pechersk δεν λειτουργεί. Το κανάλι Telegram του μοναστηριού, ουσιαστικά η μοναδική πηγή πληροφοριών, δημοσιεύει βίντεο από λειτουργίες που παρακολουθούν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ό,τι κι αν γίνει. Η έλλειψη άλλων ειδήσεων είναι κατανοητή και κατανοητή. Είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο να πεις την αλήθεια τώρα…

Το μοναστήρι Κιέβου-Πετσέρσκ το βράδυ. Πηγή: κανάλι Lavra Telegram

Με φόντο τις ανησυχητικές προοπτικές για τη Λαύρα, θυμάται κανείς άθελά του την αρχαία Παράδοση της Εκκλησίας για το πώς ο άγιος Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, ταξιδεύοντας με χριστιανικό κήρυγμα, ευλόγησε την ορεινή όχθη του Δνείπερου, στρέφοντας προς τους μαθητές του με τα λόγια :

– Βλέπεις αυτά τα βουνά; Διότι σε αυτά τα βουνά θα λάμψει η χάρη του Θεού, και θα χτιστεί μια μεγάλη πόλη, και ο Θεός θα υψώσει πολλές εκκλησίες.

Τα λόγια του Αποστόλου αποδείχθηκαν προφητικά. Γιατί μαζί με τις πρώτες εκκλησίες της Ρωσίας του Κιέβου εμφανίστηκε και το μοναστήρι της Λαύρας. Αυτό συνέβη το 1051 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Γιαροσλάβ του Σοφού. Έτσι, με την Πρόνοια του Θεού, ξεκίνησε την ύπαρξή της η Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ.

Η Γερόντισσα Ζωσιμά (Σοκούρ) σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Πηγή: https://vk.com/pravoslav?z=photo-56370215_457344376%2Falbum-56370215_00%2Frev

Από αυτή την άποψη, είναι αδύνατο να μην πούμε για το διάσημο

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΖΩΣΙΜΑ (ΣΟΚΟΥΡ) ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΛΑΤΡΑ ΚΙΕΒΟΥ-ΠΕΤΣΕΡΣΚ

Γνωρίζω ότι πολλοί πιστοί είναι πλέον αμφίβολοι για αυτές. Και εντελώς μάταια. Άλλωστε, ο Γέροντας Ζωσιμά (Σοκούρ), που πέθανε το 2002, δεν έκανε ανακαλύψεις από το σκεπτικό του και σίγουρα δεν τις θεωρούσε προφητείες. Όλα αυτά τα είπε κατά τη διάρκεια των κηρυγμάτων του, τα οποία αργότερα μεταγράφηκαν από ηχογραφήσεις. Προβλέποντας τη σημερινή καταστροφή, ο Γέροντας Ζωσιμά δεν μπορούσε να μείνει σιωπηλός. Και με πόνο και αγωνία, δεν βαρέθηκε να μιλάει σε κάθε λειτουργία για το τι περιμένει όχι μόνο τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, αλλά και την Αγία Ρωσία.

1. Η Καθολική Δύση πηγαίνει στην Αγία Ρωσία. Το κοράκι γελάει ξανά. Θέλουν να συντρίψουν και να καταστρέψουν την πίστη, να σπείρουν τη δυσπιστία, την ανικανότητα και τη σύγχυση στους ανθρώπους. Και θα τους πούμε αυτό: “Ο Θεός είναι μαζί μας! – ο εχθρός δεν μας φοβάται! Η Υπεραγία Θεοτόκος και όλοι οι άγιοι του Θεού είναι μαζί μας!” Δεν θα εγκαταλείψουν την Αγία Ρωσία για βεβήλωση! Αυτό είναι το σπίτι της Παναγίας! Η Αγία Ρωσία θα νικήσει τους εχθρούς της με τη βοήθεια του Θεού!

2. Η οργή του Θεού είναι πόλεμος. Όλα αυτά πλησιάζουν πολύ γρήγορα. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό. Είτε φωνάζετε για την ειρήνη, είτε δεν φωνάζετε: «Είμαστε υπέρ της ειρήνης!» Και τι; Τι κάναμε με τις πράξεις μας; Αυτό το πύρινο ποτήρι της οργής του Θεού θα πέσει στα κεφάλια μας! Θα υπάρξει πρόβλημα! Πρέπει να μετανοήσουμε, όχι να φωνάζουμε…

3. Θα υπάρξει προδοσία της Εκκλησίας και της Πατρίδος. Και γενικά, ό,τι είναι άγιο, θα υπάρχει προδοσία! Θα ξεκινήσει ένα τέτοιο σφυροκόπημα… Θα ξεκινήσει από το Κίεβο και θα κυλήσει σε ολόκληρη τη γη μας… Δεν θα λείψει σε κανέναν. Θα υπάρχει τέτοια τρέλα τριγύρω… Αλλά η Ρωσία θα το αντέξει! Κανείς δεν θα μπορέσει να την ξεπεράσει, εκεί θα υπάρχει πολύ μεγάλη χάρη! Θυμάμαι! Η Ορθοδοξία θα διατηρηθεί μόνο στη Ρωσία και μόνο στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ολα! Όλοι θα φύγουν από την Ορθόδοξη πίστη, όλοι θα βρίσκονται σε αυταπάτη. Μια τέτοια στιγμή θα έρθει σύντομα, αλλά η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα διατηρήσει όλη την αγνότητα της πίστης της μέχρι την έλευση του Αντίχριστου. Και οι υπηρέτες του Αντίχριστου δεν θα μπορέσουν να τη νικήσουν. Έτσι θα συνεχίσει να είναι!

7. Θα βρείτε τη σωτηρία στην εκκλησία, αλλά η καθαρή πίστη θα είναι πλέον μόνο στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Και σε άλλους θα υπάρχει παντού τρέλα.

8. Θα έρθουν πιο φωτεινές εποχές, αναπόφευκτα θα έρθουν.

9. Όλη μας η ζωή να γίνει ένα συνεχές σχολείο μετανοίας. Δεν χρειάζεται απλώς να αναφέρετε τις αμαρτίες σας στον ιερέα – όλα είναι ψέματα. Μια κραυγή μετανοίας πρέπει να βγαίνει συνεχώς από την καρδιά, να διορθώνεται συνεχώς και να επιθυμείτε τη διόρθωση. Τότε στην εξομολόγηση θα μετανοήσουμε σωστά, και όχι πρόχειρα, θα μουρμουρίσουμε κάτι και θα πάμε. Μόνο ο Κύριος δίνει χάρη στους ταπεινούς! Αυτό πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.

10. Και θα πέσει η Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ. Όλη η χάρη της Λαύρας του Κιέβου Pechersk θα πάει στην Optina Pustyn. Δεν θα ζήσω για να το δω αυτό, αλλά θα τα δείτε όλα αυτά.

11. Το πνεύμα της Ρωσίας είναι ισχυρό, πάντα ανίκητο! Η ρωσική αρκούδα κοιμάται και κοιμάται, αντέχει, αντέχει, αλλά μόλις ξυπνήσει, μόλις πάρει αυτό το δασύτριχο ρόπαλο στο πόδι του, μόλις ξετυλιχτεί, τότε όλη η μασονική Ευρώπη θα πετάξει μακριά από αυτό το πραγματικό, ρωσικό , ιερός σύλλογος.

12. Προσευχήσου, όλο νυστάζεις, πετρωμένος, κοιμάσαι. Δεν μπορώ να σε φτάσω. Γιατί είσαι τόσο αδιάφορος, αδιάφορος;! Ξύπνα, σε αφήνω…

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου